Şebnem Önal, ilişkilerde yaşanan kırgınlıkların çoğu zaman yalnızca karşı tarafın davranışlarından değil; kişilerin olaylara yüklediği anlamlardan ve karşılanmasını beklediği duygusal ihtiyaçlardan da kaynaklanabileceğine dikkat çekti.
Söyleşide, “Ne kadar verirsem o kadar sevilirim” ve “Ne kadar fedakârlık yaparsam o kadar değer görürüm” gibi yaygın inanç kalıpları üzerinde durulurken, bu düşüncelerin bireyin zamanla kendisini ihmal etmesine ve ilişkilerde tükenmişlik yaşamasına neden olabileceği örneklerle anlatıldı.
Katılımcılar, ilişkilerde üstlendikleri roller, sağlıklı sınırlar oluşturmanın önemi ve alma-verme dengesini korumanın gerekliliği üzerine interaktif paylaşımlarla kendi yaşamlarını yeniden değerlendirme fırsatı buldu.
Yoğun ilgi gören program sonunda katılımcılar, söyleşinin kendilerine farklı bakış açıları kazandırdığını ve ilişkilerine dair önemli farkındalıklar edindiklerini ifade etti. Şebnem Önal’ın samimi anlatımı ve paylaşımlarıyla zenginleşen etkinlik, kişisel gelişim ve sağlıklı ilişkiler konusunda verimli bir buluşma olarak tamamlandı.
Kaynak: Özel HaberEditör: BAŞAK ERTEKİN