SON DAKİKA
reklam
reklam

Kulüplerimizin Avrupa Tablosu

Köşe Yazarı: Sinan ERDOĞDU   Eklenme Tarihi: 19 Aralık 2018, Çarşamba - 10:18   Okunma Sayısı:

2018-2019 Avrupa Futbol sezonunun grup aşamasını geride bıraktık. 4 takımımız UEFA Şampiyonlar ve UEFA Avrupa Liginde yarıştılar. Üç büyüklerin kendi liglerinde yaşadığı istikrasız tablonun yansımalarını Avrupa maçlarında da fazlasıyla tanık olduk. Üzücü olan UEFA Ülke Puanları alanında yeterince puan alınmamasıydı.  Şimdi kısa kısa değerlendirmelerimizi paylaşalım.

Galatasaray : Forvetsiz kalmasının  faturasını en çok devler arenasında ödedi. ŞL’de çıkması çok kolay olan bir gruptan çıkamadı. Etkili bir forveti olsaydı Porto’yu 4-2 veya 5-2 gibi bir  skorla geçebilirdi. Kendi sahasında oynayarak kaybettiler. Devre arası gelecek bir forvet takviyesi  bu önemli sorunun çözümünde kritik bir öneme sahip. Avrupa Liginde etkili forvetle Çeyrek Final şaşırtıcı olmaz.

Fenerbahçe; Ligdeki olumsuz tablo; Avrupa’ya da sirayet etti. Şansları çok zayıf rakipleri olmasıydı. 4 sene sonra tekrardan iş başına geçecek olan Ersun Yenal’ın  bir sınavı da Avrupa Liginde. Takım kendini toparlama mücadelesi verecek.  Bu süreçte Avrupa Ligindeki olumlu maçlar da moral kaynağı olacak.

Beşiktaş; Bu sezon ayrılıklarla kadro kalitesinin hepten düşmesinin bir yerde patlayacağı belliydi. Bu patlama esas olarak ;Avrupa Liginde yaşandı. Kendi sahanda Malmö’ ye kaybediyorsan bunun izahı olmaz!  Beşiktaş’da bu tablo lige yansıdığında da bu tartışma çok su kaldıracaktır.

Akhisar: Bu sezon en tecrübesiz ve en iyi niyetli temsilcimizdi. Bir “Anadolu Mucizesine” imza attılar. Başarılar dilerim. 

Rize’de makamında uğradığı saldırı sonucu şehit olan  İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile Ankara’daki YHT (Yüksek Hızlı Tren) kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve baş sağlığı yaralananlara acil şifalar dilerim. 

reklam

KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam