SON DAKİKA
reklam
reklam

Bir Kadına En Çok Yakışan Şeyler

Köşe Yazarı: ELİF ÇINAR   Eklenme Tarihi: 24 Aralık 2021, Cuma - 23:37   Okunma Sayısı:

 

  • Gülmek: Her kadına gülmek çok yakışır. Gülmek her zaman kolay bir şey değildir. Hayat bazen zor sınavları hediye paketi yaparak önüne koyar kadınların da. Evren sırlarla ve renklerle dolu iken yaşamak ve gülebilmek de aslında çok değerlidir.
  • Güller: Elinde, saçında, kucağında, kahvesinin bir köşesinde, masasında, kapısında, penceresinde, küpesinde, eteğinde… Pek çok yerinde kadına gül çok yakışıyor.
  • Kendisi olması: Her insanın en doğal hali, en kendisi tavırları esasen en yakışan halidir. Başkası gibi olmak yerine, başkasının saçlarını, tavırlarını taklit etmek yerine, özüne has kalmak bir kadına en çok yakışan şeydir.
  • Kendine güvenmesi: Asil olması, şerefinden, namusundan ödün vermeden dim dik ayakta kalabilmesi, bir yerlere gelebilmek için özünden eksiltmeden, kimliğini ve kişiliğini kaybetmeden sağlam adımlarla yere basması ve kendine güvenmesi kadına çok yakışır. Yeri geldiğinde kendi doğrularını savunan kadın başkalarının yanlışları altında kendini boğmaz. Fikirleri, zekâsı ve yeteneklerine güvenen kadın kendine güvenen kadındır. Bu tip kadınlar asla başkalarının esiri, kölesi ya da para için metresi olamazlar. Aç da kalsalar savaşırlar; ama kendi prensiplerinden asla taviz vermezler, çünkü kendilerine güvenirler.
  • Kırmızı: Bu renk özel ve ağır bir renktir her yaştan ve her tenden pek çok kadına yakışan bu rengi kadınlar sever ve çeşitli tarzlarda kendilerine göre kombin ederler. Dudağında, rujunda, ayakkabısında, saçında, şalında, yazmasında, arabasında, pastasında…
  • İsimler: Leyla, Gül, Ayşe, Zeynep, Elif, Emine, Ceylan, gibi sıcak ve bizden isimler de kadınlara çok yakışıyor.
  • Uzun çiçekli bol elbiseler: Bu elbiseleri, yazması, okuması bakması bile güzel bir de kadınların üzerinde olunca elbette ki de çok yakışıyor.
  • Merhamet: Kadın yardım ettiğinde, sevgi gösterdiğinde, kocaman gönlüne küçücük elleriyle dünyaları sığdırabilir. Bir çocuğu güldürmek, başka bir kadına yardım elini açmak, sivil toplum kuruluşlarının imdadına koşmak, yardıma muhtaç insanlara el uzatabilmek, sokak hayvanlarına yardım etmek, bir kediye kucak açmak, köpeklere su vermek gibi işlerle de meşgul olarak topluma yardım etmek bir kadına yakışan en güzel vasıftır.
  • Kucağındaki bebeği: Bazılarına göre çok sıradan iken bazılarına göre de belki de dünyanın en güzel tablosudur. İlla olacak diye bir şey yoktur; ama kucağındaki bebeği kadına en çok yakışandır. Zordur, kutsaldır, kadına has bir dünya nimetidir. Annelik kadına en çok yakışandır.
  • Koluna taktığı kocası: Sahilde yürürken kendisine dondurma alan ve sadece kendilerine bakan erkekleri sever kadınlar. Güven veren, işinden çıkınca evine gelen, çay içerken sohbet edebilen ve yaptığı yemekleri çok seven bir koca kadın tarafından sevilir ve kadına da çok yakışır. Sanılanın aksine biraz kel, biraz göbekli, sıradan bir işi olup, başkalarının hedef tahtasında olmayan ve elinde bir poşet mandalina ve iki ekmekle eve gelen sadık bir koca kadına çok yakışır.
  • Sohbet etmesi: Her kadının kendine has bir hali vardır, her kadın her an sohbet edecek diye bir şey de yoktur; ayrıca hiç durmadan sürekli konuşan kadınların da çekilecek bir yanı da yoktur. Genel olarak dudu dilli güler yüzlü hoş sohbet olması bir kadına çok ama çok yakışmaktadır.
  • Dinleyebilmesi: Bazen öyle kadınlar vardır ki sizi dinler, dinler, dinler ve gözleriyle sarıla sarıla, bakışlarıyla yaralarınızı sara sara dinler. Anne gibi. Eş gibi. Baba gibi, toprak gibi yağmur gibi. Yargılamadan, incitmeden ve illa hak verecek bir şeyler bularak dinler. İşte bu dinleme şekli de kadınlara çok yakışıyor. O küçük kadın dinlerken hayattaki en önemli bilir kişi gibi büyük bir dağ haline gelebilir.
  • Doğuştan getirdiği yetenekleri: Sesi, dansı, yazı yazması, şiir okuması, resim yapabilmesi, kolleksiyoner olması, araştırmacı olması ve çeşitli kabiliyetleri
  • El işi yapması: Tığ, şiş, dikiş, kesme, boyama, yapıştırma gibi hünerli işleri severek yaparken ellerinin girdiği o haller kadınlara çok yakışıyor.
  • VE BÜTÜN GÜZEL ŞEYLER: Güzel olan ne varsa kadına yakışır. Önemli olan kadının mutlu olabilmesi yaşama sevincini kaybetmeden gülebilmesidir. Her kadın bazen inişler ve çıkışlar yaşayabilir, doğrulur, düşer, kalkar, emekler, yürür, koşar. Hataları da yakışır kadına ders çıkarabiliyorsa, başarıları da yakışır kadına taşıyabiliyorsa. Bir kadın umutlarını yitirirse gülemez, gülemeyen kadın da…

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam