SON DAKİKA
reklam
reklam

Soğuk havanın vücuda etkileri

Köşe Yazarı: YİĞİT FIRAT YILDIZ   Eklenme Tarihi: 30 Kasım 2022, Çarşamba - 11:48   Okunma Sayısı:

Kış ayları geldi çattı. Soğuk havayı sevenler ve sevmeyenler olarak ikiye ayrıldığınızı biliyoruz. İki tarafın da kendince haklı sebepleri var elbette ancak soğuk havanın sağlığa yarar- larını göz ardı etmemek gerekiyor. Evet, hava soğuk! Ancak soğuk havaların fay- dalarını öğrenebileceğiniz yazımızla sizi üşütmeye- ceğimize emin olabilirsiniz...

Hangi iklimde yaşarsak o iklime ayak uydurduğu- muz doğru. Soğuk havalara adapte olmak sıcak havalara adapte olmaktan daha zor olsa da aslında soğuk havaların insan sağlığına etkisi oldukça büyük. Soğuk havaları sevenleri mest edecek, sevmeyenler olarak sizleri de bir nebze ısıtabileceğini düşündüğümüz, soğuk havanın sağlığa yararlarını içeren yazımıza birlikte bakalım.

Araştırmalar, soğuk havalarda mikrop ve virüslerin canlılığını sürdürme ihtimalinin daha az olduğunu or- taya koyuyor. Bilinenin aksine aslında soğuk insanı hasta etmiyor! Ancak tabii ki aşırı soğuklarda uzun süre dışarıda kalınmaması gerekiyor. Bağışıklığınızı yüksek tutabilmeniz için -10 derecenin altındaki soğuklarda yarım saatten fazla kalmamalısınız.

Soğuk havaların başka bir etkisi ise damarlarınızı gererek cildinize fayda sağlaması. gerilen damarlarda varis oluşumu azalır ve vücudun ödem tutması engel- lenmiş olur.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam