SON DAKİKA
reklam
reklam

CHP Ataşehir’de Küresel Gelişmeler Konferansı

Eklenme Tarihi: 26 Ocak 2026, Pazartesi - 10:17   Okunma Sayısı: 179741
CHP Ataşehir İlçe Eğitim Komisyonu tarafından düzenlenen konferansta, “Küresel Fırtına: Türkiye’nin Rotası” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. Yoğun ilginin olduğu konferansta Prof. Dr Can Kakışım bir konuşma gerçekleştirildi.

 

CHP Ataşehir Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nihan Erol "Dünya olarak bir fırtınanın içindeyiz."

 

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı "Küresel Fırtına:Türkiye'nin Rotası " başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Konferansa CHP İlçe Başkanı Atakan Anıl Dizdaroğlu ve yönetimi, İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkan ve yönetim Kurulu üyeleri, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Birkan Birol Yıldız,Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Necip Bektaş, Ataşehir Belediye meclis Üyeleri Mustafa Karaoğlu ve Tülay Uçar ile çok sayıda partililer katıldı.

 

Konferans CHP Ataşehir İlçe Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nihan Erol'un konuşmasıyla başladı.

Erol şunları söyledi; “Bu akşam burada, sadece bir akademisyeni değil; dünyayı okuyan, kavramları didikleyen, ezberleri bozan ve en önemlisi bu toprakların meselelerini küresel bağlamda düşünen bir yol arkadaşını ağırlıyoruz. Afişimizi özellikle böyle seçtik: “Küresel fırtına; Türkiye’nin rotası.” Çünkü gerçekten bir fırtınanın içindeyiz. Savaşlar, göçler, yeni bloklaşmalar, ekonomik sarsıntılar, kimlik krizleri, otoriterleşme dalgaları… Dünya sadece hızlanmıyor; yön de değiştiriyor. Ve tam da bu yüzden bugün en hayati soru şu: Bu küresel fırtınada Türkiye nereye savruluyor, nereye yöneliyor, nereye yönelmeli? Biz bu soruları sloganlarla değil, bilgiyle, cesaretle ve düşünceyle konuşmak zorundayız."

 

IDEA Politik Enstitüsü Genel Direktörü Prof. Dr.Can Kakışım "Trumpzim küresel dengeyi zorlayan ve büyük sermayenin çıkarları doğrultusunda hareket eden bir anlayış."

 

Yoğun katılımın olduğu konferansta bir konuşma yapan Öğretim Üyesi ve IDEA Politik Enstitüsü Genel Direktörü Prof. Dr.Can Kakışım, konuşmasında Trumpizm’in dünyayı küçümseyen, küresel dengeleri zorlayan ve esas olarak büyük sermaye gruplarının çıkarları doğrultusunda hareket eden bir siyasi anlayış olduğunu söyledi. Kakışım, bu küresel yönelimin Türkiye açısından ciddi riskler ve stratejik kırılmalar barındırdığına dikkat çekti. 

 

küresel güçlerin dünyadaki paylaşımını ve Ortadoğu’daki durumu da özetleyen Prof. Dr. Kakışım otoriterleşen liderlerin vatandaşı değil sadece kendi koltuklarını düşündükleri için güçlülerin hukukunu uyguladıklarını söyledikten sonra; Trumpizm anlayışının ulus devletlerin bağımsızlığını, özgürlüğünü yok etme noktasında hızla ilerlediğini, Türkiye’nin bu anlayıştan fazla zarar görmemesi için CHP’nin toplumsal muhalefeti bir merkez çerçevesinde toplayarak birlikte mücadele etmeyi sağlaması gerektiğinin altını çizdi.

 

Konferansın sonunda CHP Ataşehir İlçe Başkanı Atakan Anıl Dizdaroğlu konuşmacı Prof.Dr. Can Kakışım’a teşekkür ederek kendisine çiçek takdim etti ve konferans toplu fotoğrafla sona erdi.

Kaynak: Özel Haber
Editör: Emine Avcı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ

KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam