SON DAKİKA
reklam
reklam

ABD'nin doğal gaz ihracatının yeni LNG projeleriyle 2025 sonuna kadar artması bekleniyor

Eklenme Tarihi: 18 Nisan 2024, Perşembe - 18:58   Okunma Sayısı: 9250
ABD'nin net doğal gaz ihracatının, hizmete alınacak yeni sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminalleri sayesinde bu yıl, 2023'e kıyasla yüzde 6 artarak günde 13,6 milyar kübik fite ve 2025'te de günde 16,4 milyar kübik fite ulaşması bekleniyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresine (EIA) göre, yapımı süren üç LNG ihracat tesisinin faaliyete geçmesiyle doğal gaz ticaretindeki büyüme devam edecek.

Başta Meksika olmak üzere diğer ülkelere boru hattı ile doğal gaz ihracatının artması bekleniyor.

ABD'nin net doğal gaz ihracatının bu yıl, 2023'e kıyasla yüzde 6 artarak günde 13,6 milyar kübik fite ulaşacağı tahmin ediliyor. Gelecek yıl ise net ihracatın yüzde 20 artarak günde 16,4 milyar kübik fite ulaşması öngörülüyor.

Ayrıca, mevcut LNG terminallerinde gelecek iki yılda benzer kullanım oranlarının devam etmesi bekleniyor.

Bu yıl Plaquemines LNG'nin birinci fazı ve Corpus Christi terminalinin üçüncü kısmında LNG üretimine başlanacağı, yıl sonuna kadar ise ilk kargoların yükleneceği tahmin ediliyor.

ABD'den yola çıkan LNG'nin özellikle kış aylarında talebin yüksek olduğu dönemlerde marjinal bir arz kaynağı olarak hizmet vermeye devam edeceği öngörülüyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam