TRT Genel Müdürü Eren; bu arada sinemacılarla Ortak Yapımlar’ın devam edeceğini, Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla ile de işbirlikleri olacaklarının altını çizdi. Önümüzdeki dönemde ise milli kültür ve bilinç, kahramanlık hikayeleri, gençlik, bağımlılık gibi alanlara eğilen işler TRT tarafından daha çok desteklenecek.
Bunun yanında TRT bu sene de Eurovision şarkı yarışmasına katılmıyor. Çünkü; bu konu da çok gündeme giriyor ve okuyucu sorularım arasında müzik yarışmaları da var. Bir çok yerde ifade ettiğim gibi açıkçası ;Sertab Erener’le ülkemize gelen bir birincilik başarısı olsa da;ki gayet iyi hatırlarım Erener’i Taksim Meydanına ay yıldızlı bayraklarımız süslenmiş bir şekilde götürmüşlerdi, maalesef yarışmanın müzikalite seviyesi çok düştü ve eğlence yönü ön plana çıktı. Bunun yanında ; bu seneki birinci olan Portekiz’de çok iyi parça çıkartmış ve müzikalitesi yüksek olan bir eser çıkarmışlar.
Avusturalya gibi ülkelerin dahi katılmakta beis görmedikleri Eurovision şarkı yarışması için 2019’dan sonra tekrardan katılma fikrine sıcak bakanlardanım. Üstelik Türkiye müzikalitede durgun gecen bir dönemi(Bu durumun esas sebepleri korsan ve albüm satış gelirlerinin düşmesi ile benzer işlerin tekrarlanmasından kaynaklıdır) geride bıraktı ve son iki senedir dünya çapında işler çıkarıyor, Mesela; elektronik –alternatif tarzda Mahmut Orhan’ı Sema Şener’i ve Burak Yeter’i tüm Avrupa,Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde nerdeyse tanımayan yok. Biz de dünyaya müzikalite yolunda kendimizi tanıtma yolunda bu tip yarışmaları kullanabiliriz. Benim amacım da bu zaten. TRT de Eurovision şarkı yarışmasına alternatif olarak oluşturduğu Türkçevizyon şarkı yarışması da yeniden devreye almalı veya Eurovision şarkı yarışmasına gidilmese dahi; dünyaya müzikalite yolunda tanıtıcı girişimleri desteklenmeli.
Giderken yazıma başlık olan konuyu sizlerle de açmak isterim. İstanbul’da ulaşım problemi derinleşiyor. Daha çok bu problemi aşmak için Metroyu, Vapuru ve Metrobüsü kullansam da yeri geliyor; kara yolunu da tercih ediyorum. İBB’nin metro atağının bir ürünü de Bostancı-Ümraniye Metro Hattı. Dönüşte ise metro ya da minibüs yerine;Caddebostan sahilinden gideyim dedim. Gittiğimiz otobüs de Bostancı İskelesi yakınlarındaki metro çalışmaları yüzünden tam 25 dakikada o bölgeyi zor geçti. Eve geçtiğimde “Metroyu tercih etmeliyim, hiç değilse zaman kazandırıyor.” Dedim ve konuyu aileme açtım.
Hadi beni de geçtim; acil işi olanlar ne yapabilir .Metro’yu kullanabilirler ancak gittikleri güzergah Metro’nun dışında ise, toplu taşımayı kullanmaları lazım bu sefer de ulaşım durma vaziyetinde. Tabi vatandaşlar da uçarak gelemeyeceklerine göre artık İBB,İlçe Belediyeleri ve Kamu Kurumları bir araya gelip,bu derinleşen sorunun üstesinden gelmek için daha çok caba göstermeliler.
TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’e ve TRT kadrosuna da en içten dileklerimle başarılar dilerim. Önümüzdeki süreçte TRT’yi takip etmeye devam edeceğiz.