SON DAKİKA
reklam
reklam

Azmi Karamahmutoğlu

Köşe Yazarı: YASİN KOÇ   Eklenme Tarihi: 25 Şubat 2024, Pazar - 23:42   Okunma Sayısı:

Zafer Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Azmi Karamahmutoğlu anketlerde sürpriz yaptı.

“Lejyoner seçmen” ile İstanbul’u teslim almanıza izin vermeyeceğiz. İstanbul’un yönetimini Türk seçmenler belirleyecek! " sloganıyla oy isteyen Zafer Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Azmi Karamahmutoğlu; adaylığının açıklandığı ilk hafta içinde yapılan anketlerde aldığı oy oranıyla dikkatleri çekmeyi başardı.

Anket sonuçları bize gösteriyor ki; önemli ölçüde bir oy potansiyelinin Azmi Karamahmutoğlu'nu işaret ettiği, Ak Partiden ve MHP oylarından gelen bir seçmen akışının sinyallerini verdi.

Azmi Karamahmutoğlu Kimdir?

Azmi Karamahmutoğlu, Alparslan Türkeş'in göreve atadığı son Ülkü Ocakları Genel Başkanıdır. 1996 yılında dönemin MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak siyaset hayatına atıldı.

Bir dönem KKTC'de Ülkü Ocakları'nın teşkilatlanma çalışmalarına yönelik çalışmalar da başlatan Azmi Karamahmutoğlu, 1991 yılında MHP'den Ankara Milletvekili seçildi. 1995 yılında MHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Ardından 1999 yılında ikinci kez MHP'nin Ankara Milletvekili olarak TBMM'de görev aldı.

2002 yılında MHP çatısı altından ayrılan Azmi Karamahmutoğlu, 2023 siyasi kariyerine Zafer Partisi'nin çatısı altında 31 Mart Yerel Seçimlerinde Zafer Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak devam ediyor. Ülkücü camiada güçlü ve tanınmış bir isim olan Karamahmutoğlu; MHP ve AKP ve milliyetçi seçmenden oy alabilecek potansiyelinde olması nedeniyle İstanbul'da Zafer Partisinin oylarını büyük oranda yukarı taşıyarak seçim-oy matematiğinde sonuca etki edecek bir aday gibi gözüküyor. Aday olduğunun açıklandığı ilk hafta yapılan anketlerde İstanbul'u kazanabilecek 3 aday arasında yerini almış oldu.

Fatih Altaylı X Anketi

İlk dikkati çeken Fatih Altaylı 25 Ocak günü X sosyal medya hesabında yayınladığı 2 milyon kişinin görüntülediği anket oldu aslında. 5 bin kişinin yorum yaptığı, 4 bin kişi kendi sosyal medyasında anketi tekrar paylaştığı, 9 bin kişinin beğendiği bu ankette şöyle yazıyordu; “Seçimin ilk anketiyle başlayalım, açıklanan İstanbul Büyükşehir Belediye adaylarından hangisine oy vereceksiniz?

Fatih Altaylı’nın bu anketinde Azmi Karamahmutoğlu %16,2 bir oy almıştı.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam