SON DAKİKA
reklam
reklam

Türkiye’de Engelli Kadınların Durumu

Köşe Yazarı: FATİH ŞENER   Eklenme Tarihi: 8 Mayıs 2024, Çarşamba - 10:32   Okunma Sayısı:

Değerli okurlarım, Türkiye’de nüfusa oranları % 12,29 olan engellilerin 10 milyondan fazla olduğu belirtiliyor.

Engellilerin de yarısının kadın olduğunu düşünüldüğünde Türkiye’de en az 5 milyon civarında engelli kadın yaşadığı sanılıyor.

Ayrıca engellilerle birlikte yaşayan aileler ve özellikle anneler de hesaba katıldığında, ülke nüfusunun önemli bölümünün engellilik olgusundan doğrudan etkilenmediği anlaşılıyor.

Engellilerin toplumda yaşadıkları ayrımcılık ve sorunlarla mücadele edebilmek için kurdukları dernek sayısı 1403 iken bunların içinde engelli kadın dernek sayısı sadece 3' tür.

Türkiye’de toplam dernek sayısı içinde engelli derneklerinin oranı % 1,15’ine denk geliyor.

******************************************************************

Uyarı: Borçlunun "haline münasip" evi haczedilemez.

Bir meskenin borçlunun haline uygun olup olmadığı adı geçenin haciz anındaki sosyal durumuna ve borçlu ile ailesinin ihtiyaçlarına göre belirlenir.

Buradaki "aile" terimi, geniş anlamda olup, borçlu ile birlikte aynı çatı altında yaşayan, bakmakla yükümlü olduğu kişileri kapsar.

İcra mahkemesince, borçlunun sözü edilenlerle birlikte barınabileceği haline münasip meskeni temin etmesi için gerekli bedel bilirkişilere tespit ettirildikten sonra, haczedilen yerin kıymeti bundan fazla ise, satılmasına karar verilir.

Satış bedelinden yukarıda nitelikleri belirlenen mesken için gerekli olan miktar borçluya bırakılır, kalanı hak sahiplerine ödenir.

Bu kıstasları aşan nitelik ve evsaftaki yerlerle, makul ölçüleri geçen oda ve salonu kapsayan ve ikamet için zorunlu unsurları içeren bir meskenin dışındaki yerler, öngörülen amaca aykırıdır.

Borçlunun görev ve sıfatı, kendisinin yukarıda belirlenenden daha görkemli bir meskende ikamet etmesini gerektirmez.

Paylaşmış olduğu bilgiler için Sn.Erol Altunoğlu’ya çok teşekkür ediyoruz.

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam