SON DAKİKA
reklam
reklam

Pakistan Genelkurmay Başkanı görüşmelerde bulunmak üzere Tahran’ı ziyaret edecek

Eklenme Tarihi: 21 Mayıs 2026, Perşembe - 16:27   Okunma Sayısı: 32739
Pakistan Genelkurmay Başkanı Asım Munir'in İran'ı ziyaret etmesinin beklendiği belirtildi.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı’na (ISNA) göre Munir, İran ile ABD arasındaki arabuluculuk rolü kapsamında devam eden görüşmeler için bugün başkent Tahran’da çeşitli temaslarda bulunacak.

İran ile ABD arasındaki diplomasi sürecinin arabulucusu Pakistan'ın İçişleri Bakanı Muhsin Nakvi dün Tahran'da temaslarda bulunmuştu.

Nakvi bir hafta içinde ikinci kez ziyaret ettiği Tahran’da, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve mevkidaşı İskender Mumini ile görüşmüştü.

İran basını: Pakistan Genelkurmay Başkanı'nın ziyareti, müzakerelerdeki uçurumları kapatmayı amaçlıyor

Pakistan Genelkurmay Başkanı Asım Munir’in Tahran’a yapacağı ziyaretin, İran ile ABD arasında anlaşma için yürütülen müzakerelerdeki "uçurumları" azaltmayı ve mutabakat taslağının kabul edilişinin resmi olarak ilan edilmesini amaçladığı belirtildi.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı’nın (ISNA) haberinde, ABD'nin dün Pakistan aracılığıyla gönderdiği yeni teklifin Tahran yönetimince incelenmesinin sürdüğü kaydedildi.

İncelemeler kapsamında, Tahran'ın teklife vereceği yanıtın metnine ilişkin "geniş bir çerçeve, bazı ayrıntılar ve güvence niteliğinde güven artırıcı önlemler" konusunda görüşmelerin devam ettiği ifade edildi.

Haberde, ABD'nin yeni teklifinin iki ülke arasındaki müzakerelerde gündeme getirdiği talepler konusundaki "uçurumları bir nebze de olsa azalttığı", ancak ihtilafların giderilmesi için "Washington'ın savaşa olan eğiliminin sona erdirilmesi gerektiği" değerlendirilmesinde bulunuldu.

Munir’in Tahran ziyaretinin, ABD ile İran arasındaki görüş ayrılıklarının azaltmayı ve mutabakat taslağının kabul edilişinin resmi olarak ilan edilmesini amaçladığı kaydedildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam