SON DAKİKA
reklam
reklam

Süper Lige yükseldiler

Eklenme Tarihi: 17 Ağustos 2026, Pazartesi - 11:41   Okunma Sayısı: 46578
Hentbol Kadınlar 1. Ligi Dörtlü Finallerinde MC Sistem Yozgat Spor Kulübü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde yükseldi.

 

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen Kadınlar 1. Ligi Dörtlü Finalleri sonunda MC Sistem Yozgat Spor Kulübü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde yükseldi. Müsabakalar sonrasında Hentbol Kadınlar 1. Ligi madalya ve kupa töreni düzenlendi. Final müsabakasında görev alan gözlemci ve hakemlere Hentbol Ankara İl Temsilcisi Seddi Çelik tarafından plaketleri verildi. Kadınlar 1. Ligi Dörtlü Finallerinin en iyi oyuncusu seçilen Sevgi Kalyoncuoğlu’na ödülünü Türkiye Hentbol Federasyonu Genel Sekreter Vekili Avni Mutlu verdi. Kadınlar 1. Ligi Dörtlü Finalleri dördüncüsü Kepez Belediyesi’ne madalyalarını ve plaketini Türkiye Hentbol Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Sevim Bahar Başpınar tarafından takdim edildi. Kadınlar 1. Ligi Dörtlü Finalleri üçüncüsü Aksaray Belediyesi Spor Kulübü’ne madalyalarını ve plaketini Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Orhonlu verdi. Kadınlar 1. Ligi Dörtlü Finalleri’ni ikinci olarak tamamlayıp Süper Lig’e yükselen Manisa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’ne madalyalarını ve plaketini, Türkiye Hentbol Federasyonu Asbaşkanı Şevket Altuğ Taşdemir verdi. Kadınlar 1. Ligi Dörtlü Finalleri’ni şampiyon olarak tamamlayarak Süper Lig’e yükselen MC Sistem Yozgat Gençlik ve Spor Kulübü’ne madalyaları ve kupası, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan Vekili Kenan Gökmen tarafından takdim edildi.

Yozgat Spor 3’te 3 Yaparak Süper Lig’de

MC Sistem Yozgat Spor Kulübü, Hentbol Kadınlar 1. Ligi Dörtlü Finalleri’nde oynadığı 3 karşılaşmayı da kazanarak Süper Lig’e yükseldi. Dörtlü Finallerin ilk maçında Yozgat temsilcisi, Manisa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nü; Sevgi Kalyoncuoğlu'nun 11, Tuğba Aktemur ve Hülya Yıldırım'ın 4'er, Buse Dündar ve Olgun Hayat Taşkale'nin 3'er, Esra Gözüm ve Aylin Ergin'in 1'er golüyle 27-25 mağlup etti. Manisa temsilcisinin gollerini ise Sibel Kıcıroğlu (7), Havin Bozkurt (5), Saliha Hatun Çelik ve Hatice Güler (4'er), Ece Sözmen (3), Keriman Kandemir ve Dilek Yıldız (1'er) kaydetti. MC Sistem Yozgat Spor Kulübü, ikinci maçında Aksaray Belediye Spor'u; Hülya Yıldırım'ın 7, Sevgi Kalyoncuoğlu'nun 5, Buse Dündar'ın 4, Olgun Hayat Taşkale'nin 2, Tuğba Aktemur, Aylin Ergin ve Semanur Buse Baran'ın 1'er golüyle 21-19 yendi. Aksaray ekibinin gollerini Dilek Kestek ve Esra Kara (5'er),İlayda Duru (4), Hüsniye Nur Çelik (3), Ebrar Halime Kılıç ve Sıddıka Öz (1'er) attı. MC Sistem Yozgat GSK, son maçında ise Kepez Belediyesi’ni; Sevgi Kalyoncuoğlu ve Buse Dündar'ın 9, Tuğba Aktemur'un  5, Olgun Hayat Taşkale ve Esra Gözüm'ün 4'er, İrem Erkaya ve Büşranur Şaş'ın 3'er, Aylin Ergin ve Hülya Yıldırım'ın 2'şer golüyle 41-29 mağlup ederek şampiyon unvanıyla Hentbol Kadınlar Süper Ligi’ne yükseldi.  Antalya ekibinin golleri ise Gazel Dikme (14), Ezgi Nisa Özdemir (5), Meryem Ramiz ve Nazlı Kaya (4'er), Ayşegül Pestil ve Adelya Güneş'den (1'er) geldi. 

Buse Dündar en iyi oyuncu

MC Sistem Yozgat Spor Kulübü-Kepez Belediyesi maçının en değerli oyuncusu MC Sistem Yozgat Spor Kulübü’nden turnuvayı 16 golle kapatan Buse Dündar seçildi. Dündar’a ödülü Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan Vekili Kenan Gökmen tarafından verildi. Yanı sıra Gökmen, maçı yöneten gözlemci ve hakemlere de plaket takdim etti. MC Sistem Yozgat Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Ragıp Demirman, şampiyonlukla ilgili şunları söyledi: “8 ay önce bu yola çıktık. Sene başında iyi bir kadro kurduk. Şanssız sakatlıklar oldu, sakatlıklar sonrasında mağlubiyetler oldu. Sabrederek, çalışarak atlattık. Sonrasında sonuç ortada. Uzun ve zor bir yolculuktu. Sakatlıklar, yenilgiler atlattık. Öncelikle ekip arkadaşım Enis Atmaca’ya, Adem Kızılay başkana, Ebubekir Uçar başkana, Onursal Başkanımız Celal Aral beye, bütün destekleri için sporcu arkadaşlarıma, aileme, eşime, anne babama, herkese çok teşekkür ediyorum. Zor bir aşamaydı. Kampın ilk günü Enis hocam ‘Şampiyon olacağız arkadaşlar’ dedi. ‘Şampiyon olacağız’ dedik. Yozgat’a ayak bastık, ‘Şampiyon olacağız’ dedik. Şampiyon olacağımıza inandık. Ekip olarak biz çok şükür şampiyonuz. Şampiyon Yozgat, Yozgat halkına armağan olsun.” MC Sistem Yozgat Gençlik Spor Kulübü Takım Kaptanı Sevgi Kalyoncuoğlu’nun açıklamaları şöyle: “Buraya geldiğimizde verdiğimiz röportajda ‘Daha işimiz bitmedi’ demiştim. Hep adım adım, maç maç ilerledik. Rakiplerimize karşı iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Sonu da şampiyonluk oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başta yöneticilerim, hocalarım olmak üzere tüm takıma çok teşekkür ediyorum. Bizi izlemeye devam etsinler.”

Süper Lig’in yeni ekibi oldu

Hentbol Kadınlar 1. Ligi’nde normal sezonu ve Play-Off’ları namağlup tamamlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Dörtlü Finallere 27-25’lik MC Sistem Yozgat Gençlik Spor Kulübü mağlubiyetiyle başladı. Finallerin ikinci gününde Kepez Belediyesi’ni; Ece Sözmen ve Sibel Kıcıroğlu'nun 9'ar, Keriman Kanemir'in 8, Hatice Güler'in  7, Havin Bozkurt'un 6, Ayşe Yavuz'un 3'er, Gülbahar İkiahırlı'nın bir golüyle 43-37’yle geçen Manisa, son gün oynanan Aksaray Belediyespor maçını; Ece Sözmen ve Sibel Kıcıroğlu'nun 8'er, Hatice Güler ve Keriman Kandemir'in 6'şar, Havin Bozkurt ve Saliha Hatun Çelik'in 2'şer, Duygu Kıyga'nın bir golüyle  33-28 mağlup etti. Bu galibiyetle Manisa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü  Hentbol Kadınlar Süper Ligi’ne yükseldi. Aksaray ekibinin golleri ise Ebrar Halime Kılıç (6), Hüsniye Nur Çelik ve İlayda Duru (5'er), Nezaket Duran (4), Esra Cak, Dilek Kestek ve Esra Kara (2'şer), Billur Arslan ve Sıddıka Öz (1'er). Manisa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü-Aksaray Belediyesi Spor Kulübü arasında oynanan maçın en değerli oyuncusu Manisa temsilcisinden Sibel Kıcıroğlu oldu.

Erkekler 1. Ligi’nin yeni ekipleri belli oldu

Erkekler 2. Ligi Dörtlü Final müsabakaları Ankara Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nda gerçekleştirildi. Erkekler 2. Ligi Dörtlü Finallerinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Taşova Belediyesi Spor Kulübü ve Sherin İnebolu Spor Kulübü mücadele etti. Erkekler 2. Ligi Dörtlü Finalleri’nde oynadığı 3 maçın 3’ünü de kazanan Taşova Belediyesi Erkekler 1. Ligi’ne şampiyon olarak yükselirken, 3 maçta 2 galibiyet 1 mağlubiyet alan Erzurum BBSK ikinci olarak Erkekler 1. Ligi’ne yükseldi. Sherin İnebolu Spor Kulübü 1 galibiyet ve 2 mağlubiyetle üçüncü, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ise puansız dördüncü sırada tamamladı.

Kupa ve Madalyalar Takdim Edildi

Müsabakaların tamamlanmasının ardından sırasıyla kupa ve madalyalar takdim edildi. Erkekler 2. Ligi Dörtlü Finalleri’nin en değerli oyuncusu Taşova Belediyesi Spor Kulübü oyuncusu Ali Eren Şahin oldu. Şahin’e en değerli oyuncu ödülü THF Genel Koordinatörü Prof. Dr. Serdar Eler tarafından verildi.

Erkekler 2. Ligi dördüncüsü Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne plaketi THF Ankara İl Temsilcisi Sıddı Çelik ve Taşova Belediye Başkanı Ömer Özal tarafından verildi. Erkekler 2. Ligi üçüncüsü Sherin İnebolu Spor Kulübü’ne plaketi THF Genel Sekreteri Murat Çelik ve Salih Kartal tarafından verildi. Erkekler 2. Ligi Dörtlü Finalleri’ni ikinci tamamlayıp 1. Lig’e yükselen Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’ne madalyaları ve plaketi THF Başkan Vekili Kenan Gökmen ve Samsun Milletvekili Murat Çan tarafından verildi. Erkekler 2. Ligi Dörtlü Finalleri’ni şampiyon olarak tamamlayıp 1. Lig’e yükselen Taşova Belediyesi’ne madalyaları ve kupası THF Başkanı Mesut Çebi ve Amasya Milletvekili Reşat Karagöz tarafından takdim edildi.

Kaynak: Özel Haber
Editör: Yiğit Fırat YILDIZ - Murat İLTER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam