Aslan Karate Spor Kulübü, Türkiye Karate Federasyonu'nun resmi faaliyet takvimi doğrultusunda, yılda üç kez düzenlenen kemer (Kuşak) sınavlarından 2026 yılı Ekim ayı 3. dönem sınavlarını tamamladı. Aslan Karate’nin sporcuları teorik ve pratik aşamaları geçerek ve kendi seviyesini bir üst seviyeye taşımak için verdikleri mücadelede, başarılı olarak yeni kemerlerini ve sertifikalarını almaya hak kazandı.
Kemer sınavları federasyon kuralları gereği 4 ayda bir (genellikle Şubat, Haziran ve Ekim aylarında) gerçekleştiriliyor. Sporcular bir üst kemere geçebilmek için kihon (temel teknikler), kata (hayali dövüş) ve kumite (müsabaka) dallarında yeteneklerini sergiliyor.
Aslan Karate antrenman salonunda yapılan törende sporculara yeni kemerleri ve diplomaları
Kulüp Başkanı Recep Köse,
kulübün hocaları
Musa Kör,
Ali Nihat Karaca,
Sudenur Aksoy,
Cemile Nur Yazıcı,
Şevval Türkmen ve
Rana Elvin Köse tarafından takdim edildi.
Törende minik
şampiyon adayları
Hanife Ecem Karasu,
Elisa Sevinç Karasu,
Mehmet Yağız Kıyıcı,
Gül Kıyıcı,
Firdevs Şan,
Muhammed Erkan
Hacıdervişoğlu,
Hafsa Betül Hacıdervişoğlu,
Aras Bulut Küçüktaş
Toprak Muslera Yıldız
Sıla Alkan,
Özlem Köse,
Bilge Kaan Kaptan,
Ömer Ertürk ve
Asya Bakırhan
yeni kemerlerine kavuştu.
RECEP KÖSE
Kulüp Başkanı Recep Köse, Kuşak Terfi töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi;
2026 yılının son kuşak sınavını yaptık. Başarılı öğrencilerimize bir üst kemerlerini verdik. Sporcularımızın azmi ve başarısı bizleri gururlandırıyor. Bu süreçte çocuklarının her zaman yanında olan, onlara destek veren kıymetli anne ve babalarımıza du bu vesileyle teşekkürlerimi sunarım. Spora ve sporculara destek olmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için elimizden geleni yapıyoruz.
Bu arada kulübümüzün bir geleneği haline getirdiğimiz “Siyah Kemer” uygulamamızı bu kemer terfi törenimizde de gerçekleştirmek istedik.
Başarılı sporcularımızdan Sıla Alkan’ın doğum günü kemer verme gününe denk geldiği için onun başarılarını ödüllendirme adına doğum günü hediyesi de olsun diye “Siyah Kemer” takmayı uygun gördük. Kulübümüzün hocaları; Sudenur Aksoy, Rana Elvin Köse, Şevval Türkmen ve Cemile Nur Yazıcı da uygun gördüler ve kulüp olarak Siyah Kemeri sporcumuza hediye ediyoruz. Kendisi 2027 yılında da çalışmalarına devam edecek, sınavlara girecek ve yeni kemerlerini almaya devam edecek. Siyah kemere ulaşması için önünde daha uzun bir yol var. Fakat ben siyah kemeri kendi salonumuzdaki çalışmalarda takmasını istediğimi kulüp başkanı olarak kendisine söyledim. Bu kemer geleneğimiz devam edecek. Sporcularımız hocalarını örnek alıp onların yolunda ilerlemeleri halinde her sporcumuza bu siyah kemeri takmayı arzu ediyoruz.”
EMEL GÖKÇE KAYABAŞI
Sıla Alkan’ın Kazim Tunç İlkokulu’ndaki 4E sınıfı. öğretmeni Emel Gökçe Kayabaşı da bu töreni öğrenince duygularını bizlerle paylaştı ve şunları söyledi;
“Sıla’yı birinci sınıftan bu yana tanıyorum. Onun karate yolculuğunda bugün sembolik olarak aldığı siyah kuşağa kadar spor yaşamında yükselmesi, azminin, disiplininin ve kararlılığının çok güzel bir göstergesi olacaktır. Sıla; derslerinde başarılı, sorumluluk sahibi, disiplinli ve üzerine düşen görevleri özenle yerine getiren bir öğrencim. Hedeflerine ulaşmak için gösterdiği çaba, bir öğretmeni olarak beni gururlandırıyor.
Başarılarında Sıla’nın emeği ve kararlılığının yanı sıra, her zaman yanında olan ve onu destekleyen ailesinin katkısının da çok değerli olduğunu düşünüyorum. Siyah kuşak, yalnızca bir spor başarısı değil; sabrın, emeğin ve vazgeçmemenin de simgesi. Sıla’nın gelecekte hem spor hayatında hem de yaşamın diğer alanlarında nice güzel başarılara imza atacağına inanıyorum. Kendisini ve bu yolculukta ona destek olan ailesini yürekten kutluyorum.”
RANA ELVİN KÖSE
Aslan Karate Kulübü’nün şampiyon hocalarına da kuşak töreni ile ilgili düşüncelerini sorduk.
Kata Eğitmeni Rana Elvin Köse şunları söyledi; “2026 yılının 3. Kemer sınavını yapmış ve başarılı öğrencilere bir üst kemerlerini törenle vermiş bulunuyoruz. Biz öğretmenlerin gayretli, özverili çalışmaları ve güzel eğitimlerinin meyvelerini almaları mutluluk verici. Öğrencilerimizin azmi, disiplini ve gelişimi bize her zaman gurur veriyor. Onlara bildiğimiz her şeyi öğretmenin görevimiz olduğunu düşünüyoruz. Bu arada emeği geçen velilerimize de ayrı bir parantez açarak Türk sporuna katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum.”
ŞEVVAL TÜRKMEN
Kata eğitmeni Şevval Türkmen de şu ifadeleri kullandı;
“2026 yılının son kemerlerini değerli öğrencilerimize vermiş bulunmaktayız. Yalnız karate eğitimi değil; özgüven, karakter gibi gelişmelerine de katkı sağlıyoruz. Öğrencilerimiz her kemer atladıklarında hem karatede hem de kişisel gelişimlerinde bir üst seviyeye taşınıyorlar. Biz konuda biz hocalar ve Başkanımız Recep Köse’nin emekleri çok büyük. Ayrıca öğrencilerimizin gayret ve azimleri de önmemli oranda belirleyici. Çünkü istemeyen bir insana bir şey öğretebilmenin mümkün olmadığını biliyoruz. 2027 yılında da bizimle birlikte yol yürümek isteyen bütün sporcularımızla çok iyi bir sezon geçireceğimize onların bilgilerine yeni bilgiler katıp bu yolda emin adımlarla yükseleceklerine inancım tamdır. Hepsine başarılarının devamını diliyorum.”
SİYAH KEMER
GENELEĞİ
NASIL DOĞDU?
Recep Köse, “Siyah Kemer” geleneğinin de nasıl başladığını kısa bir özetle anlattı ve şunları söyledi.
“Şampiyon sporcumuz Rana Elvin Köse’nin, karate sporuna başladığı ilk dönemlerdeydi. Bir şampiyonada o dönemin Federasyon Başkanı, 2021 yılında koronavirüs nedeniyle 52 yaşında kaybettiğimiz rahmetli Esat Delihasan’la tanışma mutluluğuna eriştiğim anda bir başka sürprizle karşılaştım. Kendisi Rana Elvin’in başarılarını takip ettiğini, ileride çok önemli bir sporcu olacağına inandığını belirterek, ‘Ben Rana Elvin kızımıza Siyah Kemer armağan etmek istiyorum. Elbette bunu şampiyonalarda kullanamayacak ama antrenman salonunuzda kullanmasını sizden özellikle rica ediyorum. Siyah kemere ulaştığında da beni hatırlarsınız” demişti. O özel an benim zihnimde hep çok önemli bir hatıra olarak kaldı ve aradan gelen yıllar sonunda ben de kendi kulübümüzde bu güzel uygulamayı devam ettirmeye ve bunu bir gelenek haline getirmeye karar verdim. Hocalarımızın da görüşlerini alarak uygulamayı başlattık. Şayet birlikte olamaz isek siyah kemer hediye ettiğimiz minik sporcularımızın gerçekten siyah kemere ulaştıkları günlerde bizleri hatırlamalarını arzu ediyoruz.
Efsane başkanım Esad Delihasan mekanın cennet olsun”
Kaynak: Özel HaberEditör: İsmet AKKOÇ - Başak ERTEKİN