SON DAKİKA
reklam
reklam

EKL’liler Geleneksel Mezunlar Gününde Buluştular

Eklenme Tarihi: 10 Mayıs 2024, Cuma - 17:41   Okunma Sayısı: 20291
1911’de kadınların yüksek düzeyde eğitimi amacıyla İnas Numune Mektebi olarak kurulan, 1916’da ise Sultani olarak hizmet vermeye başlayan Erenköy Kız Lisesi’nin bahçesinde her yılın Nisan ayının son Pazar günü kutlanan Geleneksel Mezunlar Günü bu yıl ise 28 Nisan’da Erenköy Kız Liseliler Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yoğun yağmur eşliğinde gerçekleşen program yoğun ilgiyle gerçekleşti

Aynı gün içinde saat 13.00’de yoğun sağanak yağmur altında başlayan törenler, gün boyu devam eden yağmura rağmen mezunların yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleştirildi. Burs fonuna katkı sağlamak üzere gerçekleştirilen kermes, geleneksel pilav ikramı ve her yıl geleneksel Türk kahvesi lezzetini mezunlara ücretsiz olarak sunan Kurukahveci Mehmet Efendi tarafından sağlanan ikramları ise beğeniyle karşılandı.

Geçmişten günümüze müzikal yolculuk dinleyenlerin beğenisini kazandı

15.30’da lisenin Aziz Haydar Konferans salonunda başlayan tören Erenköy Kız Liseliler Derneği yönetim kurulu dönem başkanı Zeynep Sözmen ve okul müdürü Saadet Berna Ocakçıoğlu’nun konuşmalarıyla başlandı. Lisenin efsane müzik öğretmenleri İmdat Halvaşi ve Selçuk İşcan’ın idaresinde söylenen İstiklal Marşı ve okul marşının ardından sahne alan okul korosu,  lisenin mezunlarından biri olarak mezun olduğu EKL’nde müzik öğretmenliği görevini sürdüren Figen Biricik yönetiminde nostaljik ve keyifli şarkılarla dinleyenlerin beğenisini kazandı, koro “Parla” adlı marşla konserini tamamlayarak yerini öğrencilerin oluşturduğu “Depo Band” orkestrasına bıraktı.

Geleneksel plaket töreni duygu yüklü anlara sahne oldu

Konserlerin bitiminde geleneksel plaket töreni 25.Mezuniyet yıllarını kutlayan 1989 mezunlarının sahneye çağırılması ile başlarken, 89 Mezunları adına ünlü spiker Aslı Duru kısa bir konuşma yaparak vefat eden dönem arkadaşlarını andı. 30. Yıllarını kutlayan 1994 mezunlarının ardından kendileri de 1984 mezunları arasında olan dernek yönetim kurulu üyelerinden başkan Zeynep Sözmen, Elif Sungur, Şeyda Acar ve bir öncesi dernek yönetim kurulu başkanı Güzin Övünç sahneye çıkarak dönem arkadaşlarıyla birlikte plaketlerini aldılar, cüppeleriyle sahneye gelen grup keplerini de havaya atmayı ihmal etmedi.

60.Yıl plaketini alan Avukat Hatıra Temuçin duygulu bir konuşma yaparak EKL mezunu olmaktan ne kadar gurur duyduğunu belirtti.

Plaket töreninin son kısmı ise , 50.mezuniyet yıllarını kutlayan 1974 mezunları için gerçekleştirildi. 50.yıl madalyalarını ve plaketlerini alan kalabalık gurup mezunlar günü sonrasında yurt dışından ve şehir dışından gelen dönem arkadaşlarıyla akşam yemeği yediler.

Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden hocaları Dr. Öğretim Üyesi Elif Sungur’a tam destek

Erenköy Kız Lisesi Geleneksel Mezunlar Günü organizasyonuna  son yıllarda olduğu gibi yine Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri hocaları Dr. Öğretim Üyesi Elif Sungur’un koordinasyonuyla destek verdiler. Zorlu hava koşullarına rağmen katılan mezunların unutulmaz bir gün olarak nitelediği gün hüzünlü vedalarla ve bir sonraki yıl buluşmak üzere dilekleriyle sona erdi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam