SON DAKİKA
reklam
reklam

AK Parti Ümraniye Basınla Buluştu

Eklenme Tarihi: 27 Ocak 2025, Pazartesi - 00:31   Okunma Sayısı: 48105
AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bölgede aktif olarak görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

20 Ocak Pazartesi günü AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı'nda gerçekleşen toplantıya; AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Salim Çetinkaya ve Yönetimi, Ümraniye  Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ile gazetemizi temsilen Sinan Erdoğdu’nun da aralarında olukları İstanbul- Anadolu Yakasında görev yapan basın mensupları yer aldı. 

Toplantıda yapmış oldukları hizmet ve çalışmaları kamuoyuna daha iyi anlatma yönünde mesajlar veren ve tanıtım ve medyanın önemine vurgu yapan başkanlar, bu noktada yerel basınla daha yakın diyalog ve istişare içerisinde olacaklarını ifade ettiler.

“Yerel basınla daha yakın diyalog ve istişare içerisinde olunacak”

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı’nın organizasyonu ile bölgenin yerel basın temsilcileriyle bir araya gelen İlçe Başkanı Salim Çetinkaya ve Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, özellikle 31 Mart seçim sürecinin ardından başlayan yeni dönemde halka daha fazla inerek yapmış oldukları hizmet ve çalışmaları kamuoyuna daha iyi anlatma yönünde mesajlar verdiler. Tanıtım ve medyanın önemine vurgu yapan başkanlar, bu noktada yerel basınla daha yakın diyalog ve istişare içerisinde olacaklarını ifade ettiler. Yapılan konuşmalarda Başkan Çetinkaya, seçimler ve kongre sürecini değerlendirirken Başkan Yıldırım da belediye olarak yaptıkları ve yapacakları hizmet ve yatırımları özetledi.

AK Parti İlçe Başkanı Salim Çetinkaya “31 Mart seçimlerini ve kongremizi tamamladık, şimdi yeni bir sürece başlıyoruz. Hiç kimseyi dışlamadan ve ötelemeden vefa, sevgi ve saygı ile her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmaya devam edeceğiz”

Gazeteciler gününü kutlayarak konuşmasına başlayan AK Parti İlçe Başkanı Salim Çetinkaya, ‘Daima İleri’ diyen AK Parti’nin seçimden seçime, kongreden kongreye tarihi başarılara imza attığını kaydetti. “31 Mart seçimlerini ve kongremizi tamamladık şimdi yeni bir sürece başlıyoruz” diyen Çetinkaya, “8 Olağan Kongre ile beraber de yeni arkadaşlar, yeni yüzler hafızadan kaybetmeden eskilerden de dâhil ederek, bir dönem siyasete dâhil olmuş çeşitli kademelerde görev yapmış ancak bu gün itibarıyla partide aktif görevi olmayan fakat heyecanı ve enerjisi yerinde olan arkadaşlarımız da  dâhil edilerek ve harmanlayarak çok güzel bir liste oluşturduk. Ümraniye kamuoyunda oldukça teveccüh gördü, oldukça teşekkür alındı. Bu yeni dönemde toplumun tüm kesimleri ile olduğumuz gibi sizlerle de daha fazla istişare ve diyalog içerisinde ilçemizin çalışmalarını ve belediyemizin hizmetlerini kamuoyuna daha fazla anlatacağız. Hiç kimseyi dışlamadan ve ötelemeden vefa, sevgi ve saygı ile her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmasının devamında “Belediyemizin tüm birimleri ve teşkilatımızın tüm kadroları ile tam bir uyum içerisindeyiz” diye devam eden Çetinkaya; “Belediye başkanımız hatanın 7 günü 24 saat esasına göre sahada halkımızla birlikte. Şüphesiz zor bir süreçten geçiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız; dirayetli, özverili ve hassasiyet içinde dünya siyasetine yön veriyor. Ortadoğu kan ve gözyaşı içinde. Müslüman âlemi adeta köşeye sıkıştırılmış vaziyette. Gazze’de başlayan ateşkes bir nebze umut oluyor. İnşallah bölgesel kriz en kısa zamanda sona erer. Dünyadaki küresel ekonomik sorunlar, ekonomik istikrarsızlık ve kontrolsüz pahalılık neticesinde yaşanan yüksek enflasyon halkımızın canını yakıyor. Serzenişler tabi ki bize yansıyor. Bu sıkıntılı ekonomik süreci de yine en iyi şekilde AK Parti çözecek” şeklinde konuştu.

“Ümraniye’ye belediyemiz heyecan verici nice eserler kazandırıyor ve kazandırmaya devam edecek.”

Çetinkaya, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

“AK Parti deyince orada gerçekten kalkınmışlık var, eser var, hizmet var yatırım var. Bunu en yakından sizler takip ediyorsunuz. Son 6 yılda artan onca bütçesine rağmen İstanbul’a yapılan tek bir kalıcı eserin olmadığını, hizmet adına doğru dürüst hiçbir iş yapılmadığını en iyi sizler görüyorsunuz ve herkes gibi yaşıyorsunuz. Birçok belediye rutin işlerini yapmakta zorlanır iken Ümraniye Belediyemiz muazzam eserler ve hizmetler üretiyor. Birçok ilçede millet bahçesi yokken Ümraniye’de 3 ayrı millet bahçesi yapıldı. Yeni okullar, kütüphaneler planlanan yeni spor merkezleri, kongre ve fuar merkezi, yüzme havuzu ve nice eserler gerçekten heyecan verici. Ümraniye’de yapmış olduğumuz işleri kamuoyuna anlatmakta ve halka aktarmakta belki yetersiz kalıyor olabiliriz ancak bundan sonra bu eksikliklerimizi hızla gidereceğiz.”

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım “ İlçemizde yeni yeşil alanlarıyla, otoparklarıyla şehir kültürünü pekiştireceğiz.”

Toplantıda ilçede bu güne dek yapılan hizmetlerle  ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan  Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım  da göreve geldikleri günden bu yana 400'e yakın irili ufaklı projeleri Ümraniye halkının hizmetine kazandırdıklarını belirterek bundan sonraki süreçte ise yeni projelerle halkın karşısına çıkacaklarını söyledi. 

Ümraniye’ye sadece bir barınma yeri olmasının ötesinde sosyal ve kültürel alanlarıyla bir yaşam merkezine dönüştürecek hizmet ve yatırımlar kazandırdıklarını kaydeden Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracak adımlar attıklarını, kongre ve fuar merkezinden yeni millet bahçelerine, yeni okul ve kütüphanelerden spor merkezlerine devasa projelerin çalışmalarını yaptıklarını anlattı. Son durak meydan projesi, yeni pazar alanları, Şile yolunun üzerinin kapatılarak ilçeye kazandırılacak yeni şehir meydanı gibi heyecan veren projelerin de üzerinde çalıştıklarını kaydeden Başkan Yıldırım, “Yeşil alanlarıyla, otoparklarıyla şehir kültürünü pekiştireceğiz” dedi.

Başkan Yıldırım’dan basına çağrı “Ümraniye’mize hizmet ve yatırımlarımız devam ediyor. Ümraniye’de yapacağımız işlerin tanıtımını birlikte yapalım.”

Ümraniye Sanayi Sitesinin Nişantepe’ye taşınması yönünde çalışmalar içerisinde olduklarını da anlatan Başkan Yıldırım, şunları söyledi: “Nikâh ve sergi salonu da olacak olan fuar ve kongre sarayı Ümraniye’ye önemli bir ivme kazandıracak. 6’sı açılan, 9’u devam eden yeni okullar ilçemize kazandırıyoruz. İçerisinde çay ve çorba bedava olan kütüphaneler yapıyoruz. 10-12 bin metre karelik gençlik merkezi projemizi Şerifali tarafında planlıyoruz. Artık yetersiz kalan Devlet Hastanemiz neredeyse off olmaya başladı. Yenilenmesi gereken hastanemiz için bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Yine o bölgede Şile yolunun üzerini de kapatmak sureti ile 60 dönümlük bir şehir meydanı oluşturmuş olacağız. Sondurak meydan projesi başladı, sürüyor. Kamulaştırma biraz zaman alıyor ama ilerliyor.  Büyük bir dönüşümle güzel bir meydan projesi olacak. Kentsel dönüşümde vatandaşımızın anlaşması durumunda her mahallede projemiz hazır önemli olan vatandaşımızın anlaşması. Şehir sadece barınma değil sosyal ve kültürel alanların yeterli olduğu modern yaşam alanlardır. Bu minvalde Ümraniye’mize hizmet ve yatırımlarımız devam ediyor. Ümraniye’de yapacağımız işlerin tanıtımını birlikte yapalım.”

Başkan Yıldırım’dan İBB’ye eleştiri “İBB’nin bölgemizde yaptıkları ciddi manada bir projeleri yok. Varsa yoksa siyasi çekişmeler.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte planladıkları hiçbir işin yolunda gitmediğini de kaydeden Başkan Yıldırım; “İBB’nin bunca bütçesi nereye gidiyor? Ümraniye’ye yaptıkları doğru dürüst bir tane hizmetleri yok. Bizim dönemden projesi hazır işleri bile yapmıyorlar. İlçemizdeki 36 ana arterin 1 tanesi hariç ki o da Küçüksu Caddesi geriye kalan 35’ini biz temizliyoruz, bakımını biz yapıyoruz. Biz de yapmasak ortalığı pislik götürecek. Metroların yenisi yapılmıyor, var olanlar da pislik içinde. Gidin bakın Dudullu Metrosu orada. Bölgede yaptıkları ciddi manada bir projeleri yok. Varsa yoksa siyasi çekişmeler.” ffadelerini kullandı.

Program soru- cevap ve hediye takdiminin akabinde sona erdi. Basın mensupları programın akabinde de  AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Salim Çetinkaya ve Yönetimini seçilmelerinden ötürü tebrik ederek, Çetinkaya ile görüştüler.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam