SON DAKİKA
reklam
reklam

Bir örnek davranış

Eklenme Tarihi: 13 Haziran 2017, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 112264

19-20 Mayıs 2017 tarihleri arasında hazırlıkları tamamlanan bir kütüphane  Samsun ili Tekkeköy ilçesi yöneticilerinin de katılımıyla 02 Haziran 2017 Cuma günü saat 14.00’te yapılan bir törenle açılmıştır.
Küçücük bir yerleşim yerinde kütüphane açılması neden bu kadar yankı yaptı?  Açılış törenine Samsun İl Vali Yardımcısı. Sn. Hakan Kubali, Tekkeköy Kaymakamı Sn. Günay Öztürk, Tekkeköy Belediye Başkanı Sn. Hasan Togar, Tekkeköy Milli Eğitim Müdürü Sn. Ahmet Yalçınkaya, Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Sn. Dr. Işık Özkefeli, Okul Müdürü Sn. İbrahim Ünal, öğretmenler, öğrenciler ve Tekkeköy halkı katıldı.
Peki, neydi bu kadar resmî zevatı biraraya getiren duygu? Doğduğu yerlere bağlı, ülkesine sevdalı, yeminine sadık bir emekli subayın icraatı, icracı ise Atillâ Çilingir idi…
Atilla Çilingir’in özgeçmişi
Samsun doğumludur. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’na üsteğmen rütbesiyle katılmış, harekât alanında çeşitli birliklerde komutanlık ve karargâhlarda şube müdürlüğü, Lefkoşa Türk Lisesi’nde öğretmenlik ve emeklilik senesindeki son komutanlığını da bana yapmıştır. Atillâ Çilingir Kıbrıs gazisidir.
Ben de Diyarbakır’da kendisiyle huzur içinde çalışmıştım. Onun komutası altında her dakikası birliğine faydalı geçen bir subay olarak kendimi mutlu sayarım. Bana ayrılacağını söylediği zaman içim burkulmuştu.  
Emeklilik döneminde yazdığı kitaplarından elde ettiği telif gelirleriyle kendi adını taşıyan bir kütüphanenin açılmasını sağlamıştır. Emeklilik döneminde yazdığı “Unutanlar, Unutturulanlar, ya da Hatırlayamadıklarımız” adlı ilk eserini imzalı olarak bana vermişti. Bu kitabı belki beş altı kez okumuşumdur.
“Selam olsun, tüm kefensiz yatanlara!”
Selam olsun, kanları ile bu toprakları vatan yapanlara!
Selam olsun, vatan uğrunda ölen tüm kahramanlara! diye başlar bu kitap… Şimdi tekrar konumuza dönelim ve bu eşsiz olayın anlatımına geçelim. Her zaman çok sevdiği, geleceğin sahipleri olarak gördüğü çocuklara hitaben başlıyor Atillâ Çilingir’in konuşması… 
“Sevgili Çocuklar,
Doğduğum ve 46 yıl önce 56’ncı Er Eğitim Alayı’nda görev yaptığım Samsun’da bir kütüphane açacağımı hiç düşünmemiştim. Ardımda bıraktığım yıllar, canımdan aziz bildiğim ülkem, bana çok önemli bir şey öğretti: O da, ‘Bu güzel ülkeye en iyi hizmet etmenin eğitimden geçtiği’ gerçeğidir.
Hayatım boyunca ülkeme faydalı olmaya çalıştım, hiçbir güçlükten yılmadım. Günü geldi vatan ve vazife uğrunda, ülkemizin yüksek menfaatleri için Kıbrıs’ta savaştım. Savaş meydanlarının yiğit askerleri Mehmetçiklerimize komutanlık yaptım. Ardımda bıraktığım yıllar, bana çok önemli bir şey öğretti. O da, bu güzel ülkeye en iyi hizmet etmenin, eğitimden geçtiği gerçeğidir. 
Günü geldi özel sektörde önemli yerlerde görev aldım. 
50 çalışma yılını geride bıraktım. Hâlâ aktif olarak özel sektörde yöneticilik yapıyorum, aynı zamanda da bilgi birikimimi, hayattan öğrendiklerimi yayımladığım kitaplar vasıtasıyla değerli okurlarımla paylaşıyorum. Bu düşünceden hareketle, daha önce Kıbrıs ve Van’da gerçekleştirdiğim sosyal projelerimin üçüncüsünü burada gerçekleştirmiş oluyorum.
Aydınlanma yolunda bana destek olan çok değerli yakınlarımın, dost ve arkadaşlarımın destekleriyle bir gelir oluşuyor. Bu gelirle, tıpkı bundan önce 2010 yılında Kıbrıs Lefkoşa’da, 2013 yılında Van ilimizin Muradiye ilçesi Akbulak köyünde gerçekleştirdiğim sosyal sorumluluk projelerim gibi projelerin gerçekleştirilmesine katkı sağlıyor. 
Doğduğum bu topraklarda benzer bir kütüphane açılışı için yine sözüm var. Hayat bana müsaade ederse, kütüphanemizi bu defa 19 Mayıs 2019’da açmanın gayreti içinde olacağım.
Sevgili Çocuklar,
Sizlerin başarıları ve yaratıcı hayalleriyle giderek büyüyen ve gelişen Türkiye’mizin daha da büyüyeceğine, gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşacağına olan inancım tamdır. Unutmayınız ki, Başöğretmen, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, güzel vatanımızın çağdaş yarınlarını sizlere emanet etti. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ diyerek, ülkemiz için akılcı ve modern ilmin ne kadar önemli olduğuna işaret etti. Ata’mızın bu öğüdünü asla unutmayınız!”
Katılımcılara teşekkür konuşması
Kütüphanenin gezilmesinden hemen önce katılımcılara ve projenin gerçekleştirilmesinde destek olanlara da teşekkürlerini ifade etmiştir.
Çilingir yapmış olduğu konuşmada, “… Bu hayalimin gerçekleşmesi için bana en büyük desteği veren aileme şükranlarımı sunarım.  MAPUDER Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurt Bey’e, oğluma ve arkadaşlarına, CGM Türkiye Genel Müdürüne ve çalışma arkadaşlarıma, ‘Önce Vatan’ gazetesinin Yönetim Kurul Başkanı Abdullah Akosman’a, Derin Yayınevi Sahibi, İbrahim Derbeder’e, Bilgeoğuz Yayınevi Sahibi Oğuzhan Cengiz Bey’e, A.D.D Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli’ye, teşekkürü borç biliyorum.
Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk’e, Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, Büyüklü İlk Öğretim Okulu Müdürü İbrahim Ünal Bey’e, Samsun İl Vali Yardımcısı Hakan Kubali’ye ve siz değerli öğrenci velilerimize katılımınızdan dolayı kalbî şükranlarımı sunuyorum. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kütüphanemiz, okulumuza ve Tekkeköy’ümüze hayırlı olsun!”
Kütüphanenin görülmesi
Konuşmanın ardından kütüphanenin oluşturulduğu sınıfa geçilmiştir. Tekkeköy-Büyüklü İlköğretim Okulu öğrencilerinin ve açılışa katılanların büyük beğenisini kazanan kütüphanede, Milli Eğitim Bakanlığından onaylı ve ilköğretim öğrencilerine kaynak sağlayacak 2500 kitap, çeşitli kaynak ansiklopedileri ve iki adet de bilgisayar bulunmaktadır.
Ülkemizin kalkınması ve insanımızın bilinçlenmesi konusunda her birimize düşen destek ve katkı şekilleri vardır. Böyle bir yardımlaşma ve yoksul yörelere destek olma gibi davranışın daha geniş kesimlere örnek teşkil etmesini diliyoruz. 

 

Editör: CENGİZ BAYSU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam