SON DAKİKA
reklam
reklam

Hobisiydi mesleği oldu

Eklenme Tarihi: 29 Haziran 2017, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 113391

Kalbim Ege’de Kaldı ve Yeşil Deniz adlı dizilerde bölüm oyuncusu olarak görev yapan kuaför-oyuncu Emrah Karaoğlu Cem Yılmaz’a olan benzerliğiyle tüm Türkiye’nin dikkatini çekti. Rize/Ardeşen kökenli olan ve İzmir’de yaşayan Karaoğlu halen birçok dizi,flimde de rol almayı sürdürüyor. Biz de Emrah Karaoğlu’yla güzel ve keyifli birer röportaj yaptık .
Röportaj için Onur Yıldırım kardeşimize çok teşekkür ediyoruz.
Öncelikle bize kendinizden bahsedebilir misiniz?
Ben:1980 Rize/Ardeşen  doğumluyum . Bekarım  .Önceki evliğimden bir kızım var .İzmir’de yaşıyorum oyunculuğumun  dışında aynı zamanda Erkek kuaförüyüm ve kendime ait bir kuaför salonum var.
Mesleğe nasıl ve ne gibi koşullarda başladınız ?
Benim oyunculuğa başlama sürecim oldukça ilginç ve ilgi çekici bir öyküsü var. Kocaeli’de çalışıyordum .Ben bir hobi edinmek istedim ve  hobi olarak başladığım tiyatro beni oyunculuğa itti. 
Şu aralar çalışmalarınız nasıl gidiyor ?
Şu aralar çeşitli projelerimiz var  elbette .Nasipse olur inşallah .Tabi bir yandan da kuaförlük devam ediyor. O da bizim ekmek kapımız. Bir yerde de altın bileziğimiz. O yüzden de bir yanda kuaförlük yaparken; öte taraftan oyunculuğu da sürdürüyoruz. 
Sizi Oyunculuğa iten temel sebep ne oldu ?
Şimdi beni oyunculuğa iten sebep şu ki; sahnenin ve kameranın önünde çok farklı bir insansınız. Dolaysıyla da insanların gözünün bizde oluyor ve beni de  müthiş bir şekilde heyecanlandırıyor. Bu da insanı sadece oyunculuğa itmekle kalmıyor; âdeta teşvik ediyor. 
Soru: Oyunculukla alakalı olarak kendinizi gösterebileceğiniz alanlar oldumu? Yoksa amatör olarak mı çalıştınız?
Evet oldu tabi. Yalnız bu konuda diğer arkadaşlarımdan biraz daha şanslı olduğumu düşünüyorum. Çünkü; önce Kanal D’de gösterilen  Kalbim Ege’de Kaldı  adlı dizinin 3 .bölümde  bölüm oyuncusu olarak yer aldım. Daha sonra ise;TRT1’de izlediğimiz ve çok beğeniyle izlenen Yeşil Deniz  adlı dizide de bölüm oyuncusu olarak yer aldım. Bazı oyuncu kardeşlerimiz ekrana çıkmak için yıllarca bekliyorlar ve hayal kırıklığına uğrayabiliyorlar. Yalnız kısa bir sürede iki dizide yer aldık. Ve bir çok kısa film deneyimlerim de  oldu tabi. Onlarda da oyunculuğumu sergileme imkanı yakaladım. 
Soru: Oyunculuğu nasıl ve ne şekilde tanıdınız ?
Kocaeli’ndeyim  bir tiyatroya gittim ve oradan sonra da çok  merak sardım. Oyununu izlediğim kıymetli bir arkadaşım da  “Gel Abi Sende Çok Yakışacaksın Sahneye “ deyince  ve beni de kolumdan çekip sahneye alınca amatör olarak ilk deneyimimi yaşamış oldum. 
Soru : En çok sevdiğiniz oyunculuk türü hangisi ve niçin seviyorsunuz ? 
Doğrusunu söylemek gerekirse; en çok sevdiğim oyunculuk türleri adeta benim için iki zıt kutup gibidir. Bunlardan birisi psikopat rolleridir. Ki ben de çok seviyorum  bu tür rolleri. İkincisi ise komik rollerdir. Bu rollerde benim kişiliğim gereği olan rollerdir. Çünkü; çevremdekilere neşeli ve komik yüzümü göstermeyi seven birisiyim. 
Soru: Türkiye’de oyunculuğa sizce nasıl bakılıyor ?
Türkiye'de oyunculuğa düşüncem şu .Ünlü olan isimler değer görüyor ve halkımız da haliyle de çok  seviyor.  Madalyonun öteki yüzünde ise  ki bu çok ünlü olmayanlarla ilgilidir; onlar da  hep sömürülmeye çalışılıyor ve oyuncunun üstünden nemalanan bir düzen  var  maalesef. Eğer çok ünlü değil iseniz bu yönde  bir yaşantıyla maruz kalabiliyorsunuz. 
Soru:Peki bu konuda eğitim alabildiniz mi ?
Oyunculukla ilgili olarak tiyatro kurslarına gittim .Sertifikamı da aldım. Aldığım bu sertifika  T.C Milli Eğitim Bakanlığı onaylı .Şu ara ilave eğitim için bir düşüncem var. Fakat bunu yapabilmek  hem zaman istiyor. Ve  biraz maddiyata dayalı. Birisinin bana sponsor olması gerekiyor. Dolasıyla da  böyle bir eğitim de benim için çok ama çok zor. 
Soru : Mesleğinizde idol olarak örnek aldığınız ilham kaynağı olmuş birileri var mı ?
Elbette ki var  idol olarak örnek aldığım birisi.  fakat benim size bahsedeceğim kişi  eski dönemden  değil de biraz daha yeni dönem oyuncularından  birsi. Ben Sn.Zerrin Tekindor Hanımefendinin oyunculuğuna bizzat herkeslerden daha farklı bakıyorum. Çünkü; oyunculuğa  çok farklı bir yorum kattığını düşünüyorum.  Eğer ki ;imkanım olursa kendisinden özel ders almak ve  öğrencisi olmak çok isterim. Ve son olarak da fırsat olur ise Sn. Cem yılmaz ile çalışmayı da çok isterim.
Soru: Oyunculukta en çok çalışmak istediğiniz isim veya isimler kimlerdir ?
Sayın Zerrin Tekindor Hanımefendi benim için en çok çalışmak istediğim isimler arasında birinci sıradadır.  Sayın Cem Yılmaz ve bir kaç kişiyle de çalışmak isterim elbette. Mesela;Haluk Bilginer, Selçuk Yöntem,Çağlar Çorumlu  da benim en çok beğendiğim oyuncular arasında.  Kalbim Ege’de Kaldı  adlı dizide; Celile Toyon, Serhat Özcan,Lemi Filazof gibi  ustalarla da çalışma imkânı bulmuştum. Yeşil Deniz’de de Emin Gürsoy, Jale Aylanç, Renan Bilek gibi ustalarla da aynı sette bulunmuştum. Yalnız; Cem Yılmaz ile tanışmayı çok istediğim gibi ; hatta herkesin söylediği üzere bende kendisinin dublörü de olmak isterim.  Cem Yılmaz ile tanışmayı  ve onunla çalışmayı hangi oyuncu istemez ki. 
Soru : Oyunculuğa yeni başlayanlara neleri tavsiye etmek istersiniz?
Oyunculuğa yeni başlayan arkadaşlar için söyleyebileceğim tek şey şu ki; çok çalışmaları gerekiyor, hep çalışmaları gerekiyor ve  düzenli çalışmaları gerekiyor Bir de asla pes etmemeliler. 
Soru: Gündelik hayatında neleri severseniz ve nelerden hoşlanmaktasınız ?
Ben gündelik hayatımda sahile gitmeyi, müzik dinlemeyi, arkadaşlarımla sohbet etmeyi çok seviyorum. Tabi; İzmir’imiz de  cennet bir yer ve cennetin tadını çıkarmaya çalışıyoruz. Son olarak da İbrahim Tatlıses de buraya yerleşti. Yakın zaman içinde pek çok ünlü isimin de İzmir’de kaldıklarını biliyoruz.  Demek ki; İzmir herkesi içine çeken bir yer. 
Soru : Son olarak okuyucularımıza ileteceğiniz mesajlar var mı?
Okuyucularımız belki de beni ilk defa görecek ve tanıyacaklar. fakat  hepsinin dilediği istediği herşeyin  gönüllerince olmasını dilerim canı gönülden....

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam