SON DAKİKA
reklam
reklam

TEKİRDAĞ VE ÇANAKKALE’DE ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Eklenme Tarihi: 16 Temmuz 2025, Çarşamba - 12:41   Okunma Sayısı: 31965
Tekirdağ ve Çanakkale’de çıkan orman yangınlarına ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor.

Şarköy ilçesi İstiklal mahallesi’nde dün öğlen saatlerinde tarım arazilerinde başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangında büyük mücadele devam ediyor.

Rüzgarın’da etkisiyle büyüyen yangın Çanakkale sınırını geçti havanın aydınlanmasıyla yangına müdahale yeniden başladı. Karadan 100 arazöz, yaklaşık 400 ekip ve 21 tane hava aracı ile yangına müdahale ediliyor. Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey AFAD’ın mobil koordinasyon merkezinden çalışmalarını yürütüyor.

Yangın nedeniyle Şenköy, Kızılcaterzi ve Kocali tedbir amaçlı tahliye edilmiş dumandan etkilenen 4 vatandaş hastaneye kaldırılmıştı.

Vali Soytürk Yangına sebep olan elektrik teline çarpan kuş çarpması sonucu çıkan yangını soruşturduklarını söyledi.

Havadan Müdahale Sürüyor

Ekipler günün aydınlanması ile yangına hemen müdahale etmeye başladılar. Zaman zaman yoğun rüzgar ile mücadele eden ekipler yine’de yangına karşı mücadelelerini sürdürdüler.

Sabahın olmasıyla beraber helikopterler ve uçaklar hemen yangına müdahalelerine başladı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde çıkan yangına müdahale sürüyor

Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı kara ekipleri Ayvacık'ın Naldöken köyünde dün başlayan ve kuvvetli rüzgarın etkisiyle alevlerin Tuzla, Taşağıl ve Çamköy'e ulaştığı yangına gece boyunca müdahaleye devam etti.

Gün doğması ile ekipler 2 helikopter ile  yangını söndürme çalışmalarına havadan destek vermeye başladı.

Alevlerin etkisini yitirdiği sahada kuvvetli rüzgarlar hala devam ediyor.

Valiliğin tedbir amaçlı boşalttığı Naldöken, Tuzla, Çamköy ve Taşağıl köylerinde riskin sona ermesi ile köy sakinleri evlerine döndü

Kaynak: AA
Editör: Veysel KARACA

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam