Ressam Ömer Onay'ın “Bilinç Akışı” Sergisi, sanatçının geleneksel Türk motiflerini estetik bir duyarlıkla yeniden yorumladığı “Noktürn” serisinin devamı niteliğindeki yeni sergisinde 40 yıllık sanat serüveninden süzülen imgeler izleyiciyle buluşuyor.
“Bilinç Akışı” sergisi, kendisinden önceki sanat birikimiyle derin ve kapsamlı bir ilişkiye girmekten kaçınmayan Onay'ın, anlam evrenini inşa eden aidiyet ve kimlikleri yadsımadan kendi özgünlüğünü yaratan, iç monoloğu güçlü ancak çok sesliliğe yatkın sanat dünyasına ışık tutuyor. Grafik ve resmin teknik zenginlikleri içinde, soyut ve figüratif arayışlarıyla Onay, bu sergisinde müziğin, ritmin, asalet ve yüceliğin izlerini sürüyor.
“Bilinç Akışı” Sergisi, sanatçı Onay'ın felsefi dünyasını yansıtan ve her biri birbiriyle iç içe geçen “Yitik Âlemler”, “Zamandan Önce” ve “Noktrün” serilerini bir araya getiriyor.
“Yitik Âlemler” başlıklı serisinde, modernitenin ürettiği sorunlar karşısında kendini tahkim etmek isteyen bir zihnin eleştirisini sunan Onay, yeni baştan tasarlanmış bir doğanın kutsanmış sembolleri olarak geyikleri tuvale taşıyor. “Zamandan Önce” serisinde iç dünyasından doğan izlenimlerini tuvale aktaran sanatçı, bilinçaltının kendiliğinden yansıması olan doğaçlamalardan oluşan bir çalışmaya imza atıyor. “Noktrün” serisinde ise, Bozkır sanatının vazgeçilmez motiflerinden olan çintemaniyi modern bir formla yeniden yorumluyor.
Küratörlüğünü M. Lutfi Şen'in yaptığı, Ressam Ömer Onay'ın “Bilinç Akışı” Sergisi, 6 Temmuz'a kadar 11.00 - 19.00 saatleri arasında görülebilecek.
ÖMER ONAY KİMDİR?
Ömer Onay, 1958 yılında Trabzon, Köprübaşı’nda doğdu. 1984 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Resim Bölümü’nden mezun oldu. Reklamcılık sektöründe uzun yıllar grafiker ve sanat yönetmeni olarak görev yaptı. 1990-2009 yılları arasında kendi kurduğu reklam ajansını yönetti. 2005 yılından itibaren çocukluğundan beri tutkusu olan resim çalışmalarına ağırlık veren sanatçı Noktürn serisi eserlerini hayata geçirdi. 2023 yılında Page Gallery’de açılan ilk kişisel sergisinde Noktürn serisindeki çalışmalarını sanatseverlerle buluşturan sanatçı, 2025 yılında Atatürk Kültür Merkezi'nde açılan 'BİLİNÇ AKIŞI' sergisi ile 40 yıllık sanat yolculuğundan süzülen imgelerini izleyiciye sunuyor.
Kaynak: BÜLTEN HABERİEditör: BÜLTEN HABERİ