SON DAKİKA
reklam
reklam

Bahariye Sanat’ta ‘Siyah-Beyaz’ bir sergi

Eklenme Tarihi: 12 Kasım 2018, Pazartesi - 11:45   Okunma Sayısı: 110590
Bahariye Sanat Galerisi’nde RPart Sanat Topluluğu’ndan 8 sanatçının katılımıyla “Siyah Beyaz “ Sergisi düzenlendi.

 

İSTANBUL

Sergide eserleri sergilenen sanatçılar şunlar; Rezzan Peynircioğlu, Betül Ayabakan  Belgen ,Burcu Gemici Altuncu, Mevlüde Karabulut, Büşra Genç, Melek Ünal, Vahdet Sungurtekin ve Zuhal Yılmaz.

“RPart Sanat Topluluğu", aynı çatı altında, aynı havayı teneffüs eden, hayata aynı pencereden bakan öğrencileri ile onlara her daim yol gösterip, geleceklerini şekillendireceklerine inanan, içlerindeki renkli kimlikleri çıkarmalarına destekçi olan bir hoca, bir dost olan Rezzan Peynircioğlu önderliğinde kurulmuş. Kendilerini, hayal dünyaları ve kalıcı hale getirmeye çalıştıkları sanat dillerini haykırmak adına dostluklarını dünden bugüne taşıyarak bir araya gelmiş bir sanat topluluğu olarak anılıyorlar.

Ressamlığının yanı sıra keman sanatçısı da olan grubun hocası Rezzan Peynircioğlu, neden “Siyah-Beyaz” sorumuzu şöyle yanıtladı;

“Siyah ve beyaz iki karşıt renk ama siyahın yanına en çok beyaz yakışıyor. Eski türk filmleri, sararıp solmuş fotoğraflarımız hep siyah beyaz. Teknoloji geliştikçe pek çok renk girdi yaşamımıza ama siyah-beyazın tadı hala damaklarda. Beyaz gelinlik içinde kelebek gibi gelinin yanına, siyah kostümü ile damat ne de çok yakışır. Gökkuşağının renkleri göz alıcıdır elbette ama asıl mutluluk siyahta beyazı, beyazda siyahı bulmaktır gibi geliyor bana.”

Topluluk, kendi hissettiklerini, dünya kavramlarını, boyaları, tuvalleri, fırça ve paletleriyle sanatseverlere sunmayı, ifade etmeyi hedefliyor. Bu sergide günümüz dünyasında insanlığın gözden kaçırdığı veya aldırmadığı kültür, duygular, kent çarpıklıkları, ötekileştirme gibi olgular "siyah-beyaz" baslığı altında ortaya çıkarılmış.

Bu sergi yapısal olarak kollektif bir grup olan sanatçı kitlesi için, içsel bir rahatsızlığın ifadesini taşımakta. Gerçekliğin etrafında yapılandırılarak sanatçı ve sanatseverlerin ortak bir hafızaya geri dönüşünün sağlanması hedeflenmiş.

Çağımızda sanatın diliyle siyah-beyaz konulu sergi, 8 Kasım - 20 Kasım 2018tarihleri arasında Bahariye Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşuyor.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam