SON DAKİKA
reklam
reklam

“Müzik, birçok insanın vazgeçilmezi”

Köşe Yazarı: Murat YILMAZ   Eklenme Tarihi: 8 Mart 2022, Salı - 02:24   Okunma Sayısı:

"Müzik, birçok insanın vazgeçilmezi. Ruh hali de müzik seçiminde oldukça etkili. Hareketli veya daha yavaş müzikler dinleyerek insanlar ruh halini belli edebiliyor. Ancak müzik dinlerken ruhumuz ve bedenimiz de dinleniyor. Beden ve ruh sağlığını müzik dinlemek olumlu yönde etkiliyor. İşte müzik dinlemenin faydaları..." Müzik ruhun gıdası olduğu kadar kalbin de gıdasıdır. Hastalıkların iyileşmesine yardımcı olan müzik, kalp rahatsızlıklarının da tedavi sürecini hızlandırabiliyor. Kalp ritimlerini normalleştiriyor, tansiyonu düzene sokuyor. En iyi ağrı kesici olan müzik, ağrıların hafiflemesi ve dinmesinde önemli rol oynar. Özellikle sebebi bilinmeyen bazı ağrıların sadece müzikle dindiğinin görüldüğü olmuştur. Müzik, bağışıklık sisteminizde önemli rol oynayan bir hücrenin miktarını artırabiliyor.

15 dakika müzik dinlemek hücreleri olumlu yönde etkiliyor ve bu sayede bağışıklık sisteminiz güçleniyor, gelişiyor. Araştırmalarla kanıtlanmış gerçeklerden biri de müzik dinlemenin ezberlemeye ve öğrenmeye yardımcı olmasıdır. Buna mozart etkisi de denir. Öğrencilerin ders çalışma esnasında klasik müzik dinlemeleri çalıştıkları konuyu daha rahat öğrenmelerini sağlıyor. Müzik dinlemek, ruhunuza, ruh sağlığınıza iyi gelir. Müzik dinleyerek kendinizi daha mutlu ve huzurlu hissedebilirsiniz. Hatta bazı psikolojik hastalıkların çözümlenmesi için müzikle tedaviler uygulanabiliyor.

Müzik dinlemek stres kontrolünde de oldukça etkilidir. Kişiyi sakinleştirir ve öfkesini azaltır. Örneğin; trafikte sakin ve yavaş müzikler dinlemek, sevdiğiniz müzikleri dinlemek öfkeyi azaltır ve daha kolay bir yolculuk geçirmenizi sağlar. Müzik dinlemek zihni uyanık tutar ve konsantrasyonu artırır. Odaklanma problemi yaşadığınız anda müzik dinleyerek odaklanma gücünüzü arttırabilirsiniz. Müzik dinlemenin diğer bir faydası ise iştah kontrolüdür. Yapılan bir testte klasik veya caz müzik çalan bir restoranda müşteriler müzik dinlerken daha az yemek tüketmişler ve ortamdan daha fazla zevk almışlardır. Yapılan bir araştırmaya göre, uykuya dalmakta ve rahat bir uyku uyumakta zorluk yaşayan insanlar müzik dinleyerek bu sorunun üstesinden gelebiliyor. Müzik, kişinin uykuya dalmasını kolaylaştırıyor ve uyku sorunlarına birebir çözüm oluyor.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam