SON DAKİKA
reklam
reklam

KİMİ ZAMAN BAHÇIVANLIKTIR ÖĞRETMENLİK

Köşe Yazarı: Ebru ATALAY   Eklenme Tarihi: 24 Kasım 2019, Pazar - 12:56   Okunma Sayısı:

Sena öğretmen:

‘’Evet çocuklar bugünlük bu kadar yeter. Biraz sohbet etmek ister misiniz?

Öğrenciler hep bir ağızdan:

‘’Eveeet’’ diye bağırdılar.

Sena öğretmen gülümseyerek ‘’Büyüyünce hangi mesleğe sahip olmak istiyorsunuz?’’ dedi. Öğrencisi Ayşe ‘’doktor’’, Enes ‘’mühendis’’.... Fatma ise ‘’Öğretmen olmak istiyorum’’ dedi. Sena öğretmen duygulandı ve gözünün önüne çocukluğu geldi.

En çok sevdiği öğretmen ‘’Söyle bakalım Sena, büyüyünce ne olmak istiyorsun? ‘’ Sena hiç düşünmeden ‘’ Öğretmenim bende sizin gibi öğretmen olmak istiyorum’’ dedi. Öğretmeni bunu duyunca gülümsedi ve ‘’Peki senin hayalindeki öğretmen nasıl olmalı?’’ diye sordu. Sena başladı anlatmaya ‘’ Öğretmen olmak için önce çocukları sevmen lazım. Onlar bir gül olmalı, öğretmen ise bahçıvan. Bahçıvan onları sevmeli, onlara iyi bakmalı. Onları kötü kötü böceklerden korumalı, onları budamalı. Her gülüne değer vermeli. Öğretmen sevecen olmalı. Bir öğrencinin dersi kötü diye onu sevmemezlik yapmamalı. Öğretmen bir kuyumcu olmalı. Altını çamura düştü diye onu değersiz bulmamalı. Onu yıkamalı, yeniden değerli hale getirmeli. Öğretmen bir anne baba olmalı, çocuklarını sevgiden yoksun bırakmamalı. İşte öğretmenim benim hayalimdeki öğretmen böyle İnşallah bende böyle bir öğretmen olurum.’’ Öğretmeni duygulanmıştı...

‘’Sena öğretmenim, öğretmenim iyi misiniz?’’ dedi Fatma, Sena öğretmene. Sena öğretmen kendine geldi. Gözleri dolmuştu. Ağlamaklı bir şekilde öğrencilerine biraz önce aklına gelen anısını anlattı.

Yıllar sonra sena öğretmen emekli olmuştu ve hastalanmıştı. Öğrencileri yıllar boyunca Sena öğretmenin izini aradılar ve sonunda Sena öğretmenin kaldığı hastaneyi buldular. Sena öğretmeni ziyarete gittiler. Öğrencilerin önünde elinde bir demet çiçekle Fatma vardı, içeriye girdiler. Sena öğretmenin gözleri dolmuştu. Biraz sohbet ettikten sonra Sena öğretmen, öğrencilerine hangi meslek sahibi olduklarını sordu.

Enes ‘’Ben mühendis oldum hocam.’’, Ayşe’’ Ben doktor oldum.’’, Miray ‘’ Bende avukat oldum.’’ dedi. Herkes mesleğini söyledi geriye bir tek Fatma kalmıştı. Sena öğretmen Fatma’ya ‘’ Peki sen hangi mesleğe sahipsin Fatma?’’ dedi, Fatma cevap verdi ‘’Ben sizin gibi bahçıvan, kuyumcu ve anne baba oldum öğretmenim’’...

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam