İtalya’nın Fossalto Belediyesince terörist başı Abdullah Öcalan'a fahri hemşehrilik verilmiş…
Dışişleri Bakanlığı
“İtalya’nın Fossalto Belediyesince terörist başı Abdullah Öcalan’a fahri hemşehrilik verilmiş olması, bu caninin işlediği ağır insanlık suçlarını görmezden gelen utanç verici bir gelişmedir” demiştir. Bakanlık, “40 bini aşkın masum insanın katledilmesinden sorumlu, uyuşturucu ve insan ticareti, kara para aklama, çocuk kaçırma ve diğer örgütlü suçlarda kabarık bir sicile sahip olan PKK’nın ve elebaşının meşrulaştırılması girişimlerinin beyhude” olduğunu vurgulamıştır.
Yorum
Avrupa’daki terörü hep tenkit eden ve karşısında duran Türkiye, istemeye istemeye terörü o kıtaya bulaştırdı (!).
Fossalto Belediye Başkanı,
Çin’den sonra en çok Coronavirüs vakası İran ve İtalya’da ortaya çıkmış durumda… Benden duymuş olma ama bunu da Türkler bulaştırmıştır size…
Suudi Arabistan’dan
Cemal Kaşıkçı’nın vahşice öldürüldüğü dönemden bu yana ülkesinin Türkiye ve Osmanlı İmparatorluğu aleyhinde yürüttüğü kampanyalara katılan Suudi Arabistan’ın tanınmış âlimlerinden Şeyh Aid el-Karni, Erdoğan’ın işgal altındaki Filistin’i ziyaret ettiğine ve İsrailli yetkililerle görüştüğüne dair görüntüleri paylaşmış ve Suriye ve Libya ile ilgili konularda akla zarar sözler sarf etmiştir. Bakın daha neleri dile getirmiş:
- Erdoğan’ın Suudi Arabistan’a saldırgan bir tutum içerisinde olduğunu iddia etmiş,
- Türkiye, Suriyelileri kendi hallerine bırakmış,
- Türkiye, Libya ve Yemen’e müdahale etmiş…
Yorum
Karni, sen Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Yemen’de gerçekleştirdiği toplu katliamları ise görmezden geliyorsun, Riyad yönetimi ile İsrail arasında giderek daha da gün yüzüne çıkan ilişkileri ört bas etmeye çalışıyorsun. Galiba salman sana da destek veriyor. Ona da fazla güvenme gün olur tepeleyiverir seni!
Ne biçim anlayıştır bu?
İngiltere’nin Manchester kentinde, 2009'da yediği sosisli sandviçin kâğıdını yere atmakla suçlanan bir öğrenci, 11 yıl sonra mahkemeye çıkarılmış ve para cezasına çarptırılmış. BBC Türkçe’nin haberine göre Ağustos 2009’da gıyabında mahkeme masrafları dahil 370 sterlin (Yaklaşık 2945 TL) cezaya çarptırılan Grace Firth, duruşmada mahkeme celbi eski evine gönderildiği hakkında dava açıldığından bile haberi olmadığını söyledi. Yargıç, şimdi 32 yaşında olan Firth’ün açıklamasını kabul etti.
Mahkeme masrafları silinirken ceza da 55 sterline (Yaklaşık 438 TL) indirildi. Cezaları belediyeler adına özel şirketler kesiyor. İngiltere başkenti Londra’da yere sigara izmariti, sakız ya da başka bir çöp atmanın cezası 65 sterlin (Yaklaşık 517 TL). Belediyeler tarafından toplanan bu cezaların 15 gün içinde ödenmemesi halinde, dava açılıyor, cezanın miktarı 2500 sterline (Yaklaşık 19 bin 900 TL) kadar çıkabiliyor.
Belediyeler yerlere çöp atanları cezalandırmak için özel güvenlik şirketleriyle anlaşıyor. İngiltere’de geçen yıl ağustos ayında yayımlanan verilere göre son altı yıl içinde kesilen cezaların oranı dört kattan fazla arttı.
İngiliz Guardian gazetesine göre 2018’de belediyeler 250 binden fazla kişiye yere çöp atmak suçundan ceza kesti. Bu cezaların yüzde 86’sının belediyeler adına çalışan özel şirketler aracılığıyla kesildiği açıklandı.