SON DAKİKA
reklam
reklam

Z Kuşağı Ne Seviyor?

Köşe Yazarı: ELİF ÇINAR   Eklenme Tarihi: 21 Mayıs 2021, Cuma - 11:27   Okunma Sayısı:

Sosyal Medya: Dışarıdan a sosyal gibi görünen gençler sanal ortamda etkileşime girmeyi tercih ediyor ve orada mutlu oluyor.

Renkli çoraplar: Bu kuşak için çorap artık öylesine bir şey değil, imaj kapısı haline gelmiş bir bariyer unsuru. Renkli, logolu, fosforlu ve markalı olması tercih ediliyor.

Sıra dışı olmak: Tek düze kalmaya farklı açıdan bakan gençler göz batmayı, farklı olmayı seviyor. Farklı olanları takip ediyor ve marjinal unsurları inceliyorlar.

Kamp Yerleri: Z kuşağı kamp yerlerini ve kamp yerlerinde aktivite yapmayı tercih ediyor.

Karavan: Minimal olan ve toplumun kişiye özel çizgiler taşıyan karavanlar Z kuşağının çok ilgisini çekiyor.

Bisiklet: Bisiklet hem bir tarz hem bireysellik içeriyor hem de sağlıklı yaşama hitap ettiği için pek kuşak gibi Z kuşağının da ilgisini çeken bir yol aracı.

Dünya Turu: Z kuşağının hayalleri arasında dünya turu yer alıyor. Yeni yerler görmeyi ve hiç tadılmamış yemekleri keşfetmeyi, kendi objektiflerinden ve yeni pencerelerden bakmak için para biriktirmek isteyen bir kuşak var artık.

Tenha Plajlar: Toplumla ya da eş dost akrabayla değil de ikişerli üçerli taş çatlasın beşerli gruplar halinde olmayı seven Z kuşağı tenha ve keşfedilmemiş plajları daha cazip buluyor.

Sırt Çantası: Her Z kuşağına ait bireyin en az üç dört adet, irice, biraz eski püskü gibi görünen, iri fermuarlı, içinde ne ararsanız bulabileceğiniz bir sırt çantası vardır.

Müzik Dinlemek: Müziksiz dinlemek onların en sevdikleri arasında.

Netflix Dizileri: Birkaç diziyi izleyen de var. İzlediği diziye göre yaşayan da var.

Ucuz Bileklikler: Koluna doladığın ip parçası ile bir anda tarz olabiliyorsun öyle 22 ayara, 5 taş bagete falan ihtiyaç yok bu kuşakta dostum.

İlginç Kulaklıklar: Bak bu çok önemli, kulaklığı olmayanı içeriye almıyorlar bile…

Geleceğin Meslekleri: Öyle doktor ya da öğretmen diye bir cevap beklemeyin. Robotik Mühendisliği, yapay zekâ iş geliştirme uzmanı, siber şehir analisti gibi meslekleri onlardan duyabilirsiniz.

Dijital aktivizm: Hali hazırda ilerlemiş bir teknolojinin kucağına doğdukları için tabii ki de teknolojinin türevlerine ilgi duyan bir nesildir Z kuşağı.

Yolun açık olsun Z kuşağı seni çok seviyoruz. Güçlü olmak zorundasın; çünkü dünya daha da zor bir hale geldi. Buna rağmen lütfen umutlarını bırakma ve hayallerinden bir an bile vazgeçme.

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam