SON DAKİKA
reklam
reklam

Çocukları sanatla buluşturdular

Eklenme Tarihi: 2 Mayıs 2024, Perşembe - 08:19   Okunma Sayısı: 25076
Tuzla Halk Eğitimi Merkezi’nin çeşitli sanat dallarında eğitim veren öğretmenleri, ''Minik Eller Büyük Hayaller'' etkinliğinde ilçedeki ilkokul öğrencilerinin ilgi duydukları sanatlarla buluşmasını sağladı

 

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlandığı haftada özel bir etkinliğe imza attı. Kurum bünyesinde açılan El sanatları, Seramik, Tezhip, Ebru, Amigurumi, Resim, Kuyumculuk, Cam Teknolojileri, Hüsn-i Hat, Resim ve Su Kabağı İşlemeciliği öğretmenleri etkinliğe katılan öğrencilere bölümleriyle ilgili  bilgiler verdi ve arzu edenlere de deneyimleme fırsatı tanıdı

Kurum bahçesinde düzenlenen workshop çalışmasıyla ilgili olarak Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cihan Bingöl şunları söyledi;

“Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu yaşamak için her sene olduğu gibi yine bu sene de büyük bir heyecanla kutladık. Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen bayram gününde ulu önder Atatürk'ün çocuklarımız için bir söze değinmek istiyorum. Ulu önder Atatürk, "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." sözü ile çocuklarımızın önemini vurgulamış ve bizler de bu vurguyu anlayıp çocuklarımıza, öğrencilerimize büyük bir önem ve hassasiyet ile yaklaşmalıyız.

Bu hassasiyet ve önemle Tuzla Halk Eğitimi merkezi olarak merkezimizde çeşitle alanlarda üretim yaptığımız geleneksel el sanatlarının çocuklarımıza tanıtımını sağlamak hem de çocuk bayramı nedeniyle onları en iyi şekilde ağırlayıp mutlu etmekti.  Kurum bahçesinde üç gün boyunca birbirinden farklı alanlarda workshop çalışmalarını yaptık bu çalışmalara yaklaşık 1310 öğrenci katılım gösterdi. Tuzla Kaymakamımız Ümit Hüseyin Güney ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Metin Çangır çalışmaların ikinci gününde kurumuza teşrif ettiler. Ziyaret esnasında öğrencilerimizle renkli keyifli görüntüler ortaya çıktı.

Kurum bahçemizde programlanan geleneksel el sanatları workshop çalışmalarına katılım gösteren Tuzla Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat boyundan sorumlu şube müdürümüze, Tuzla’nın dört bir yerinden gelen yüzlerce öğrencilerimize, katılım gösteren okullarımızın değerli müdür ve öğretmenlerine şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim.

 

Workshop çalışmalarına katılan Tuzla Halk Eğitimi Merkezi kurs öğretmenleri de etkinlikle ilgili şunları söyledi;

Su Kabağı İşlemeciliği Öğretmeni Özkan BORA

İlkokul çağındaki çocuklarımızla birlikte ve onların meraklı bakışlarıyla, sorularıyla, sukabağı işleme sanatına ilgileriyle çok keyifli bir programa dönüşen etkinliğimizde ise  gerekli tedbirleri aldık ve  her bir çocuğumuzla birlikte sukabağına isimlerini   yazarak, kalpler, ay yıldızlar, kuşlar, çiçekler, yapraklar çizerek delme tekniğimizi uyguladık. Ortaya çıkan eserimizi  de ışıklandırarak Tuzla HEM de  sergileyeceğiz.

 

El Sanatları Öğretmeni Reyhan ABIŞKA

Çocuklara farklı renklerdeki boncuklar, parlak ve ışıltılı ipliklerle dolu masaların etrafında takı yapımının temellerini öğretmeye çalıştık. Çocuklar, kendi tarzlarına uygun renk ve şekillerde takılar yaparken neşeyle gülümsediler. Boncuklar arasında kaybolup, renkli dünyalarını parmaklarının ucunda hayata geçirdiler. Her adımda, yeni bir beceri öğrenmenin mutluluğunu ve başarının gururunu yaşadılar. Her çocuk kendi el emeğiyle yarattığı takılarını gururla takıp sergiledi.

Seramik Sanatı Öğretmeni Sevim CAFRİ

Seramik insanlık tarihi itibariyle çamura şekil verilip mutfaklarımızda, mimarimizde ve ev dekorasyonunda en basit tanımıyla yüksek sıcaklıklarda toprağın pişmiş halidir. Bende bu güzel sanatı Tuzla Halk Eğitimi  Merkezi’nde toplumda dezavantajlı gruplara hem terapi,hem de meslek edinmek isteyen insanlara öğretmekteyim. Minik Eller, Büyük Hayaller etkinliklerinde çocuklar  seramik çamuruyla buluşmanın tadını doyasıya çıkardılar.

 

Tezhip Sanatı Öğretmeni Pelin CAN

Türk süsleme sanatlarından biri olan tezhip sanatının kelime anlamı ‘Altınla Süslemek’tir. Bu sanat; sevgi, sabır, zevk ve zarafetin ortaya koyduğu eserler bütünüdür. Bu sanat, özellikle Osmanlı döneminde el yazması kitapları ve Kuran-ı Kerim’in sayfalarını süslemek amacı ile yapılmaktaydı. Öğrencilerimizle bu sanatla ilgili çalışmalar yapma şansını veren Tuzla Halk Eğitimi Merkezi'ne teşekkür ederim.

 

Ebru Sanatı Öğretmeni Asiye CİNEMRE

’Minik Eller, Büyük Hayaller’’ atölyeleri için kurumumuza gelen her öğrenci fırça ile ve tepsi üzerinde boyaları damlatarak kendi ebrusunu yaptı. Yaptıkları bu çalışmalar kâğıt üzerine aktarıldı, kurutulduktan sonra öğrencilere teslim edildi. Öğrenciler ebru sanatını tanıdılar , sevdiler. Çocukların mutluluğu bizler için her şeyden kıymetli . Onlar hep gülsün diye bizim çabamız .

 

Amigurumi Kursu Sevgi ÖNEN

Yün ipliklerle yalnızca tığ veya şiş kullanılarak, dikiş kullanmadan, sık iğne tekniğiyle oyuncak ve dekoratif eşya üretme esasına dayanır. Bu teknik ile genellikle oyuncak bebekler, çizgi film kahramanları ile hayvan, bitki, meyve şeklinde oyuncaklar üretilir. 3 gün süren etkinlik boyunca öğrenciler sevdikleri karakterlerin nasıl ortaya çıktığını gözlemlemiş oldular. Onların mutluluklarını görmek bizi de mutlu etti.

 

Resim Öğretmeni Zamine ASLANTAŞ

''Minik Eller Büyük Hayaller'' etkinliğinde resim dersimize çocuklarımızın çok yoğun bir ilgisi vardı. Güzel bir etkinlik ve tecrübe oldu. Onların mutluluğu bizi hem sevindirdi hem de duygulandırdı, çocukluğumuza döndük diyebilirim. Fırçaları boyaları istedikleri gibi  tuval üzerinde dans ettirdiler. Bizleri geleceğin yetenekleri ile buluşturan Tuzla Hem ailesine  ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

 

Kuyumculuk  Öğretmeni Ayla ÜÇYILDIZ.

Gümüş ve organik taş işleme eğitimi veriyorum.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde, ziyaretimize gelen öğrencilere, telkari ve sadekarlık konularında teknik bilgiler verdim.Telkari dolgu tekniklerini uygulamalı olarak anlattım. Çocuklarımızın ilgisini çeken karakterleri, kıl testere tekniği ile kendilerine uygulattım. Tuzla HEM ailesine ve katılım gösteren öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

 

Cam Teknolojileri Öğretmeni Şule ATEŞOĞLU

‘’Minik Eller Büyük Hayâller Atölyesi’’ cam atölyemiz etkinliğimizde çocuklardan gördüğümüz ilgi ve merak çok güzeldi. Onlara anlayabilecekleri şekilde kursumuzu anlatıp tanıttık. Düz cam kesimi yaptırdık. Aman kırılmasın dediğimiz camı korkmadan kırmak,kesmek,eritmek çok keyifliydi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

 

Hüsn-i Hat Öğretmeni Songül YALÇIN

 ‘’Minik Eller Büyük Hayâller Atölyesi’’ workshop programında hüsn-i hat sanatını çocuklara tanıttık. Onları bu sanata dair bilgilendirdik, yazı malzemelerimizi gösterdik, uygulamalı olarak görme imkanı sağladık. Çocuklar bu dünyanın bin bir renkli bahçesinin rengarenk çiçekleri. Bizler de bu bahçeye bir tohum ektik. Bir gün yeşereceğini umuyoruz.

 

Resim Öğretmeni Nisa AKIN.

Bu üç günlük etkinlik bizim içimizdeki çocuğu uyandırdı. Çeşitli okullardan gelen öğrenciler hayal güçlerini kısıtlamadan ‘’Minik Eller Büyük Hayaller’’ resim atölyesinde 3 tane  3*1.5 m lik tuval üzerine çizdiler ve boyadılar. Çocuklarımızın yaptıkları bu çalışmaları 22 mayıstaki merkez bina sergimizde sergilemek bizim için büyük bir gurur olacaktır.

Editör: Uğur Faruk Yıldız - İsmet Akkoç

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam