Şanlıurfa’da bir adam, bir hanıma “Peygamberler şehrinde böyle gezilmez” deyip lâf atıyor ve üstüne yürüyor. Cehaletin mecnununa bakın! Din kurallarına uyduğunu ve uymayanları uydurması gerektiğini zannediyor. Ey peygamber torunu adam! Senin peygamberler şehrinde haram yiyen, faize giren, cuma namazına gitmeyen, alkol alan bir sürü cahil (!) de var. Buyur onlara da iki kelâm ediver hatta sopayı eline al ve üstlerine yürü!
*** *** ***
Sağlık Bakanı görevden ayrıldı. Sağlıkçılara karşı işlenen darp suçlarına karşı etkin tedbirler alındığını söylemişti. Eski tas eski hamam. Sağlıkçılara karşı işlenen suçlar devam ediyor. Bir başka cehalet ürünü daha… bir de ifade alınıp bırakılması mağdur için ikinci bir darp olmuştur
*** *** ***
Suriye’de Türk bayrağını yırtan kişi bulundu. Özür dilemesi istendi, o da bayrağımızı üç kez öperek bizlerden özür dilemiş ve hadise de böylece kapanmış oldu.
- Benim bayrağımı yırtan kişiyi affetme yetkisini kimler kendisinde görebilir?
- Bu olay bir Amerikan, İngiliz, İsrail veya Suudi Arabistan bayrağı olsa acaba adama
özür mü diletirlerdi?
- Seni Türkiye besleyecek, sen yediğin kaba edeceksin. Ne âlâ! Hey bizdekiler bu nasıl
Milliyetçilik anlayışıdır?
- Şehitlerimiz bizlere haklarını helâl etsinler, ben de onlardan özür diliyorum.
*** *** ***
Eski HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu, Türkiye-Portekiz maçı sonrası Portekiz’i kutlamış, daha sonra da Hollanda’ya destek vermişti.
Encu’nun eski bir milletvekili olduğuna dikkat etmesi gerekmez mi? Ülkemizin kenetlenip tek yürek olduğu bir konuda bile Kandil zihniyetli davranışlar sergilemesi kabul edilemez. Hem milletin vergileriyle maaşınızı alacaksınız hem de ihanete yönelik hareketler sergileyeceksiniz. Bravo size (!).
*** *** ***
Yasaları hiçe sayan bir azınlığımız var. Ama Yaslara bütünüyle saygılı bir de koca halkımız… Şimdilerde bu halkın çocukları emekli maaşları, hayat pahalılığı, atamalar, eğitim karmaşası, adalet isteği gibi konularda sokağa döküldü. Gösteriler, eylemler, ışık söndürmeler yapıyor. Diğer yandan mafya, çeteler, kaçakçılar ve fenomenlerle uğraşan savcılarımız var. Haksızlığa asla pirim vermek istemeyen savcılarımız. Sayılarının artması ve “Temiz Eller” operasyonlarına doğru ülke çapında gitmemiz gerekiyor.
*** *** ***
TÜİK enflasyon hesabında kullandığı birim fiyatları yazmış. Burada herhangi birini söylemek bile istemiyorum. Bizim parkta ihtiyar heyeti toplanmış, meseleyi etüt ediyor, ama hepsi de burnundan soluyor. Biri var ki, derdi bambaşka;
---Bu hayat pahalılığında nasıl geçineceğiz bilmiyorum. Kayınvalidenin anasından kalma bir arsa çıktı. Oğlum avukatla görüşmüş. Eski tarihli olduğu için kelimeleri biz pek anlayamadık. Anlayan birini bulsak para ister, avukat para ister, satmak için bir emlakçı bulsak para ister, tapu masrafı var. Bırak parayı biz bu süreci nasıl takip ederiz? Diğeri sorar;
---Yav sen eski adamsın, nasıl çözemezsin bu meseleyi?
---Tamam, şimdi sana soracağım kelimeleri bana anlat çözeyim:
Arazi-i mezrua, tefviz, tebadül, tûlen, tapu temessükü, tahcir, mevrus mal, ibnân, etraf-ı erbaası, içinde eşcâr-ı müsmire var, beri-üz zümme…
---Yav ben nerden bileyim bunları? Dediğin gibi tut avukatını, tapuyla görüşün. Bizim derdimiz başka…
---Hani birimizin derdi, hepimizin derdiydi?
---Bu dertle biz hallenemeyiz. Eve bir aydır et girmiyor. Ucuz sebze yemekten otçul hayvana döndük. Pazara alış veriş için genellikle akşam saatlerini tercih ediyoruz. Sebze ve meyveler kalitesiz olsa da ucuz oluyor. Torunlara bir çikolata bile alamıyorum. Doğum günü, öğretmenler günü,
Bir anda söze karışanların sayısı arttı. Bir meseleyi sakin tartışma ve çözüm arama kültürümüz olmadığı için fırtına esmesi normaldi. Mezar yeri satış fiyatı da gündeme gelince bir başkası,
---Canım öldükten sonra nasıl olsa Belediye bir yer bulur, gömer, dedi. Gülüşmeler ve sataşmalar oldu. Kendi derdini anlattığını iddia eden kişi Nazım Hikmet’in bir iki dizesini, kimisi dedesinden duyduğu bir sözü, kimisi de bir parti liderinin açıklamasını örnek vererek konuya bakışını ortaya koymaya çalıştı.
Elinde filesiyle gelen birisi de aldıklarının fiyatlarını açıklayınca konu yine alevlendi. İş parti çekişmesine varmaya başlayınca sonuç alınamayacağı anlaşıldı.