Genel kurulda mevcut yönetimin faaliyet ve denetim raporlarının görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi. İki adayın yarıştığı seçimlerde üyeler, yeni dönemde derneği yönetecek ismi belirlemek için sandık başına gitti.
Yapılan oylama sonucunda mavi listeyle seçime giren Selçuk Çeliker 412/413 oy alarak SİYAD’ın yeni Genel Başkanı seçildi. Rakibi Av. Recep Tangal ise beyaz listeyle girdiği seçimde 388 oy aldı.
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından salonda büyük bir heyecan yaşanırken, delegeler yeni yönetime başarı dileklerini iletti. Genel kurul boyunca yapılan konuşmalarda Sinoplular arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesi, kültürel faaliyetlerin artırılması ve hemşehri bağlarının daha da kuvvetlendirilmesi yönündeki hedefler ön plana çıktı.
Sultanbeyli Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen Sinoplular bir araya gelerek hemşehri dayanışmasının güçlü bir örneğini sergiledi. Yoğun katılımın gözlendiği genel kurul, birlik ve beraberlik mesajlarıyla tamamlandı.
Yeni Genel Başkan Selçuk Çeliker’in önümüzdeki dönemde SİYAD’ın sosyal, kültürel ve dayanışma faaliyetlerini daha da ileriye taşımak için çalışmalar yürüteceği belirtilirken, genel kurul sonuçları dernek üyeleri tarafından memnuniyetle karşılandı.
Fotoğraf Notu: Sultanbeyli Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 15. Olağan Genel Kurul’a yüzlerce delegenin katılması dikkat çekti. Kongre boyunca salonun büyük ölçüde dolu olması, SİYAD üyelerinin dernek çalışmalarına olan ilgisini bir kez daha ortaya koydu.
Kaynak: Özel HaberEditör: BAŞAK ERTEKİN