SON DAKİKA
reklam
reklam

57 aşçı, 57 öğretmen!

Eklenme Tarihi: 22 Haziran 2017, Perşembe - 09:00   Okunma Sayısı: 81301

Pednik Mesleki Eğitim Merkezi’nde yiyecek ve içecek ürünleri, pastacılık, fırıncılık dallarında sınava giren ustalar oruç tutan öğretmenleriyle sürprizi akşam iftarıyla buluşunca daha da anlamlı oldu. 307 sınav oturumunun olduğu Pendik Mesleki Eğitim Merkezinde 57 kalfa ve usta davet ettiği 57 öğretmene maharetlerini sundular.
Büyük buluşma;
Pendik mesleki eğitimde denklik başvuruları sonrasında kalfalık ve ustalık sınavları tüm hızıyla devam ediyor. 1992 yılında kurulan ve bugüne kadar binlerce öğrenci yetiştirip ustalık ve işyeri sahibi olan Pendik ve çevresindeki ilçelerden gelenlere de hizmet veren okul, geçmişte çalışanlarını unutmadı unutturmadı.
Herkes maharetini sergiledi
İnşaatçılar okul içinde uygulamalarını okulu güzelleştirmek adına çalışmalar yaptılar, Güzellik ve saç bakım, Erkek berberliği, Bayan kuaförlüğü alanındakiler mankenlerde maharetlerini gösterdiler. Aşçılar, Servis görevlileri, Yiyecek içecek hizmetleri, Fırıncılık, Et ve et ürünleri işlemeciliği, Pastacılık, Tatlıcılık, Şekerleme ise kendi alanlarında yaptıkları ürünleri yılların deneyimini yaşayan gurme öğretmenlere sundular.
İdarecilerden tam destek
Müdür yardımcısı Fevzi Türkmen, 25 yıldır yapılan sınavlarda bir bir bu kadar ürün sunumu gerçekleşmediğini kendi alanlarında gerçekten yetenekli olan ustaların bir araya gelmesinin muhteşem olduğunu belirtti
Müdür yardımcısı Ender Düzler ve Şenay Bilir öğretmenlerin ve personelin bir araya geldiği herkesin sevgi ve muhabbetle buluştuğu, ortamın sınav heyecanıyla daha da anlamlı hale geldiğini, emekli olan öğretmenlerimizin, doğum günü olan öğretmenlerimizin unutulmadığı, müdürümüzün okul adına hediye verdiği bir geceyi hiç kimse unutamaz dediler.
Hak geçmesin diye 
helalleştiler
Okul Müdürü Selami Çiçek;  mesleğinde başarılı olan, insan ve memleket sevgisiyle çalışan yaptığı ürünlerin tadılmasında beğenilmesinde ayrı bir haz duyan tüm ustalara teşekkür etti. 57 kalfa ve usta belgeleri hak ettiler, sınavlarını görsel bir şova dönüştüren, iftar açılmasına vesile olan tüm ekibe teşekkür ederek, bundan sonraki işlerinde başarı dileyip hakkı geçen herkesin birbiriyle helalleşmesini istedi.
Aşçılık alan öğretmeni Arif Boztepe ve Rayhan Büyükdere; mesleklerini icra eden ancak belgesi olmayan kardeşlerimiz bugün zorlandılar, yoruldular ama beğenilmek ve sanatını icra etmek onlar için mesleğin zirvesi oldu. Kendilerinin istekleri bu yöndeydi biz sadece yer ve zamanı ayarladık her biri büyük mekânların, işletmelerin ustası çalışanı hepsine başarılar dilerim dediler. 

Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam