SON DAKİKA
reklam
reklam

Kuşburnu hangi hastalıklara iyi gelmekte

Köşe Yazarı: MELEK ŞAHİN   Eklenme Tarihi: 27 Ocak 2022, Perşembe - 17:18   Okunma Sayısı:

Değerli okurlarımız, kuşburnu, tarih boyunca aktarların şifa amacıyla yaygın kullandıkları bir bitkidir. Günümüzde halen C vitamini eksikliğinden kaynaklı hastalıklar başta olmak üzere, mide spazmları, mide asidi eksikliği, mide tahrişi, ülserlerin önlenmesi, bağırsak ve mide rahatsızlıkları için yaygın olarak kullanılmakta. Peki kuşburnu hangi hastalılara iyi geliyor? Bugün sizlerle bu durum hakkında bilgiler paylaşacağız. Tüm okurlarımıza sağlık dolu günler dileriz. Yaşlanmayı geciktirir ve cildi korur Kuşburnu içerisinde bulunan antioksidan yaşlanmayı geciktirir. Özelikle de; Kuşburnu yağı olarak cildin daha derin bir tabakasına nüfuz edeceğinden içerdiği antioksidan sayesinde tam bir yaşlanma karşıtı bakım ve daha uzun vadede de nem dengesi sağlayacaktır. C vitamini ve A vitamini özellikle kollajen üretimini uyarır.

A vitamini nem dengenizi ve uzun süre bakımlı ve yaşlanma belirtilerinden uzak taze bir cilde sahip olmanızı sağlar. Cildinizin daha genç bir görünüme sahip olması için kimyasal kullanmak yerine Kuşburnundan faydalanabilirsiniz. Aynı etkiyi kuşburnu çayı sayesinde de elde edebilirsiniz. Kırışıklık ve ince çizgiler için kalıcı etki sağlar. Öte yandan Kuşburnu üneşin zararlı ışınlarının neden olduğu cilt lekeleri üzerinde de etkilidir. Fazla güneşe maruz kalmış deride zamanla lekeler ve renk bozulmaları meydana gelir. Kuşburnunun içindeki antioksidanlar cilde zarar veren serbest radikallere karşı savaşarak başarılı sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Kuşburnu yağının esansiyel yağ asitleri ile kombine A vitamini, cilt tonunu, dokusunu ve pigmentasyonu iyileştirmeye yardımcı olmaktadır. Ancak bu kullanımın doktor kontrolünde olması önemli. Bağışıklık sistemini geliştirir Kuşburnu bağışıklık sistemini güçlendirir. Kuşburnu yağı, C vitamininin zengin olduğu kaynaklardan biridir. C vitamini enfeksiyonları tedavi etmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için önemlidir. Kuşburnu, bir antioksidan olmasının yanı sıra, vücutta kemik ve kasların yapısında önemli bir unsurdur. Ayrıca, alyuvar hücreleri üreten demir emilimi için yardımcıdır Egzama ve akne tedavisinde etkilidir Egzama tedavisinde yardımcı olur, akne oluşumunu engeller. Kuşburnu içinde bulunan esansiyel yağ asitleri egzama etkilerini azaltarak, renk değişimleri ve sonradan oluşmuş izlerin giderilmesinde yardımcı olur. Bunlar aynı zamanda kimyasal şampuanların saç derisinde yarattığı kuruluğun önler. Ağrı kesici etkisi vardır Düzenli Kuşburnu çayı tüketiyorsanız, ağrı kesiciler ile aranıza mesafe alın.

Zira; yapılan araştırmalara göre; Kuşburnu çayını düzenli tüketen kişilerde düzenli ağrılarda azalma görülmekte ve sonuçta ağrı kesici kullanımında önemli bir düşüş olmakta. Bu arada; banyo suyuna karıştırılan kuşburnu yağı da, doğal bir inflamasyon azaltıcıdır. Mideye iyi gelir Midede oluşmuş hasarların giderilmesinde Kuşburnu oldukça etkilidir. Ülser, mide spazmı, mide asidi eksikliğinin neden olduğu sağlık sorunları için kullanılabilir doğal tedavi yöntemlerinden biri Kuşburnu çayı tüketmektir. Bunun için bu işlemlerin mutlaka bir hekim tarafından onaylanması gerekir. Kuşburnunun ayrıca şu faydalara da sahip olduğu tespit edilmiştir; *Kanser ve rahim hastalıklarında ve menopoz tedavisinde kanı temizler. *Kuşburnu tansiyonu düzenler. Diyabette kan şekerini düzenler. *Safra kesesi taşlarının önlenmesinde, ürik asit bozukluklarında etkilidir. *Kuşburnu çayı, iştahı açar. *Kireçlenmeyi azaltır. *Kavrama yeteneğini ve beyin fonksiyonlarını güçlendirmektedir. *Stresin azaltılmasında yardımcıdır. *Düzenli kuşburnu kullanımı kilo kontrolü sağlar. *Kuşburnu tüketimiyle safra taşı, safra kesesi rahatsızlıkları, alt idrar yolu rahatsızlıkları, böbrek bozuklukları, sıvı tutma (ödem), gut, bacak ağrısı (siyatik), şeker hastalığı, yüksek kolesterol, kilo kaybı, yüksek kan basıncı için kullanılan göğüs hastalıkları, ateş, bitkinlik, bağışıklık sistemi açısından idrar artırımı, susuzluğa karşı su sağlamak da mümkün olabilmektedir. ***********************************************************

Dikkat: Kuşburnu aşırı tüketilirse bulantı, ishal, kusma,böbek taşı, mide yanması, baş ağrısı, mide krampları, kabızlık, yorgunluk ve uykusuzluk gibi yan etkilere sebep olabilir .Yine hassas bünyelerde Kuşburnu alerjik reaksiyona da sebep olabilir. Öte yandan; diyabet hastalarının Kuşburnu tüketiminde doktora danışmalarında mutlaka yarar vardır. Hamilelerin de kuşburnunu kullanmadan önce mutlaka bir doktor tavsiyesi alması gereklidir.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam