Şiiri ve yazısı için çok kıymetli yazar ve şair Durmuş Türker hocamıza teşekkür ederiz.
**************************************************************************
Sevgi, sevmek…güzel şeylerdir bunlar. Severseniz, sevilmeseniz bile salt sevmekten ötürü yaşamaya dair bir güç bulursunuz içinizde. El ele, göz göze olmasanız bile, yine de bir ılıklık vardır yüreğinizin bir yerinde. İçe dönük konuşmalarınızda hep sesi vardır kulağınızda ve de hep adı vardır dilinizde.
Sevmek…seviye, sevdaya dönüşürse bir de, işte o zaman ne büyük dalgalanmalar olur içdenizinizde ve ne yaman çarpar o dalgalar kıyılarınıza. Öyle bir durumda gönül havalanır bir turna kuşunun ardından ve dil döker söylene durur geçerken sevgilinin yurdundan. Hep kan kırmızısı sözler dökülür dilinden zira harlı sözler dökülür yanan yüreğinden. “Nasıl olur?” sorusu geçiyorsa içinizden, okuyun yanıtını alacaksınız şiirimizden. Biliyorsunuz ya şiirin saklısı gizlisi olmaz sizden.
Öylesine yanıyor ki yüreğim
Buz bassan yarama kor gelir bana
Ben derdimi hangi kula diyeyim
Acınıp, yerinmek ar gelir bana
Onca acı keder başımda döner
Ne halimi sorar ne adım anar
Tazelenir yaram yüreğim kanar
Bu derde dayanmak zor gelir bana
Hep üşür yüreğim olmadı ılık
Ah eder ağlarım kalbim hep kırık
Şimdi de çıkardı başa ayrılık
Gayrı onsuz dünya dar gelir bana
Türker de der divaneye benzerim
Mecnun oldum çöl yerinde gezerim
Varmış gibi hayalini izlerim
Yoksa da yanımda var gelir bana
Hiç kimse “böylesi bir sevda bir senin mi başında” demesin. Biz şiir yazanlar yalnızca kendimiz için yazmıyoruz ki, bu işin herkes için özü böyledir. Bu benimki ise herkesin derdi için bir “söylenmece”dir. İçinizde bunlar bana göre şeyler değil diyen varsa da kabul ederim, ben beni bilirim, ele ne derim?
Sevgi olsun bir de mutluluk olsun yüreğinizde. Sevin ki sevilesiniz, öylece dünya daha güzelleşir gözünüzde. Hüzün bulutları düşmesin üstünüze.