SON DAKİKA
reklam
reklam

Kadıköy'de ragbi heyecanı

Eklenme Tarihi: 14 Temmuz 2019, Pazar - 23:25   Okunma Sayısı: 262052
Dünyada milyonları peşinden sürükleyen ragbi sporu ülkemizde henüz yeni olmasına karşın, düzenlenen organizasyonlarla sevenleri her geçen gün artıyor. Kadıköy'ün ev sahipliği yaptığı 4. Uluslararası İstanbul Plaj Ragbi Turnuvası nefesleri kesen maçlara sahne olurken, ragbi severler maçları heyecan içinde takip etti.

Ragbi Lig Derneği ile Kadıköy Belediyesi işbirliğinde düzenlenen 4. Uluslararası İstanbul Plaj Ragbi Lig turnuvası, 25 takımın katılımıyla Kadıköy Kalamış Sahili’nde yapıldı. Turnuvaya ev sahibi Türkiye’nin yanı sıra Lübnan, Sırbistan ve İran’dan ragbi takımları katıldı.

İstanbul Plaj Ragbi Lig Turnuvası’nda erkeklerde Lübnan temsilcisi Beach Berries, kadınlarda ise beş ay önce hayatını kaybeden genç futbol hakemi Özge Kanbay'ın anısına kurulan Özge Kanbay Ragbi takımı şampiyonluğa ulaştı. Üçüncülük maçında Belgrade RL, Ankara Phrygians’ı 6-1 ile geçerken, kadınlarda üçüncülüğü ODTÜ Bromigos’u 4-0 mağlup eden Hostel Bristol elde etti.

Türkiye ve yurt dışından 250 Ragbi Lig oyuncusunun katıldığı turnuvada maçlar 5 asıl ve 5 yedek oyuncudan oluşan takımlarla oynandı. Turnuvaya katılan kadın ve erkek takımları Kalamış plajının sıcak kumları üzerinde kıyasıya bir mücadeleye girdiler. Son derece çekişmeli geçen maçlar hem oyunculara, hem de seyircilere unutulmaz anlar yaşattı.

 

Özge Kanbay anıldı

 

Kadıköy Belediyesi Kalamış Spor Merkezi’nde gerçekleşen turnuvada kadınlarda birinciliği

genç yaşta hayatını kaybeden futbol hakemi Özge Kanbay adına kurulan “Özge Kanbay Ragbi Takımı” kazandı. Ragbi oyuncusu ve futbol hakemi Özge Kanbay, henüz 22 yaşındayken yakalandığı amansız hastalık sonucu tedavi gördüğü Manisa'da Şubat ayında hayatını kaybetmişti. Kanbay'ı yakın arkadaşları onun anısını 4. Uluslararası İstanbul Plaj Ragbi Lig turnuvasında yaşatmak için adını verdikleri bir takımlar turnuvaya katıldılar. Çok başarılı maçlar çıkartan Özge Kanbay Ragbi Takımı final maçını da kazanarak hem şampiyonluğu kazandı, hem de genç yaşta hayatını kaybeden Kanbay'ı bir kez daha anmış oldu.

 

Ödüller sahibini buldu

 

Turnuvanın ardından ödül töreni Kalamış Sahili’nde gerçekleşirken ödülleri Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve Ragbi Lig Derneği Başkanı Gürol Yıldız verdi. Ragbi'nin Türkiye'de gelişmekte olan bir spor olduğunu söyleyen Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı  ''Ragbi, sporu umarım daha hızlı gelişir. Türkiye’de endüstriyel sporların önüne geçen alternatif haline gelir. Her sporun temelinde strateji ve disiplin vardır. Ragbi, bunların odak noktasının en güçlü olduğu spor. Kadıköy Belediyesi olarak şu an sadece yer sağlayıcısı ve destek olan konumundayız. Önümüzdeki yıllarda bunu geliştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Bu sene 4.kez turnuvayı gerçekleştirdiklerini belirten Ragbi Lig Derneği başkanı Gürol Yıldız ise, “4. Uluslararası İstanbul Plaj Ragbi Lig Turnuvası, gerçekten çok gururluyuz. Sağ olsun Kadıköy Belediyesi bize mükemmel bir alanı verdi. Uluslararası olmasından daha da gururluyuz çünkü İran’dan Lübnan’dan Sırbistan’dan takımlarımız var. Türkiye’den de 16 tane takımımız mücadele ediyor.

 

Ragbi hızla gelişiyor

 

Türkiye’de Ragbi Lig başladığında hiç tanınmayan spor olduğunu hatırlatan Ragbi Lig Derneği başkanı Gürol Yıldız ''Biz geliştirerek Avrupa ve Dünya Ragbi lig tarafından üye olmaya başladık. Bunu sayesinden  dünya kupasına davet edildik Avustralya’da. 4 maçtan 3’ünü kazandık. Türkler Ragbi ligde oynayabilirler diye gösterdik”  dedi. Ragbi Lig Avrupa U19 Şampiyonası Elemeleri kapsamında Türkiye’nin oynayacağı rakip belli oldu. Buna göre Türkiye, 31 Ağustos’ta Ukrayna karşısında U19 finallerine katılma mücadelesi verecek. Öte yandan Ragbi Lig Derneği, sonbahar testleri kapsamında Türkiye Ragbi Lig Takımı’na bir test daha ekledi. Buna göre Türkiye, Avustralya’da Malta ile karşılaşacak. Türkiye ile Malta maçı 26 Ekim 2019 Cumartesi günü Cabramatta’daki New Era Stadı’nda oynanacak.

 

Nefes kesen mücadele

 

  1. Uluslararası İstanbul Plaj Ragbi Lig turnuvasında erkeklerde Beach Berries, kupa çeyrek finalinde Bilgi Hufflepuff’ı 6-2 mağlup etti. Ardından kupa yarı finalinde Belgrade RL’yi 3-2 yenen Beach Berries, finalde Persian Rugby’i 4-1 yenerek zafere uzandı. Üçüncülük maçında Belgrade RL, Ankara Phrygians’ı 6-1 ile geçerken beşincilik maçında Kadıköy Bulls, Bilgi Hufflepuff’ı 6-0 yendi. Yedincilik maçında Eskişehir Gentlemens, Pink Beaches’ı 4-3 mağlup ederken Levha Finali’ni kazanan taraf 5-4’lük skorla Anadolu Lions’u mağlup eden Aqua Warriors, Ölü Ördek Trofesi’ni kazanan taraf ise 5-2’lik skorla Le Coqs’u mağlup eden Olimpos RK oldu.

Kadınlarda ise Kadıköy Korsanları ile Özge Kanbay RL takımı, 2. Tur maçlarının tamamını kazanarak kapattılar. Kızılyıldız’ı 4-1, ODTÜ Bromigos’u da 5-0 mağlup eden Kadıköy Bulls A Grubu’nu, Daring Ducks’ı 4-0, Bristol Hostel’i de 3-0 mağlup eden Özge Kanbay RL takımı ise B Grubu’nu birincilikle bitirdi. Bu ikisinin oynadığı final müsabakasında taraflar birbirlerini yenişemezken, uzatma devresinde Özge Kanbay RL takımı altın try yaparak şampiyonluğa uzandı. Üçüncülük maçında Hostel Bristol, ODTÜ Bromigos’u 4-0 mağlup ederken beşincilik maçında ise Kızılyıldız, Daring Ducks’ı 2-1 geçti. Ölü Ördek Trofesi’ni kazanan taraf ise ANKÜ Powerpuff oldu.

 

Favoriler zorlanmadı

 

İstanbul Plaj Ragbi Lig Turnuvası’nda grup maçları nefesleri kesti. Erkeklerde Shiraz Boys dışındaki tüm yabancı takımlar gruptan çıkarken, Kadıköy Bulls ile Ankara Phrygians grup maçlarını rahat geçtiler. Kadınlarda ise Kadıköy Dexter, Unitigress ve ANKÜ Powerpuff takımları gruplarında ilk üçe giremediler. Try krallığında sporcular büyük bir mücadele örneği sergiledi. Try, rakip mücadelesi halinde topu elden ele taşıyarak 'try zone' denilen rakip kale çizgisine kadar topu taşıyıp topun yere koymasına verilen isim. Erkeklerde en iyi skoreri 8 try ile Jean Marle olurken, kendisini 7’şer try ile Arkın ve Taner izledi. Kadınlarda ise 10’ar try’a imza atan Nermin ve Jelena try krallığında ilk sırada yer aldı.

 

Yirmi beş takım katıldı

 

İstanbul Plaj Ragbi Lig Turnuvası’nda grup kuraları, Kalamış’taki Khalkedon Restaurant’ında çekildi. Buna göre kadınlarda Kadıköy Ladies takımları A Grubu’nda yer alırken, erkeklerde Shiraz Boys ile Belgrade RL takımları B Grubu’nda, Eskişehir Gentlemens, Ankara Phrygians ve Bilgi Badgers takımları ise C Grubu’nda yer aldı. Kadınlar A Grubunda Daring Ducks, ODTÜ Bromigos, Kadıköy Dexter, Kadıköy Korsanları, B Grubunda Unitigress, ANKÜ Powerpuff, Hostel Bristol, Özge Kanbay, Kızılyıldız

Erkekler A Grubunda, Kadıköy Bulls, Le Coqs, Bosphorus Wolves, Persian Rugby, B Grubunda, Shiraz Boys, Bosphorus Wolf Cubs, Belgrade RL, Bilgi Hufflepuff, C Grubunda, Eskişehir Gentlemens, Pishgamans, Ankara Phrygians, Bilgi Badgers, D Grubunda, Beach Berries, Pink Beaches, Anadolu Lions, Aqua Warriors yer aldı.

 

 

Ragbiye özel format

 

İstanbul Plaj Ragbi Lig Turnuvası ragbi sporuna özgü ilginç bir formata ev sahipliği yaptı. Erkeklerde takımlar, dört takımlı dört grupta yer alırken, kadınlarda ise iki grupta 9 takım mücadele etti. İlk gün oynanan maçların ardından erkeklerde ilk ikiye yer alan takımlar kupa çeyrek finaline, diğer takımlar ise levha çeyrek finaline katıldılar. Kupa çeyrek finaline katılanlar ikinci günde üç maç oynarken, levha çeyrek finaline katılanlar arasında ikinci maçlarını kaybedenler turnuvaya veda ettiler. Kadınlarda ise gruplarda ilk üç sırayı alan takımlar 2. Tur’a adlarını yazdırdılar. Bu turda takımlar, gruplarında birbirleriyle birer maç yaptı ve bu maçların ardından takımlar, bulundukları sıradaki rakiplere göre klasman maçlarına geçtiler. Diğer takımlar ise Ölü Ördek Kupası adı verilen bir klasmanda yer aldılar. Bu grupta takımlar birbirleriyle birer defa karşılaştı ve bu maçların ardından ilk sırayı alan takım Ölü Ördek Kupası’nın sahibi oldu.

 

Ragbi gelişiyor

 

Geçen yıl Kadınlar Ragbi Ligi'ni kurduklarını hatırlatan Ragbi Lig Türkiye Başkanı Gürol Yıldız, "Bu sporu Türkiye'de geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Belediyemiz bize destek veriyor. Onlara teşekkür ediyorum. 2016'da Julien True'nun katkılarıyla da 4 takımla başladık. Dünyada şu an 31. sıradayız. Türkiye Ragbi Ligi artık dünya çapında konuşuluyor" şeklinde konuştu. Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Çetinkaya ise "Çok farklı bir spor. Gelen seyirciler de memnun kaldı. Spor çeşitlendi. Ragbi, Türk milletine en uygun olan sporlardan biri" diye konuştu.

 

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam