2025’e veda etmeye hazırladığımız günlerde Kartal, yeni ve aynı zamanda ilçedeki amatör camiaya yeni bir soluk açan bir kulübün haberini büyük bir heyecanla aldı. Bu kulübün adı Anafartalar Spor Kulübü idi ve resmi faaliyetlerini başlamıştı.
Kartal’a amatör spor yönünden yeni bir heyecan getiren kulübün yönetimi yerel basın mensuplarıyla bir tanışma toplantısı düzenledi.Kulüp Başkanı Bayram Zorgül, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, kulübün sadece bir spor kulübü olmanın ötesinde, bir toplum projesi ve gençler için güvenli bir liman olmayı hedeflediğini vurguladı.
Bayram Zorgül
"Amacımız, öncelikle
gençlerimizi
spora kazandırmak"
Kartal Anafartalar Spor'un deneyimli ve ilçede de yakinen tanınan bir başkanı var. Kulübün kurucu başkanı Bayram Zorgül kulübün adını Çanakkale Anafartalar'da vatanları için büyük kahramanlıklar ortaya koyanlardan alındığının altını çizdi ve amaçlarını şu sözlerle özetledi:
"Kulübümüzün adını, vatanımız için canlarını feda eden Anafartalar kahramanlarından alıyoruz. Bu ismin bize yüklediği sorumluluğun bilinciyle hareket edeceğiz. Amacımız, öncelikle gençlerimizi spora kazandırmak, onlara fair-play ruhunu, disiplini ve takım çalışmasını aşılamaktır. Kartal'ımızın spor altyapısına ve amatör sporun gelişimine katkı sunmak en büyük önceliğimiz olacak."
Kartal’ın
spordaki çehresini
değiştirmeye geliyoruz
Gerçekleştirilen toplantıda, kulübün spor altyapısına katkı sağlamayı, gençleri spora yönlendirmeyi ve Kartal ilçesinde sportif başarıyı artırmayı hedeflediği vurgulandı. Başkan Bayram Zorgül kulübün yatırımlarıyla ilgili olarak "Sadece bir kulüp değil; Kartal’ın çehresini değiştirecek bir spor kompleksi projesiyle geliyoruz. Yaklaşık 50 Milyon TL maliyetli dev tesis yatırımını ve her branşı kapsayan spor vizyonunu ile sporu geniş kitlelere yaymayı planladık:" ifadelerini kullandı.
Her branşta,
herkesin kendini
geliştirebileceği
bir yapı
Bayram Zorgül ve yönetim kurulu üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle düzenlenen toplantıda Kartal halkına büyük bir müjde verdi. Yeni kurulan kulübün sadece futbolla sınırlı kalmayacağını belirten Zorgül, tesisin içerisinde gençlerin her sosyal dalda kendini geliştirebileceği devasa bir yapı kurulacağını açıkladı.
Kulüp bünyesinde
Yer Alacak
Branşlar şunlar:
Futbol , Voleybol . Hentbol Takım sporlarında profesyonel akademi eğitimi.
Güreş: Ata sporumuzu Kartal’da yeniden şahlandıracak özel antrenman alanları.
Basketbol , Diğer. Branşlar: Gençlerin ilgi duyduğu her alanda tam donanımlı sahalar.
"Kartal’ın çocukları
için hiç bir
fedakarlıktan
kaçınmayacağız."
Kulüp Başkanı Bayram Bayram Zorgül tesis yatırımının büyüklüğüne dikkat çekerek şunları söyledi:
"Kartal’ın çocukları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Yaklaşık 50 Milyon TL bütçe ile hayata geçirmeyi planladığımız bu tesis, Kartal’ın spor vizyonuna altın harflerle yazılacak. Amacımız; gençlerimizin sadece futbol değil, voleyboldan güreşe, hentboldan sosyal alanlara kadar her dalda hizmet alabileceği, kötü alışkanlıklardan uzak durup sporla büyüdüğü bir merkez inşa etmek."
Kartal’ın gençlerine ve geleceğine yatırım yapmaya geliyoruz. Bu büyük projede bizleri yalnız bırakmayan basın mensuplarımıza teşekkür ederiz."
Kartal Anafartalılar
Spor Kulübü Yönetimi
Başkan:
Bayram Zorgül
Yönetim Kurulu:
Cengiz Yaprak,
İlknur Güner,
Yiğit Ekincan Zorgül,
Eren Atalay Zorgül,
Bülent Dursun,
Muhammet Dursun,
Arif Adil Ustaoğlu,
Ayça Yılmaz
Berk Can Öztop,
Fethi Topal
Basın Danışmanı:
Yazgülü Kayıkçı
Kaynak: Özel HaberEditör: İsmet AKKOÇ - Zafer YILDIZ