SON DAKİKA
reklam
reklam

Basın Platformu ilk toplantısını gerçekleştirdi

Eklenme Tarihi: 4 Mayıs 2024, Cumartesi - 21:12   Okunma Sayısı: 19142
İstanbul’da aktif gazetecilik yapan çok sayıda gazeteci, gazeteci Mehmet Remzi Tanış ‘ın başkanlığında gerçekleşen ” Basın Platformu” akşam yemeğinde bir araya geldiler.

Evrensel Hatay Sofrasında gerçekleşen, Gazeteci – Basın Platformu‘nun ilk Başkanlığını yürüten Mehmet Remzi Tanış ‘ın ev sahipliğinde düzenlenen geceye gazetemizi temsilen programa katılan Sinan Erdoğdu’nun yanı sıra aralarında Hüseyin Çetiner, Ali Tarakçı, Dilek Bozkurt, Metin Karakoç, Celal Karaali, Müge Yücetürk, Zerrin Türkoğlu, İlke Duyan, Emin Beyaz, Yılmaz Birinci, Filiz Özsoy, Barış Çelik,Tayfun Ercan,Tamer Altun,Sevda Durgun,Leyla Peker, Levent Çekiç, Mehmet Erdağı, Şenay Bodur, Nurhayat Varol, Durbey Duran , Baturay Tarakçıoğlu, İrem Canyanar, Hakan Eser’in olduğu çok sayıda gazeteci meslektaşımız katılım sağladı.

Basın Platformu Kurucu Başkanı Gazeteci Mehmet Remzi Tanış “Kişisel menfaatlerin ön plana atılmadığı bu oluşumda, gazetecilik adına mücadeledir amacımız. Başladık ve tüm Türkiye’de hep birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz ”

İlki gerçekleşen Basın Platformu etkinliğine başkanlık yapan Gazeteci Mehmet Remzi Tanış Türkiye ‘de gazetecilerin ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek şunları söyledi;

” Gazetecinin onurunun gururunun ayaklar altına alınmadığı, hak savunuculuğunu yapmak üzere hepimizin dayanışma içinde olması gereken bir oluşuma ihtiyacımız var. Bu temelde oluşturduğumuz Basın Platformu, kişisel menfaatlerin ön plana atılmadığı bu oluşum resmiyette var olan meslek örgütümüzün yapmadığı, görmezden geldiği onlarca soruna parmak basacağız. Mesleki değerleri ve meslek mensuplarının çıkarlarını kişisel çıkarlara yem etmeyen bir yapılanmanın temelini atmış bulunuyoruz.

Kendi sorununa sahip çıkmayan ve kendi mesleki örgütünün yaptığı veya yapmadığını öremeyen eleştiremeyen gazeteci halkın sorununu gündeme getiremez. Bu açıdan mesleki kaygıları olan ve gittikçe çoğalacağına inandığım bu oluşum, önemli hizmetlere imza atacaktır. Gazetecinin onurunun gururunun ayaklar altına alınmadığı, hak savunuculuğunu yapmak üzere hepimizin dayanışma içinde olması gereken bir oluşumdur Basın Platformu. Kişisel menfaatlerin ön plana atılmadığı bu oluşumda, gazetecilik adına mücadeledir amacımız. Bu akşam burada başladık ve tüm Türkiye’de hep birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz ”

Mardin’de “Gazeteciler Sorunlarını Anlatıyor Çalıştayı ”  gerçekleşecek

Çok sayıda gazetecinin katılım gösterdiği toplantıda, gazetecilerin sorunlarını ifade ettiği interaktif bir söyleşi gerçekleşti. Etkinlikte söz alan gazeteciler, yaşanılan sorunları masaya yatırarak, sorunların iyileştirilmesine yönelik çalışmaların neler olabileceği hususunda fikir beyan ettiler. Yapılacak çalışmalara yönelik istişarelerde bulunan gazeteciler ortak paydada buluşarak, ilk olarak Mayıs ayında Mardin’de gerçekleşecek ” Gazeteciler Sorunlarını Anlatıyor Çalıştayı ” düzenlenmesini kararlaştırdı.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam