“Küresel Dönüşüm Yolculuğu” temasıyla düzenlenen bu yılki ödüller, dünya genelinde toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda değerli projeler üreten markaları bir araya getirdi. Etkinlik, kadın gücünü destekleyen markaları, sivil toplum kuruluşlarını, akademisyenleri ve fikir liderlerini bir araya getirerek önemli bir platform sundu.
Kadın Dostu Markalar Platformu Kurucusu Nazlı Demirel “Platform, farkındalık yaratmanın ötesinde, gerçek bir dönüşümün temsilcisi olmaya devam ediyor.”
Kadın Dostu Markalar Platformu Kurucusu Nazlı Demirel, ödül heyecanını şu sözlerle paylaştı:
"Kadın dostu politikalar benimseyen ve toplumsal cinsiyet eşitliği adına değerli projeler hayata geçiren markalarımızı ödüllendirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu platform, farkındalık yaratmanın ötesinde, gerçek bir dönüşümün temsilcisi olmaya devam ediyor. Tüm kazananları yürekten tebrik ediyor, eşit ve kapsayıcı bir gelecek için attıkları adımları destekliyoruz. Bu yıl ayrıca Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri'ni uluslararası bir boyuta taşıyarak dünya genelinde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda fark yaratan markaları bir araya getirme fırsatını bulduk. Hep birlikte daha eşit ve adil bir geleceğe katkı sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz."
Küresel Dönüşüm Yolculuğu ve Eşitlik Yolculuğunda İlham Veren Markalar panelleri gerçekleşti
Etkinlikte, Haber Sunucusu ve Gazeteci Ahu Orakçıoğlu moderatörlüğünde düzenlenen panelde, toplumsal cinsiyet eşitliğinin küresel dönüşümdeki rolü masaya yatırıldı. Terras Dentro Derneği Başkanı Elsa Branco, Eurada Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği Direktörü Roberta Dall’Olio ve Know & Can Association Derneği Başkanı Rumyana Shalamanova, kadın dostu politikaların uluslararası düzeydeki etkisini ve farkındalık yaratmanın sürdürülebilir kalkınmaya katkısını değerlendirdi.
Yine Kadın Dostu Markalar Platformu Yetkinlik ve Gelişim Akademisi Direktörü Buket Güngen moderatörlüğünde “Eşitlik Yolculuğunda İlham Veren Markalar “ başlıklı bir panel gerçekleşti. Panelde, iş dünyasında eşitliği teşvik eden markaların başarı hikâyeleri paylaşıldı. Türkiye Finans Akademi ve Kültür Müdürü Onur Ozan, TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Kırçuval, QNB Genel Müdür Yardımcısı Cenk Akıncılar ve Gülermak İnsan Kaynakları Başkanı Pelin İmre Gürkan, eşitlik odaklı kurum kültürü oluşturmanın önemini vurgularken başarılı uygulama örneklerini katılımcılarla paylaştı.
Ödüller sahiplerine ulaştı
Bu yılki ödüller, toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki katkılarından dolayı pek çok değerli isme verildi. İlham Veren Yazar Ödülü, 11 yaşındaki yazar Nehir Lal Gökçe'ye, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Katkı Ödülü ise Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu'ya takdim edildi. Ayrıca, Medya Farkındalığı Ödülü BAHAR dizisinin yapımcılarına, Etki Yaratan Sivil Toplum Kuruluşu Ödülü ise YANINDAYIZ Derneği'ne verildi. Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri, her yıl daha fazla markanın katılımıyla toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine güç katmayı sürdürecek.
JCI İstanbul Başkanı Sevinç Yazılıtaş “Değişen dünya ve gelişen liderler yetiştiren bir sivil toplum örgütü olarak fırsat eşitliğini ve farkındalığı konuşan genç liderler yetiştirmeye devam edeceğiz.”
Genç liderlerin yetişmesi için çalışmalar ortaya koyan JCI İstanbul da , etkinliğe paydaş olarak katılım gösterdi ve toplumsal cinsiyet eşitliği adına atılan bu önemli adımlara katkı sağladı. JCI İstanbul Başkanı Sevinç Yazılıtaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Değişen dünya ve gelişen liderler yetiştiren bir sivil toplum örgütü olarak fırsat eşitliğini ve farkındalığı konuşan genç liderler yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu sayede ayrımcılığın azaltılması konusunda harekete geçmeye ve toplumsal dönüşüm sürecine katkı sağlamaya devam edeceğiz" diyerek kuruluşun toplumsal eşitlik ve adalet için verdiği mücadeleye dair güçlü mesajlar verdi.
Kaynak: Özel Haber
Editör: Yiğit Ciğerli