SON DAKİKA
reklam
reklam

BİR DÜNYA DÜZENİ HAYAL EDİYORUM

Köşe Yazarı: AYDANUR AKTAŞ HIRA   Eklenme Tarihi: 8 Ocak 2021, Cuma - 10:31   Okunma Sayısı:

Ülke sınırlarının olmadığı, savaş ve kıyımların yapılmadığı, insanların ayrıştırılmadığı din, dil, ırk, mezhep, zengin, fakir ayrımı yapılmadan tüm insanların insan gibi değer gördüğü bir dünya düzeni hayal ediyorum.

 

Uyanmış, aydınlanmış liderlerin yönettiği bir dünya, zenginliğe sınır koyan ve yoksulluğu ortadan kaldıran, huzurlu insanların yaşadığı bir dünya...

 

Çocuklarımıza bilgi yüklemek yerine ahlaki değerler kazandıran, yeteneklerine göre topluma fayda sağlayan bireyler yetiştiren, insana sadece insan olduğu için değer veren bir anlayışı getiren eğitim sisteminin olduğu bir dünya hayal ediyorum.

 

İnsani değerleri her şeyin üzerine çıkarmış kendini bilen insanlardan oluşan toplumların yaşadığı bir dünya hayal ediyorum.

 

Neden Olmasın...

 

Neyi paylaşamıyoruz?

Dünyanın nimetleri dünyadaki insanlara fazlasıyla yetecekken neden bazı insanlar bundan ortak fayda sağlamak yerine sadece kendisi sahip olmak istiyor her şeye.

 

Neden dünya nimetlerinin %90’ından sadece dünyadaki %10’luk kesim faydalanırken geri kalan %90’lık kesim dünya nimetlerinin % 10'unu paylaşmak zorunda kalıyor.

 

Kim kurdu bu dünya düzeni dersiniz?

 

Tabii ki kendi hakikatine kör, kendini bilmeyen ve her şeyi kendinden ayrı gören her şeyin sahibi olduğunda güçleneceğini zanneden şeytani ortak bilinç.

 

Sanmayın ki bizler bu bilincin dışındayız. Kendi hakikatinin farkında varamayan herkes bu ayrılık bilincinin devam etmesine yardımcı oluyor.

Taraf tutarak, bölerek, ayırarak, dışlayarak, ötekileştirerek yapıyoruz bunu. Kendini, vücuttan ayrı gören el, kol, ayak gibiyiz. Çoğunluk uykuda kendi hakikatinin farkında değil. Kendini her şeyden ayrı gördüğü için birliği algılayamıyor.

 

Dünya canlı bir varlık ve biz onun içinde yaşayan onu canlı tutan beyin hücreleri gibiyiz. Kendi vücudumuzu canlandıracak yerde öldürüyoruz da haberimiz yok kendimizden.

 

Biz birlikteyken çok güçlüyüz. Herkesin birbirine ihtiyacı var. Hepimiz insan milletiyiz. Ortak dilimiz tatlı dil, ortak dinimiz güzel ahlak, ortak amacımız gönül birliği oluşturmak olmalı.

Düşünce ayrılıklarına göre taraf olmaya, ayırmaya, bölmeye gerek yok. Hepimiz aynı dünyanın nimetleriyle besleniyoruz. Birbirimize zarar verdikçe içinde yaşadığımız dünyamızı yok ediyoruz. Artık farkına varalım. Biz aydınlanıp birlik olursak hiç bir karanlık güç barınamaz içimizde. Bütün düzen değişir. Unutmayın her şey bir hayalle başlar. Hayal etmeyi ihmal etmeyin.

 

 

 

Bizler Hayalci Hücreler Gibiyiz

 

Tıpkı tırtılın kelebeğe dönüşmesini sağlayan genlere sahip olması gibi, bizler de kendi dönüşümümüzü

sağlayacak genlere sahibiz. Kendimiz için yeni bir gerçeklik hayal etmeye başladığımızda hayatımız yeni baştan kurgulanmaya ve dönüşmeye başlar.

 

Bilincimizin enerjisini, olumsuz ve gereksiz olana harcamaz ve yeni bir gerçekliğe doğru yoğunlaştırabilirsek, kendi şansımızı yeniden yaratmak üzere bir adım atabiliriz. Gerisi genlerimizde saklı, aynı tırtılın kelebeğe dönüşümünde olduğu gibi.

 

Bu insanın özüne dönüşümüdür. Bu başkalaşımı hiçbir şey durduramaz.

Bir tek engel var: O da kendimiz .

 

 

2021 yılının, özümüze dönüşüm yılı olmasını diliyor ve yeni yılınızı kutluyorum.

Her şey gönlünüzce olsun.

 

Mutlu yıllar...

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam