Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2018/10/30/GuYluYsY_tasarYmY_3.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Gülüş tasarımı ile gülümsemenizdeki ambargoyu kaldırın - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Gülüş tasarımı ile gülümsemenizdeki ambargoyu kaldırın

Eklenme Tarihi: 30 Ekim 2018, Salı - 12:39   Okunma Sayısı: 96809
Gülümseme, bir kişinin en gizli kodlarını açığa çıkarır. Gülümseme ile bir kişinin karakteriyle ilgili ön görüde bulunabilir veya sınırlarını görebilirsiniz. Ancak bazı küçük kusurlar, gülümsemeye ambargo koyarak kişinin iş ve sosyal hayatını olumsuz etkileyebilir. Bu noktada teknolojik gelişmelerin diş kusurlarından şikayet edenlerin imdadına yetiştiğini dile getiren Diş Hekimi ve Protez Uzmanı, Çağdaş Kışlaoğlu, gülüş tasarımı ile ilgili bilgiler verdi.

Gülüş tasarımı ile yeni bir gülüş inşa ediliyor

Modern zamanların yeni teknoloji anlayışı her alanda olduğu gibi diş estetiği alanında da büyük yenilikler ve hasta açısından ciddi kolaylıklar sağlıyor. Günümüzde estetik diş hekimleri, teknolojinin de imkânlarından yararlanarak geliştirdikleri sanatsal tekniklerle, artık diş estetiğinin öneminin farkına varan hastaları üzerinde adeta harikalar yaratıyor.

Gülüş tasarımında önemli olan unsurlar;

> Kişinin cinsiyeti,

> Kişinin yaşı,

> Sosyal konumu,

> Yüzün şekli,

> Diş etlerinin konturu,

> Dudaklar

> Saçının uzunluğu,

> Ve diğer karakteristik özellikleri.

Gülüş tasarımı uygulanırken uyulması gereken unsurlar;

> Doğal ve estetik bir görüntü elde etmek için dişlerin oranları 0,618 olmalıdır. Bu noktada yapılacak dişlerin görünümü önden arkaya doğru belli oranda azalmalıdır.

> Gülüş hattı, üst ön dişlerin kesici uçlarını birleştiren çizgiyle alt dudağın hattını takip etmelidir.

> Yapılacak dişlerde yatak paralellik ve dikey simetri kriterleri göz önünde bulundurulmalıdır.

> Çok daha doğal bir görüntü elde edebilmek için dişlerin rengi aynı olmamalıdır. Doğal görünümü sağlayabilmek için, gülüş tasarımı sırasında bazı renk oyunları yapılarak şeffaf bölgeler yaratılmalıdır.

 

Gülüş tasarımı gençleştiriyor

Estetik diş hekimliği, temelde diş hekimliğinin tüm branşlarını kapsayarak; ortodonti (tel takma), diş eti sorunları, implant tedavisi, porselen kaplama gibi birçok uygulamayı bir çatı altına topluyor. Bu anlamda, estetik diş hekimleri ağız ve dişteki sağlık problemi çözdükten sonra hastanın yüzüne bakıp estetik eksikliklerini saptayarak hastaya yeni bir gülüş dizayn edebiliyor. Ağız ve dudak bölgesi, yüzde yaşlanma etkilerini en fazla belli eden yerdir. Bu sebeple dişlerde yapılan estetik çalışmalar, kişiyi genç göstermesinin yanı sıra, özgüveni de olumlu yönde etkiler.

Gülüşünüz dijital ortamda hazırlanıyor

 Diş estetiğinde en çok talep edilen yöntemlerin başında CAD-CAM uygulaması yer alıyor

CAD-CAM (computer aided design-computer design-computer aided manufacturing) bilgisayar yardımlı dizayn anlamına geliyor. Dişlerinin görünüşünden ve gülüşünden memnun olmayan kişiler, bu ileri teknoloji porselen sistemleri ile kendilerine özel, istedikleri doğal dişlere ve gülüşe sahip olabiliyorlar.

 Bu yöntemde dişlerde yapılan hazırlığın sonrasında bir ölçü alınıyor ve alınan ölçüden elde edilen bir modelin optik ölçüsü alınarak bilgisayar ortamına aktarılıyor. Daha sonra dişlerin dizaynı diş hekimi tarafından bilgisayar ortamında yapılıyor ve dişler bilgisayarlı freze tekniği ile özel hazırlanmış porselen bloklardan oluşturuluyor. Bu sistemde kullanılan porselenin alt yapısında kristal veya zirkonyum bulunuyor böylece mükemmel estetik kalite ve doğallık yakalanıyor.

Kaynak: HABER BÜLTENİ
Editör: HABER BÜLTENİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam