SON DAKİKA
reklam
reklam

CHP Çekmeköy'den Kardeşlik ve Gönül Sofrası

Eklenme Tarihi: 8 Mart 2026, Pazar - 13:39   Okunma Sayısı: 345421
CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Haydar Arslan "Bizleri bir araya getiren; sadece bir iftar sofrası değil, ortak vicdanımız, ortak sorumluluğumuz ve ortak geleceğe dair inancımızdır" dedi.

 

CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın “Kardeşlik ve Gönül Sofrası” temasıyla düzenlediği iftar programı yoğun bir buluşmaya evsahipliği yaptı. Milletvekili Cemal Enginyurt, Belediye Başkanı Orhan Çerkez ve İlçe Başkanı Haydar Arslan’ın birer konuşma yaptığı programda menfur bir saldırı sonucu şehit olan öğretmen Fatma Nur Çelik bir kez daha anıldı,  ABD ve İsrail’in İran’a yönelik vahşi saldırıları da sert  sözlerle kınandı.

 

 

CHP Çekmeköy’ün Gönül ve Kardeşlik Sofrası Çekmeköy’ü birleştirdi

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın 3 Mart Salı günü düzenlediği “Kardeşlik ve Gönül Sofrası” iftar programı yoğun katılımla gerçekleşti. Taşdelen Nikah Sarayı’ndaki programa CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Melda Tanişman Tutan, Belediye Başkanı Orhan Çerkez, CHP İlçe Başkanı Haydar Arslan, CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Emre Yılmaz, Çekmeköy İlçe Müftüsü Abdulselam Özdere, Saadet Partisi İlçe Başkanı Abdulbaki Polat, DEVA Partisi İlçe Başkanı Hasan Keleş, İYİ Parti İlçe Başkanı Serdar Kemiksiz ve İlçe yöneticileri, Ulus Pazarı Başkanı Barış Atkoşan, ÇEKSİAD Başkanı M.Çağlar Aksoy, Çekmeköy Erzurumlular Derneği geçmiş dönem Başkanı ve Kurucusu Niyazi Taştan ile çok sayıda STK temsilcisi, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

 

 

Şehit öğretmen Fatma Nur Çelik unutulmadı 

 

 

Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde oruçların açıldığı programda bir selamlama konuşması yapan CHP İlçe Başkanı Haydar Arslan, görevi başında öğrencisinin bıçaklı saldırısı sonucu şehit düşen Fatma Nur Çelik öğretmeni saygı ve minnetle andıklarını kaydetti. Böylesine acı olayların bir daha yaşanmaması için her türlü tedbir ve önlemin alınması gerektiğini ifade eden Arslan, “Merhum şehit öğretmen Fatma Nur Çelik’e yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesi, milli eğitim camiası ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

 

 

CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Haydar Arslan "Bizleri bir araya getiren; sadece bir iftar sofrası değil, ortak vicdanımız, ortak sorumluluğumuz ve ortak geleceğe dair inancımızdır."

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy ailesi olarak her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da 21 mahallede tüm sokaklarda vatandaşlarla birarada olduklarını kaydeden Başkan Haydar Arslan şunları söyledi; “Mübarek Ramazan ayının manevi ikliminde sizlerle aynı sofrayı paylaşmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı akşamda bizleri bir araya getiren; sadece bir iftar sofrası değil, ortak vicdanımız, ortak sorumluluğumuz ve ortak geleceğe dair inancımızdır. Ramazan ayı; sabrın derinleştiği, paylaşmanın çoğaldığı, dayanışmanın büyüdüğü müstesna bir zaman dilimidir. Bu ay bizlere; komşusu açken tok yatmamanın, ihtiyaç sahibini gözetmenin, adaleti ayakta tutmanın ve kardeşliği güçlendirmenin ahlaki bir sorumluluk olduğunu hatırlatır. Sofralarımızdaki bereket; yalnızca ekmeğin çoğalması değil, vicdanın büyümesidir.

 

Bugün burada farklı düşüncelerden, farklı siyasi geleneklerden ve farklı toplumsal kesimlerden temsilciler olarak bir aradayız. Ancak hepimizin ortak paydası; bu güzel ilçeye, bu ülkeye ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine duyduğumuz bağlılıktır. Bu tablo; demokrasinin zenginliğini, toplumsal barışın kıymetini ve birlikte yaşama iradesinin gücünü göstermektedir. Bu akşam burada bulunan tüm siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarımıza, muhtarlarımıza, kanaat önderlerimize ve kıymetli hemşerilerimize yürekten teşekkür ediyorum.

 

Katılımınız; birlik ve beraberliğe verdiğiniz önemin en güçlü göstergesidir. Farklılıklarımızı zenginlik kabul eden, ortak değerlerde buluşan bir anlayışla ilçemiz ve ülkemiz için birlikte üretmeye devam edeceğiz. Ramazan ayının; ülkemize huzur, ilçemize bereket, milletimize barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Sofralarımızda bereket, gönüllerimizde merhamet, siyasetimizde adalet eksik olmasın. Birliğimiz daim, dayanışmamız güçlü, umudumuz büyük olsun. Katılımınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

 

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez "Birliğimiz daim, sofralarımız bereketli olsun”   

 

 

İftar programında konuşan Belediye Başkanı Orhan Çerkez de mübarek Ramazan ayının önemine şu sözlerle vurgu yaptı.

 

“Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy İlçe Başkanlığımızın düzenlediği iftar programında yol arkadaşlarımızla aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Ramazan’ın bereketini, dayanışma ruhunu ve kardeşliğimizi büyüttüğümüz bu anlamlı akşam için İlçe Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birliğimiz daim, sofralarımız bereketli olsun” 

 

Şehit öğretmen Fatma Nur Çelik’i de anan Başkan Çerkez, ailesi ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı dileklerini bir kez daha dile getirdi.

 

 

CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt gündemi değerlendirdi ve Fatma Nur Çelik’i saygıyla andı

 

 

Taşdelen Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencisi tarafından uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybederek şehit düşen Fatma Nur Çelik olayının esasen milli eğitim sisteminde yaşanan sorunlar ve aksaklıkların bir sonucu olduğunu söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, “Lafla milli eğitim yönetilmez, önce çeteleri, katilleri durdurun. Fatma Nur öğretmen bir yıl önce can güvenliği olmadığı için şikayette bulunmuş ama gerekenler yapılmamış ve bugün yüreğimiz yanıyor, canımız yanıyor” diye konuştu.

 

 

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını da sert sözlerle kınayan ve İran halkının yanında olduklarını kaydeden Enginyurt şunları söyledi;

 

“İran’da ölenler Müslüman değiller mi? İran'daki mevcut rejim diktatör bir rejimdir ve karşıyız ama İran halkının kararını kendi halkı verir katil Amerika değil. İran her gün bombalanıyor, okullar vuruluyor, öğrenciler katlediliyor ve birileri oturmuş seyrediyor.” 

 

İftar, günün anısına çekilen anı fotoğraflarının çekimiyle sona erdi. 

Kaynak: Özel Haber
Editör: Tuğba SARIKAYA

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam