Bekliyordum zaten
Her yıl 10 Kasım günü Atatürk’ü Anma törenlerinde veya sonrasında meczuplar çıkar. Bu yıl yine bunlarla karşılaştık. Muğla’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasına Atatürk posterini ters asan görevli ve ilgili müdürlük hakkında soruşturma başlatılmış.
3 Kasım 2022 günü Avcılar'da Atatürk Anıtı’na baltayla saldıran 27 yaşındaki M.H.T. polis ekipleri tarafından gözaltına alınmış ve vatandaşların sert tepkisine maruz kalmıştır.
*** *** ***
Belarus Sınır Komitesi
Ukrayna kara birliklerinin Belarus sınırında mayın döşediklerini bildirdi. Ukrayna birlikleri, Rus işgali altındaki Herson bölgesini tekrar ele geçirmişti. Rusya ele geçirdiği bölgelerdeki yandaşlarını kışkırtmaya devam etmektedir.
Bu nedenle Luhansk Halk Cumhuriyeti Halk Meclisi de son 24 saat içinde yaklaşık 50 Ukrayna askerinin etkisiz hale getirildiğini, Ukrayna ordusuna ait 2 tank, 3 zırhlı muharebe aracı ve 1 insansız hava aracının imha edildiğini bildirmiştir.
*** *** ***
Polonya sınırına füzeli saldırı olmuş. Rusya kendi adının böyle bir olayla yan yana getirilmesinden rahatsız olmuş. ABD Başkanı Biden de ihtimal vermemiş. Meğer konu Ukrayna füzesiyle ilgiliymiş. Tamam, biz de inandık…
*** *** ***
Siyaset, insanları üzmeden, yeni sıkıntılar yaratmadan ülke sorunlarını ustalıkla, maharetle çözme sanatıdır. Tarihsel süreçte liderleri daima en yakınındakiler yemiştir. Kimisi korkusundan doğruyu söyleyememiş, kimisi menfaat veya mevkiinin kaybolacağını sanmış, kimisi de pohpohlamayı tercih etmiştir.
O zaman da lider, tenkit edilemediği için yaptıklarını maharet sanmış ve o ağırlığın altında ezilip durmuştur. Promosyon dağıtımı aksıyor, promosyon rakamları bazı kuruluşlarda aşırı yüksektir. Promosyon ücretlerini alamayanların sayısı çığ gibi büyüyor.
*** *** ***
HDP’nin, arkasında şu kadar kişinin oyunun olduğunu anlatmaya çalışması, TBMM’de etkinliğini arttıracağı anlamına gelmez. Terör yandaşlarının himayesinde gösteriler düzenlemesi ise Türkiye partisi olduğu imajını vermez. HDP’nin, seçim bildirgesindeki misyonunu tekrar gözden geçirmesi ve yeniden yapılanmaya gitmesi önem arz etmektedir.
Yandaşlara ise söylenecek son söz, gidilen yolun ve takip edilen politikanın yanlış olduğudur. Yazık bu ülkenin gencecik yoksul çocuklarına. Yazıklar olsun onları yanlış yola sevk edenlere!
*** *** ***
Bulgaristan’da İnsan Hakları
Bulgaristan, Balkan Savaşı’ndan beri göçmenlere yol vermeyi seven ülke… Rusya-Ukrayna Savaşı’ndan dolayı çocuklarıyla birlikte ülkelerinden kaçan Ukraynalı kadınlar, Bulgaristan’da üç gün kalabilmişler. Bulgar hükümeti üç gün sonra onları ülkeden çıkarmış.
Bulgaristan’a kocaman alkışlar (!). AB’ye bodrum kapısından girmiş, AB kurallarını daha tam içine sindirememiş Bulgaristan’a tebrikler (!). AB’nin Bulgaristan’ı bir faziletinden dolayı almadığını, Rusya’ya karşı tampon oluşturmak için aldığını bir bilse!
Aslında belki de aldığı bu tedbirlerle doğru bir şey yapıyor olabilir. Ya Rusya eski peyklerinin sınırlarına yaklaşırsa? Şimdiden ikili oynayarak kendisini emniyete alıyor sanki… İnsan hakları konusunda duyarlı olan Bulgaristan’a bir kez daha tebrikler (!).