SON DAKİKA
reklam
reklam

SALGIN HASTALIKLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ HADİS-İ ŞERİF

Köşe Yazarı: EMİNE ASYA KOÇYİĞİT   Eklenme Tarihi: 8 Ocak 2021, Cuma - 10:07   Okunma Sayısı:

Merhaba sevgili kıymetli ve sevgili okurlarım. Sizlere çok bilinen ve bu hastalık günlerinde yayılması devam ederken, bir Hadis-i Şerifleri naçizane hatırlatmak isterim.

Bilindiği üzere ekmek parası için dışarı olmak zorunda olan insanlarımız, çalışanlarımız, özellikle en önemli parçamız olan sağlık çalışanlarımız var. Ama sırf gezmek, eğlenmek , zaman öldürmek için insanların kendini dışarı atması, bir iki dedikodu uğruna komşu komşu gezmek, tedbirsiz davranışlar maske takmamak sağlıklı insanlara da bunu bulaştırmaya yol açmak, ve bizim için çalışan insanların kul hakkına girmekten başka nedir ki?.

Bunu en bilinen ve en güzel Hadis-i Şerif anlatmaktadır;

“Şayet bir yerde taun (bulaşıcı hastalık) olduğunu işitirseniz oraya gitmeyin. Sizin bulunduğunuz bir yerde meydana gelmiş ise oradan da ayrılıp çıkmayın.”

Biz sadece kendimiz için çevremiz içinde dikkat etmeliyiz. Bencillik yapmadan hem maddi hem manevi olarak tedbirlere uymalıyız. Sabretmeliyiz. Bunca zaman tevekkülle sabırla sona ermesini bekledik, yine tevekküle uyup sabır ile beklemeliyiz. Allah’ın izni ve bilimin harikalar ortaya koyması ile aşarız.

Bir diğer Hadis-i Şerif;

“Allah indirdiği her hastalığın muhakkak şifasını da vermiştir” Buhari

Bu hastalığın bizim için imtihan olduğunu düşünüp, tedbirimizi alıp takdiri Allah’a bırakmamız bizim için bence en doğrusudur.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam