SON DAKİKA
reklam
reklam

Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu Kuraları

Köşe Yazarı: ALPER AKGÜN   Eklenme Tarihi: 15 Ağustos 2020, Cumartesi - 09:42   Okunma Sayısı:

Merhaba sevgili okuyucularım ; bugüne değin yazılarımdan ötürü bana gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. Bundan sonra da siz değerli okurlarımla buluşmaya devam edeceğimi iletir; ve hemen konuya geçerim.

Bilindiği üzere Trabzonspor'un cezası CAS kararıyla kesinleşti ve Avrupa'dan 1 sene uzak kalacak. Peki, UEFA ne demişti. Eğer Trabzonspor ceza almaz ise; ön eleme turunda PAOK ile eşleşmeyecek. Peki dedik geçtik. Başladık beklemeye...

Beklerken; Avrupa kulüplerine karşı pek fazla sesini yükseltemeyen CAS Trabzonspor’ un cezasını onayladı. Peki ya sonra ; doğal olarak ligi üçüncü tamamlayan Beşiktaş'a hak geçtiği için o ön eleme turuna katıldı. Buraya kadar mantık olarak her şey normal değil mi? Peki UEFA ne yaptı. Beşiktaş'ın takibi olarak PAOK' u açıkladı. Yakın zamanda Yunanistan ve Katoliklerin önem verdiği; ülkemizde, yakın zamana değin müze olarak kullanılan, Ayasofya konusunda siyasi sorun yaşayan ülkemiz varken, PAOK ile ülkemizden herhangi bir takım ile eşleşmemiz ne kadar barışçıl ve ne kadar mantıklıdır.

Evet; belki Beşiktaş taraftarlarının , Trabzon taraftarı kadar sert tepkiler vermeyeceği düşünülmüş olabilir. Trabzonspor taraftarlarının neredeyse tamamı milliyetçilerden oluşuyor olabilir, hatta Beşiktaş taraftarına gelince bu karma taraftar modeline dönüşüyor da olabilir. Ancak hiç bir sebep Türk -Yunan ilişkileri bu dönemde bu kadar gergin iken ; üstelik her gün iki ülke denizde karsı karşıya gelirken ; iki ülkenin futbol kulüplerini karşı karşıya getirme cesareti ;bence Avrupa’nın biz Türkleri rencide etme isteğiyle örtüşüyor. Bu da bence sporun barış kardeşlik yönünü 2. Plana itiyor. Şimdi bana diyebilirsiniz ki; olur mu barıştırmak için bu da bir ihtimaldir. Hatta bence UEFA’nın düşüncesi de spor yoluyla ülkeleri kaynaştırmaktır.

UEFA iki ülkeyi Futbol üzerinden barıştırmak istenmiş olabilir evet ama zaman olarak bu sene değil en az 2 sezon sonrası beklenebilirdi. Üstelik iki ülkenin siyaseten ilişkileri bu kadar gerginken çok zor.

Neden mi? Çok zor ;geçmişteki gergin dönemlerde Rum ve Yunan takımları ile oynanmış maçları hatırlayın ,neredeyse hepsi yarıda kalmanın eşiğinden dönmediler mi? Şimdi tarihten yaşanılmış bir olayı hatırlatmak isterim. Beşiktaş, 1986-87 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda, Arnavutluk'un Dinamo Tiran takımını deplasmanda 1-0 yenerek, rakip sahada ilk galibiyetini almıştı. Bu maçtan sonra ki 2. turda Beşiktaş’ın rakibi Kıbrıs Rum Kesimi’nin Apoel takımı idi. Apoel , Kıbrıs’la ilgili konuları bahane edip, maça çıkmadılar ve Beşiktaş 3-0 hükmen galip sayılarak Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale yükseldi.

CAS Trabzonspor’a ceza kesip Türkiye'ye bedel ödetmiş olabilir mi ? Başka bir bakış açısı ile evet olabilir. Sonuç olarak Türkiye kimler ile sorun yaşadı Ayasofya'da Avrupa ile. Trabzonspor'a kim ceza verdi? Avrupa’nın bir kurumu olan UEFA! Kısaca sorun yaşadığımız toplum Avrupa. Dolasıysa cezayı kesen kurum da Avrupa'da yer alan bir organizasyonun bir parçası. Avrupalıların kendilerinden olanları kayırdıkları da yakın dönemde çokça yaşanmışken bizi kayırmaları çok ters olurdu doğrusu.

 

Yeni yazılar ile görüşmek üzere.Hhoşçakalın.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam