SON DAKİKA
reklam
reklam

HOŞ GELDİN ARA TATİL

Köşe Yazarı: ELİF ÇINAR   Eklenme Tarihi: 26 Ocak 2021, Salı - 10:18   Okunma Sayısı:
  • Hadi koş gel ders başladı!
  • Ama benim tuvaletim var.
  • Teneffüste yaparsın öğretmenin bekliyor.
  • Anne bağlantı koptu.

Ses kesildi, elektrik gitti, şarj bitti, dersin süresi doldu…

Tamam hepsi geçti sakin olun, her şey yolunda, artık dinlenme zamanı.

Zor muydu? Evet uzaktan eğitim de zordu. Çocuk açısından da öğretmen açısından da evdeki ebeveyn açısından da uzaktan eğitimin de kendine göre zorlukları vardı. Ama dolu dolu geçti. İki çocuğumun da öğretmenleri canla başla ilgilendiler. Her gün canlı dersler yapıldı. Ödevler günü gününe kontrol edildi. Bu kadarını ummuyordum. 1. Sınıfa giden oğlum uzaktan okuma yazma öğrendi. Bir dönem evde hııhıhıhh lııllııl gibi tuhaf sesler çıkararak yaşadık. Sinan öğretmen uzaktan bir dönemde okuma yazmayı hatta toplama işlemini öğretti. Çok sabırlıydı. Sizin de mikrofonu açık unutup rezil olduğunuz oldu mu?

Orta okula giden kızımın bütün öğretmenleri de tıpkı okulda gibi çaba verdiler. Bir gün oda kapısını açtığımda beden eğitimi öğretmeninin müzikli spor hareketleri ile bir gün resim öğretmeninin yaptırdığı tablolarla karşılaştım. Din öğretmeni dinledi ezberlenen duaları. Ne büyük bir çaba ne güzel bir özveri. Öğretmenlerimize minnettarız. Telefonlarını sürekli meşgul ettik. Öğretmenlerimiz gönüllü olarak ekstra bir çaba gösterdiler.

İtiraf edeyim yoruldum. Kolay değil. Gün de 5 ya da 6 saat ders olacak senin hayatın değişmeyecek. Çocuk bu zamana kadar bilgisayardan uzak tutuldu. Bir anne olarak onun asistanı gibi yanında oturdum. Kızım bilgisayar kullanmayı bildiği için pek zorlanmadık. Her ders saatinde uygulamadan çıkıp teneffüs sonrası tekrar bağlanıyorsunuz. Ayrıca telefonunuza da anlık ödev ve işleyişlerle ilgili bildirimler geliyor. Evdeki öğretmen anne ya da babalar olmuş oldu haliyle. Öğretmenlerin de yükü azalmadı tam tersine bize laf anlatmaktan ve uzaktan öğretmekten sürekli bir şeyleri sisteme girmekten ötürü var olan yükleri ikiye çıkmış oldu.

Çocuklar hem çok bunaldılar hem de çok yoruldular. Kapalı kalmak onları değiştiriyor. Ders saatleri ile çocukların dışarı çıkma saatleri de çakışınca haliyle moraller bozulmadı da değil. Öğretmenleri ve arkadaşları moral vermiş oldu. Canlı dersler sadece dersin içeriğini vermekle kalmadı çocukların ruh haline de artı sağladı.

Acısıyla tatlısıyla artısıyla eksisiyle bir eğitim dönemi bitti. Yaklaşık 18 milyon öğrenci 3 hafta sürecek yarıyıl tatiline başlayacak. Dinlenmek herkesin hakkıdır.

Hoş geldin ara tatil.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam