“Asıl yapılması gereken, mevcut bilgiyi hız ve analiz gücüyle pekiştirmek.”
Son 100 günün, öğrencilerin en sık hata yaptığı dönem olduğunun altını çizen Eğitim Uzmanı Levent Nayki, “Bu aşamada panikle yeni konu öğrenmeye çalışmak verimi düşürür. Asıl yapılması gereken, mevcut bilgiyi hız ve analiz gücüyle pekiştirmektir” diye uyarıda bulundu.
Nayki ayrıca sınav başarısında üç kritik unsurun öne çıktığını da belirtti:
• Doğru analiz
• Deneme disiplini
• Psikolojik dayanıklılık
Deneme Sınavı Sayısı Artmalı
Son 3 ayda haftalık deneme sayısının artırılması gerektiğini belirten Levent Nayki, “Öğrenci sınavı ne kadar çok simüle ederse, gerçek sınav günü o kadar sakin olur. Başarı, sürprizlere hazırlıklı olmaktır” diyerek özellikle zaman yönetimi becerisinin ancak tekrar eden sınav provasıyla gelişeceğini ifade etti.
Bu süreçte aile tutumu belirleyici
Sınav sürecinde aile tutumunun belirleyici olduğuna dikkat çeken Nayki, şu uyarılarda bulundu:
• Kıyaslama yapmayın
• Sürekli net sormayın
• Evde sınav atmosferi oluşturmayın
• Çocuğunuzun çabasını takdir edin
“Kazanan sadece çok bilen değil, stresini yöneten öğrencidir” diye vurgulayan Levent Nayki’ye göre son 100 günde öğrencilerin uyku düzeni, beslenme alışkanlığı ve ekran süresi kontrol altına alınmalı. Rehberlik desteği ve motivasyon görüşmeleri ise performans düşüşlerini önlemede kritik rol oynuyor.
“Mucize Aramayın, Sistem Kurun”
Öğrencileri sistem kurmalarının hayati derecede önemli olduğunu da vurgulayan Eğitim Uzmanı ve Sancaktepe Kavram Eğitim Kurumları Kurucusu Levent Nayki sözlerini şöyle tamamladı:
“Son 100 gün mucize zamanı değil; sistem kurma zamanıdır. Planlı ilerleyen, yanlışlarını analiz eden ve moralini koruyan öğrenciler hedeflerine mutlaka ulaşır.
Kaynak:Özel HaberEditör:Hayriye DEVREN
































