SON DAKİKA
reklam
reklam

Fransa'da aşırı sıcak günlerde 90'ı aşkın kişi boğuldu

Eklenme Tarihi: 2 Temmuz 2026, Perşembe - 13:02   Okunma Sayısı: 31347
Fransa'da yaklaşık 2 hafta boyunca etkili olan aşırı sıcaklarda 90'dan fazla kişinin boğulduğu belirtildi.

Fransa Spor Bakanı Marina Ferrari, konuk olduğu RMC kanalında, ülkede 2 hafta boyunca etkili olan yüksek hava sıcaklıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülkede aşırı sıcaklarla bağlantılı olarak 19 Haziran'dan bu yana 90'dan fazla kişinin boğulduğunu belirten Ferrari, bunun son derece endişe verici bir sayı olduğunu söyledi.

Ferrari, son günlerde bu sayıda azalma görüldüğünü, dolayısıyla bu durumun, aşırı sıcaklar üst seviyeye çıktığında vatandaşların serin ortamlar aramasına bağlı olduğunu dile getirdi.

 

Fransa'nın Herault vilayetinde çıkan yangında yaklaşık 900 hektarlık alan küle döndü
Fransa'nın Herault vilayetinde çıkan yangında yaklaşık 900 hektarlık alan küle döndü
Fransa'da aşırı sıcak hava nedeniyle 6 bin ton kümes hayvanı telef oldu
Fransa'da aşırı sıcak hava nedeniyle 6 bin ton kümes hayvanı telef oldu
Fransa'da 6 vilayette orman yangını riskine karşı
Fransa'da 6 vilayette orman yangını riskine karşı "kırmızı alarm" verildi

 

Özellikle sıcak havaların etkili olduğu ilk günlerde çok sayıda gencin boğulduğunu belirten Ferrari, yaşamını yitirenlerin belli bir profile uymadığını, özellikle genç yaştaki çocukların hassas olduğunu ve yüzerken gözetimsiz bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

Gençlerin de gözetim olmayan kanallara girerek tehlikeli davranışlarda bulunduğunu söyleyen Ferrari, açık suda yüzme eğitiminin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ferrari, boğulma vakalarının çoğunun havuz dışında, göl gibi yerlerde görüldüğünü kaydetti.

Fransa'nın Nanterre kentinde klima satışı nedeniyle bir mağazada izdiham yaşandı

Fransa'da Nanterre kentinde klima ve vantilatör satışı nedeniyle bir mağazada izdiham oluştu.

Fransa'da Alman bir mağaza zincirinin bugünden itibaren 200 bin kadar klima ve vantilatör satışa sunacağını açıklamasının ardından farklı şubelerin önünde sabahın erken saatlerinden itibaren ciddi kalabalık görüldü.

Fransız milletvekili Karl Olive, konuyla ilgili ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, müşterilerin söz konusu mağazanın farklı şubeleri önünde klima almak için bazen sabah 06.00'dan itibaren beklediğini kaydetti.

Mağazanın farklı şubelerinde klima olmaması nedeniyle müşterilerin hayal kırıklığına uğradığını ifade eden Olive, mağazanın yaklaşık 200 bin kadar soğutma cihazı satışa sunacağını açıklamış olduğunu hatırlattı.

Olive, bir ürünün başarısının "kurbanı" olabileceğini belirterek, "Ancak, mağazalara göre gerçekten var olan stoklar hakkında net bilgi olmaması kabul edilmesi zor bir durum. Yüzlerce tüketici geldi, bazıları 2 saatten fazla bekledi ancak kendilerine en ufak bir açıklama yapılmadan geri döndü." dedi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre, Paris'in banliyösü Nanterre kentinde de söz konusu mağazanın bir şubesinin önünde ciddi bir kalabalık oluştu.

Mağazanın kapılarının açılması ve müşterilerin aynı anda içeriye girmeye çalışmasıyla, giriş kapısı hasar görürken, farklı müşteriler "Yavaş olun" ve "Dikkat edin çok tehlikeli, biri ölebilir" şeklinde ikazda bulundu.

Müşterilerin klima ve vantilatör satın almak için geldiği söz konusu şubede izdiham yaşandı.

Fransa'da haziranın ortasından itibaren etkili olan ve yaklaşık 2 hafta süren aşırı sıcaklar nedeniyle hastanelerde yoğunluk yaşanırken, Paris'te 26 Haziran'da tek bir günde 109 kişi sıcaklar nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA
Editör: AA

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam