SON DAKİKA
reklam
reklam

Enflasyon rakamları açıklanıyor, gençlik ne yapıyor?

Köşe Yazarı: Sefer ÖZCAN   Eklenme Tarihi: 5 Kasım 2026, Perşembe - 09:21   Okunma Sayısı:

 

Türkiye'nin gözü kulağı TÜİK'te idi. Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı. Beklenti aylık yüzde 2,40, yıllık yüzde 29,56 seviyesindeydi.

Aynı saatlerde Ticaret Bakanımız dış ticaret verilerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Seul'de, Güney Kore ile tarihi anlaşmalara imza attı.

Peki gençlik nerede bu tabloda?

Biz sahada gençlerle konuşuyoruz. Genç kardeşim enflasyonu TÜİK'ten değil, marketten, kantinden, otobüs biletinden öğreniyor.

Bir üniversiteli genç İstanbul'da aylık 25 bin lira ile nasıl geçinecek? Kirası 15 bin, yolu 3 bin, yemeği 5 bin. Geriye ne kaldı? Sıfır. Hayal kurmaya bile bütçe yok.

İşte bu yüzden gençlik umutsuz değil, çözüm arıyor.

Bugün açıklanan enflasyon sadece bir rakam değil. Bu rakam, bir gencin yurt dışına gitme hayali mi, yoksa burada kalıp üretme azmi mi gösterecek.

Biz TÜM Gençlik Teşkilatı olarak şunu söylüyoruz:

Enflasyonla mücadele sadece ekonomi yönetimiyle olmaz, gençliği üretime katmakla olur. Genç istihdamı artmadan, genç girişimciye destek olmadan enflasyon düşmez.

Cumhurbaşkanımızın Güney Kore ziyareti bu yüzden çok önemli. Teknoloji transferi, batarya fabrikaları, TOGG'un yeni ortaklıkları... Bunların hepsi gençlerimize iş demek.

Buradan çağrımız net: Açıklanacak enflasyon paketlerinde gençlere özel bir kalem olsun. Kira desteği, ulaşım desteği, ilk istihdam teşviki...

Gençliği korursak, enflasyonu da yeneriz, geleceği de.

Sefer ÖZCAN
TÜM Gençlik Teşkilatı İstanbul İl Başkanı

reklam

KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam