SON DAKİKA
reklam
reklam

Kaderimiz ve Biz Bizler

Köşe Yazarı: Uğur Faruk YILDIZ   Eklenme Tarihi: 8 Kasım 2021, Pazartesi - 00:09   Okunma Sayısı:

Hayatımızda olacak  durumların nasıl olacağı gibi bilgileri Yüce Allah'ın önceden bilip görmesidir. Allah biz kullarının her zaman ne yapacağını bilir. Biz bunu bildiğimiz halde zamanımızı hayatımızı genellikle dünyalık işlerle vakit harcıyoruz.

  Vakit kavramı bizim için ne kadar önemli ise kaderimizde ama Allah için zaman hiçbir zaman yoktur. Kader denilen şey tek bir an olarak bilinir. Bizim nefes aldığımız her anı Allah tarafından önceden belirlenmiştir.    Biz şuan her ne durumun içindeysek ne yaşamışsak ve ya yaşayacaksak hepsi Allah'ın bize hayırlısı

Kader Yüce allah'ın insan oğlunun ilerki zamanlarda neler yapacağın önceden bilmesidir. Allah bizim ne zaman ne yapacağımızı , neler yaşayacağımızı , hangi kazalar hangi mutluluklar ya da üzüntüler yaşayacağımızı bilir ve buna kader denir. Biz insanlar ise ilerki hayatımızda neler yaşayacağımız bilmiyoruz bu yüzden kendi dünyamızda kendi işlerimizle , ailemizle ve çoğunlukla arkadaşlarımızla vakit geçiriyoruz yeri geliyo eyleniyoruz yeri geliyo üzülüyoruz ve bu yaşayacak olan duygularımızı yüce allah'ın önceden bilmesi allah'ın yüceliğini gösteriyor. Ve hayatımızda ne olursa olsun üzüntü , mutluluk vs her ne olsa allaha şükretmeliyiz ve her zaman allah'ın yanında olmalıyız.

Şüphesizki allah her zaman doğruyu söyledi.Ve bize doğru yolu gösterendir.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam