SON DAKİKA
reklam
reklam

Paralimpik'te hedef 2028

Eklenme Tarihi: 28 Mart 2025, Cuma - 12:27   Okunma Sayısı: 79763
Paralimpik Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında kategorilerinde ilk iki sırayı alan sporcular gözlerini 2028'de Los Angeles'de yapılacak Paralimpik Oyunlarına çevirdi

Paralimpik Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında kategorilerinde ilk iki sırayı alan; kategori 2'de Naci Yenier ve Nuri Şirin, kategori 3'de Mikail Aydın ve Ramazan Sincar, kategori 4'de Abdullah Öztürk ve Nesim Turan, kategori 6'da Arslan Karataş ve Kubilay Mengüç, kategori 7'de Sinan Salman ve Tahir Efe Şahin, kategori 8'de Mert Çalışkan ve Necmettin Şamil Yiğit, kategori 9'da Kerim Özay ve Engin Avcı, kategori 10'da Yağız Engin ve Anıl Arar, kadınlar kategori 3'de Hatice Duman ve Nergiz Altıntaş, kategori 4'de İrem Oluk ve Merve Sefa Özsu, kategori 5'de Kübra Dedeoğlu ve Rümeysa Cesur, kategori 7'de Kübra Korkut ve Yağmur Yiğit, kategori 8'de Miyase Eslem Özden ve Rabia Asya Övünç, kategori 9/10'da Neslihan Kavas ve Merve Cansu Demir, 2028 Los Angeles Paralimpik Oyunları için kota turnuvalarına katılmaya hak kazandı.

Ramazan Sincar'ın hedefi 2028 Los Angeles

Paralimpik Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasında Bahçelievler Belediye Spor sporcusu Ramazan Sincar kategori 3'de mücadele etti. İki yıl üst üste kazandığı Türkiye Şampiyonluğundan sonra geçen yıl elde ettiği 3.lüğü geliştiren Sincar, son şampiyonada final oynama başarısı gösterdi. Çok heyecan verici bir turnuvayı geride bıraktıklarını söyleyen Ramazan Sincar, ''Yeni Federasyon seçimlerinden sonra yapılan ilk turnuva olması sebebiyle bizler için çok önemliydi. Geçmiş yıllardaki eksikliklerin giderilmesi yönünde adımlar atıldığını görmek çok sevindirici oldu. Bu heyecan verici turnuva benim açımdan çok önemliydi. O nedenle çok büyük bir stres ve baskı altında maçlara çıktım. 2022 ve 2023'de iki yıl üst üste yaşadığım şampiyonluktan sonra geçen yıl yarı finalde kaybedip üçüncü olmuştum. Tekrar şampiyon olmak için çıktığım müsabakalarda ilk hedefim final oynamaktı. Finali baskı altında olmadan oynamak istiyordum. Tabii oyun istediğim gibi ilerlemedi kaybedip ikinci oldum. Ama bu ikincilik benim için çok önemliydi. Çünkü geçen yıl ki derecemin üstüne çıkıp ikinci olmak anlamlıydı. Yeni yönetimin uygulayacağı sistemle beraber Türkiye ikincisi olanların da milli takım yolunda açılmasıyla, ülkemi temsil etme adına büyük bir yol kat ettim. Açık turnuvalara giderek ülkemi temsil edip bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. Bu anlamda var gücümle çalışıyorum'' diye konuştu. Antrenmanlarına özen gösterip antrenörleriyle beraber çalışmalarına devam ettiğinin altını çizen Ramazan Sincar, '' Bu anlamda profesyonel antrenörlerle çalışmanın faydasını gördüğümü de düşünüyorum. Ben 5 yıldır Masa Tenisi oynuyorum ve 5 yıldır ilk 3 içerisindeyim. Bunun ikisi şampiyonluk, ikisi ikincilik, biri üçüncülük dereceleri'' dedi. ITTF'in yeni uygulayacağı 3 kademeli müsabaka sisteminde yer bulacağına inandığını söyleyen Sincar, ''Gideceğimiz başlangıç seviyesindeki turnuvalarda alacağımız puanlarla orta seviyeye çıkıp, oradan da bir üst seviyeye çıkıp, 2028 Los Angeles yolunda büyük mesafeler kat edip olimpiyat kotası almak istiyorum. Bu anlamda kendime oyunuma ve hırsıma güveniyorum imkan verildiği takdirde gururla milli takım formasını giymeyi bekliyorum'' şeklinde konuştu. İstanbul Bahçelievleri Paralimpik Masa Tenisinde bir merkezi haline getirmeyi düşündüklerine dikkat çeken Ramazan Sincar, ''Belediye başkanımız Sayın Doktor Hakan Bahadır'ın bu özel bireylere sunduğu hizmetin karşılığını vererek ilçemizi Milli Takımlar düzeyinde temsil edip Belediye başkanımıza şampiyonluklar armağan etmek istiyoruz''diyerek sözlerini noktaladı.

Sinan Salman bir kez daha şampiyon

İzmir'den ferdi olarak Paralimpik Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasına katılan Sinan Salman kategori 7'de geçen yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye Şampiyonluğunu elde etti. 2024'de finalde Recep Karadeniz'i yenen Sinan Salman bu yıl finalde Tahir Efe Şahin'i mağlup ederek unvanını korudu. 2028 Los Angeles Paralimpik Oyunlarına kota alma hedefi olan Sinan Salman, üst üste ikinci kez Paralimpik Masa Tenisi Türkiye Şampiyonluğunu elde ettiği için çok mutlu olduğunu söyledi.  Sinan Salman ''Ben Paralimpik Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasına ferdi olarak katıldım. Masa Tenisine 2019 başladım. 2021 yılında ikincilik, 2022 ve 2023 yıllarında üçüncülük son iki yıl da ise Paralimpik Masa Tenisi Türkiye Şampiyonluğunu kazandım. Çalışmalarıma aralık devam edip, şampiyon unvanımı önümüzdeki yıllarda da korumak istiyorum. Bana Masa Tenisini sevdiren Sibel Altın hocama, desteklerinden dolayı  Yusuf Kılıçkaya ve İlhami Kılıçkaya Hocalarıma, son dönemde bana desteğini esirgemeyen Mavi Ege antrönörü Semih Özoğlu hocama ve yaşça küçük olmasına rağmen bana ağabeylik yapan İbrahim Atuğ hocama ve 2025'de arkamda duran Aydın Demirkol ağabeye de ayrıca sonsuz teşekkürlerimi ve sonsuz şükranlarımı sunarım'' diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu başarıyla temsil ettiler

Teknik direktör İzzet Atasever yönetimindeki Merit Grup Real Mardin Paralimpik Masa Tenisi takımı, Ankara'da düzenlenen Paralimpik Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası'nda mücadele etti. Uğur Muratoğlu, Rıdvan Fidan ve Abdülkadir Admış'tan oluşan Merit Grup Real Mardin Paralimpik Masa Tenisi takımı ferdi maçlarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu başarıyla temsil ettiler. Tek Erkeklerde ferdilerde kategori 7'de Uğur Muratoğlu 3.lüğü elde ederken, çift erkekler kategori 14'de  Uğur Muratoğlu/Rıdvan Fidan ikilisi 3.lüğün sahibi oldu. Paralimpik Masa Tenisi takımlarının verdiği mücadelenin ve elde ettiği sonuçların son derece anlamlı olduğuna dikkat çeken Merit Grup Yönetim Kurulu başkanı Zafer Karataş, ''İlimizdeki Masa Tenisi sporunun alt yapısını desteklemenin yanı sıra, çeşitli nedenlerden dolayı Masa Tenisi sporuna ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlarımıza da bu sporu yaptırmak ve sevdirmek için yola çıktık. Anakara'da bu çalışmalarımızın, bu projemizin ilk meyvelerini topladık. Paralimpik Masa Tenisinde de çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz'' diye konuştu. Merit Grup Real Mardin takımı Teknik Direktörü İzzet Atasever ise ''Merit Grup Yönetim Kurulu başkanı Zafer Karataş'ın desteği ile Paralimpik branşında çalışmalara başladık. Kısa zamanda çalışmalarımıza katılan paralimpik vatandaşlarımızın sayısının artacağını düşünüyoruz'' dedi.  

Trabzon Masa Tenisinde bir büyük başarı daha 

Ankara'da düzenlenen Paralimpik Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’na katılan Trabzon Beşikdüzü Ayyıldız Spor Kulübü sporcusu Ömer Uzunoğlu büyük bir başarıya imza atarak kategori 6'da Türkiye Üçüncüsü oldu. Şampiyonayı en iyi şekilde tamamlayan Ömer Uzunoğlu, Trabzon'u gururlandırdı. Trabzon Beşikdüzü Ayyıldız Spor Kulübü sporcusu Ömer Uzunoğlu’nun elde ettiği bu önemli başarıda, Antrenörü Resul Özkul’un katkıları oldukça büyük. Özkul’un disiplinli ve stratejik çalışmaları, Ömer Uzunoğlu şampiyonaya güçlü bir şekilde hazırlanmasına yardımcı oldu. Sonuçta Trabzonlu sporcu özverili çalışmanın meyvelerini Ankara'da topladı. Trabzon Beşikdüzü Ayyıldız Spor Kulübü, Paralimpik Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’ndaki başarıyı bir başlangıç olarak görüyor. Kulüp, hedefinin Trabzon’u en iyi şekilde temsil etmek ve Türkiye Şampiyonluğu’nu kazanmaktan yana olduğunu görüşünde. Ömer Uzunoğlu gelecekteki turnuvalarda bu hedefi gerçekleştirip, Trabzon'a Türkiye Şampiyonluğunu getirmeyi hedefliyor. Uzunoğlu, bu hedefler doğrultusunda Resul Özkul’un liderliğinde çalışmalarına hız verdi. 

Kaynak: Özel Haber
Editör: Burak KÜÇÜKERMAN - Murat İLTER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam