SON DAKİKA
reklam
reklam

Renklerini cömertçe sunar çiçekler

Köşe Yazarı: YİĞİT FIRAT YILDIZ   Eklenme Tarihi: 4 Ocak 2022, Salı - 18:44   Okunma Sayısı:

Bazı türleri tohumla, bazı türleri ise yumruyla yetiştirilen ve yaz boyunca çiçekli kalabilen begonyalar rutubetli, serin ve geçirgen topraklar için ideal. Yarı gölge ve güneşli alanları severler. Yapraklarına ve çiçeklerine dikkat ederek sulama yapmalısınız. Peyzaj uygulamalarında ağaç ve çalı gruplarının önlerinde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bordür bitkisi olarak da tercih edilebilirler.

Yaz boyunca açan beyaz, pembe, mor, eflatun, turuncu ve sarı çiçekleriyle gözlerimizin aradığı renkleri cömertçe sunar. Geçirgen, süzek bahçe topraklarını sever. Bahçenizin rüzgara karşı korunaklı ve güneş alan yerlerini bu çiçeklerle donatabilirsiniz. Gün aşırı sulamalı ve toprağının kuru kalmasına izin vermemelisiniz.

Soğuğa karşı çok hassastır

Son derece dekoratif şık bir ağaç türüdür. Temmuz-ağustos ayları boyunca piramidal yapıdaki çiçekleri ile dikkat çeker. Soğuğa karşı hassas olan ponciana'larınızı bahçenizin güneye bakan kısımlarında güneş alan uygun bir köşeye koyabilirsiniz. Cennet kuşu çalısı humuslu, hafif geçirgen bahçe topraklarını çok sever.

Susuz bırakmayın

Yüzlerce farklı türü vardır; dolayısıyla farklı yapıdaki çiçekleri ve renk seçenekleriyle her zaman dikkatleri üzerine toplamayı başarır. Bol güneş seven yıldız çiçekleri asit karakterli bahçe topraklarında ideal gelişimlerini gerçekleştirebilirler. Yıldız çiçeğinizin bulunduğu saksıdaki toprağı sık sık kontrol etmeyi unutmayın. Sulamayı toprağın durumuna göre yapmak en doğrusu...

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam