SON DAKİKA
reklam
reklam

Etiyopya'daki elektriksiz köyler TİKA sayesinde ilk kez ezan dinledi

Eklenme Tarihi: 5 Haziran 2017, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 76459

ADDİS ABABA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Etiyopya'da elektriğin olmadığı köylerdeki 20 camiye güneş enerjisi sistemi kurarak camilerin enerji problemine çare oldu.

Güneş panellerinin yanında ses sistemlerinin de hediye edildiği camilerde ilk kez ışıklar yandı, köy sakinleri ilk kez hoparlörden ezan sesi işitti.

Başkent Addis Ababa'ya yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki Welkite kasabasındaki Hawi Camisi'nde projenin açılış töreni yapıldı.

Törene TİKA Addis Ababa Koordinatörü Fazıl Akın Erdoğan, Addis Ababa Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Acar ve Etiyopya İslam Konseyi Genel Sekreteri Hacı Alfadil Ali Mustafa da katıldı.

Aynı anda 20 camiden ezan sesi geldi

Törende konuşan Erdoğan, 5 ay önce Konsey'den gelen projenin sadece bir sayfadan ibaret olduğunu belirterek, "Bu projeyi görür görmez ertesi gün harekete geçtik. Çok şükür kısa sürede de tamamladık." diye konuştu.

Erdoğan, bazı projelerin dili ve hikayesi olduğunu belirterek, "Bazen çok büyük bütçeli projeler hayata geçiriyoruz ama bizi bu kadar mutlu etmiyor. Bu projenin öncesinde ve sonrasında hissedilen büyük bir fark var." dedi.

TİKA'nın 2005'ten bu yana Etiyopya'da yüzlerce projeyi gerçekleştirdiğini kaydeden Erdoğan, "Benim için en heyecan verici proje bu oldu. Sadece burada değil Etiyopya'nın dört bir tarafında 20 camide aynı anda köylüler ezan sesi işitiyor." ifadelerini kullandı.

Hoparlörden ilk ezanı Türk müşavir okudu

Hawi Camisi'nde ilk ezanı Addis Ababa Din Hizmetleri Müşaviri Acar okudu.

Törende söz alan Acar, TİKA'nın dünyanın dört bir köşesinde hayata geçirdiği projelerle Türkiye'nin yüz akı olduğunu söyledi. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam