SON DAKİKA
reklam
reklam

İsmail Keskin’le doğanın izinde yolculuk

Eklenme Tarihi: 7 Mayıs 2024, Salı - 06:39   Okunma Sayısı: 16601
Nakış ve işlemelerdeki biçimsel ve fonksiyonel motif özellikleri, günümüz tasarım koşulları ve sanatsal eğilimi çerçevesinde, İsmail Keskin’in pentür tadında soyut yorumları ve yeni bir grafiksel anlayışla ele alınıyor.

 

Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Keskin’in “Doğanın Parmak İzleri” başlıklı 18. Kişisel Resim Sergisi, Maltepe’deki Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı (SASAV)’da açıldı.

Serginin açılışına; CHP Maltepe eski İlçe Başkanı Ali Cengiz Erol, SASAV kurucularından Maltepe Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Asaf Erem ve SASAV Yönetim Kurulu Üyesi Arif Tevetoğlu ile sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Nakış ve işlemelerdeki biçimsel ve fonksiyonel motif özellikleri, günümüz tasarım koşulları ve sanatsal eğilimi çerçevesinde, İsmail Keskin’in pentür tadında soyut yorumları ve yeni bir grafiksel anlayışla ele alınıyor. Sanatçı bu butik galeride, 15 eserini sanatseverlerin izlenimine sunuyor.

Pandemi sürecinde ürettiği eserlerinde, insanın doğa karşısındaki acziyeti, savrulmuş yaşamlar, geleneksel motiflerde hayat bulan formel disiplin, karakteristik çizgi ve desen özellikleriyle soyutlanarak dışa vuruluyor. Baskıresim, özellikle de litografi (taş baskı) sanatına emek veren sanatçının eserlerinde pentür tadının yanında baskıresim etkisi de gözlemleniyor.

SASAV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Basri ERDEM’in küratörlüğünde, “Doğanın Parmak İzleri” başlığıyla 18. ķişisel resim sergisini gerçekleştiren sanatçının yurtiçi ve yurt dışında çeşitli koleksiyon ve müzelerde baskıresim, boyaresim ve fotoğraf alanında ürettiği eserler bulunmaktadır. Sanatçılar ve Sanatseverler vakfı (SASAV)’da açılan sergi 12 Mayıs 2024’e kadar gezilebilir.

Sanatçının Özgeçmişi:

Doç. Dr. İsmail KESKİN; Çorum Osmancık’ta doğdu. Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, Resim İş Bölümü, Grafik Ana Sanat Dalı Prof. İsmail AVCI atölyesinden 1989’da mezun oldu.

1990’da eğitimine devam etmek üzere Almanya’ya gitti. İlk yıllar Dortmund,

Düsseldorf, Münster, Kassel Sanat Akademilerinde araştırma ve çalışmalar yaptı. 1995’te Kassel Üniversitesi, Devlet Sanat Akademisi, Görsel İletişim Bölümü’nü

kazandı. Prof. Jochen Kastrup Baskıresim Atölyesi’nde, 5 yıl aralıksız litografi (taş baskı) çalıştı. Prof. Walter Rabe Atölyesi’nde illüstrasyon, Prof. Christof Gassner atölyesinde deneysel fotoğraf çalışmaları yaptı.

2003 yılında Türkiye’ye döndü. 2005’te Kocaeli Üniversitesi’nde çalışmaya başladı. Burada Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yürütülen Sosyal Bilimler Enstitüsü, Plastik Sanatlar - Sanatta Yeterlik Programı’nın ilk mezunu oldu. 2011’de litografi (taş baskı) atölyesini kurdu.

5’i yurtdışında olmak üzere 18 kişisel sergi gerçekleştirdi. Çoğunlukla litografi tekniğinde üretilmiş eserlerden oluşan bu sergilerin ikisi de fotoğraf alanında. Son 15 yıllık süreçte, çeşitli eğitim kurumları ve fotoğraf sanatı derneklerinde yaklaşık 10 fotoğraf gösterisi gerçekleştirdi. “Yaratıcı Görme” üzerine eğitim, seminer ve söyleşi

programlarına katıldı. Cumhuriyetin 100. Yılı onuruna Uluslararası, Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği (SAKÜDER) tarafından düzenlenen resim yarışmasında birincilik ödülüne layık görüldü.

Kocaeli Üniversitesi, İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde 16 yıl çalıştıktan sonra 2021 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü’ne geçti.

Editör: Sinan ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam