Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-biz-boyle-bir-vahseti-tarihimizde-yasamamistik-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
'Biz böyle bir vahşeti tarihimizde yaşamamıştık' - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

'Biz böyle bir vahşeti tarihimizde yaşamamıştık'

Eklenme Tarihi: 14 Temmuz 2017, Cuma - 12:00   Okunma Sayısı: 73239

PRİŞTİNE

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Kılıç, FETÖ'nün küresel düzeyde iktisadi ve siyasi hakimiyet ve güç elde etmeye çalışan çok sinsi bir terör örgütü olduğuna işaret ederek, 15 Temmuz tarihinin sadece Türk milleti için değil, tüm demokratik ülkeler için de "demokrasi zaferi" olarak kabul edilmesi gerektiğini kaydetti.

Kılıç, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin Türkiye tarihindeki en kanlı ve hain terör saldırısı olduğunu vurgulayarak, 15 Temmuz'un hem şehitlerin anıldığı, hem de demokrasi sevincinin yüceltildiği bir gün olduğunu söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece kendisinin de Ankara'da olduğunu aktaran Kılıç, "O gece vatandaşların üzerine hiçbir ayrım gözetmeksizin kendi askerimiz bildiğimiz ama gerçekte FETÖ üyeleri ve muhitleri olduğunu anladığımız kişiler tarafından devletin, milletin malı olan uçaklardan, helikopterlerden ateşler açıldı, tanklar halkımızın üzerine sürüldü, TBMM tarihinde ilk kez bombalandı, Cumhurbaşkanımıza suikast girişiminde bulunuldu." ifadelerini kullandı.

"Biz böyle bir vahşeti tarihimizde yaşamamıştık." diyen Kılıç, o karanlık gecenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı sokaklara davet etmesi ve Türk halkının bu çağrıya cevap vererek tek yürek olup sokaklara, tankların önüne çıkmasıyla aydınlık bir sabaha bağlandığını kaydetti.

Kılıç, Türkiye'nin FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen ile mücadelesinin 15 Temmuz'un öncesine dayandığını anımsatarak, söz konusu mücadelenin bu sapkın örgütü 15 Temmuz gecesinde böylesine hain bir darbe girişimine ittiğini söyledi.

15 Temmuz'u sadece bir askeri darbe girişimi olarak görmemek gerektiğini ifade eden Kılıç, "Bu askeri girişiminin çok da ötesinde bir projeydi. Bir saldırı ve kalkışmaydı. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve devletini temellerinden yıkmayı, bütün değerleriyle, varlığıyla ortadan kaldırmayı ve kendi sapkın ideolojileri, o sözde dini söylem çerçevesinde, ki öyle bir dini söylem biz bilmiyoruz, kendi hakimiyetini kurma arayışıydı." değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ okulları uyarısı

Büyükelçi Kılıç, FETÖ'yü sadece Türkiye ile sınırlı görmemek gerektiğini vurgulayarak, "Eğer bu hain örgüt, onun hain elemanları ve başındaki elebaşısı o gece başarılı olsalardı, bugün sadece Türkiye değil, bu coğrafya da çok büyük bir istikrarsızlıkla ve çok farklı bir durumla karşı karşıya kalabilirdi. O bakımdan o gece bizim verdiğimiz mücadele tüm demokratik ülkeler için ve tüm demokratik toplumlar için bir mücadeledir." dedi.

FETÖ'nün dünya genelinde 170'e yakın ülkede sözde eğitim kurumları, sosyal yardım örgütleri, vakıfları, dernekleri, iş çevreleri, basın kuruluşları, holdingleri ve bankaları aracılığıyla aktif olmaya çalıştığını hatırlatan Kılıç, bu kurumları FETÖ propagandasını yapan ve bu örgüte militan yetiştiren aygıtlar olarak görmek gerektiğini ifade etti.

Kılıç, FETÖ ile mücadelede dost ülkelerden somut adımlar beklediklerini dile getirerek, "Bunu biz dost ve kardeş dediğimiz ülkelerin de istikrarı ve geleceği için, demokrasisi için istiyoruz. Çünkü 15 Temmuz'da Türkiye'de yaşadıklarımız, aslında bu örgütün ne kadar tehlikeli olduğunun, ne kadar gözü kara olduğunun ve Türkiye'de yaptıklarını bir başka yerde de yapmak için hiçbir dakika tereddüt etmeyeceğinin de en açık göstergesidir." dedi.

FETÖ'nün sözde eğitim kurumları başta olmak üzere Kosova'da farklı alanlarda faaliyet gösterdiğine işaret eden Kılıç, çocuklarını FETÖ okullarına gönderen ailelere uyarıda bulunarak, bu okulların birer beyin yıkama ve örgüte eleman kazandırma merkezi olarak kullanılması bakımından çok tehlikeli olduğunu kaydetti.

- "Örgütün Türkiye'deki ana gövdesini çökerttik"

Kılıç, bölgede güçlü bir Türkiye'nin, dostlarına dost elini daha güçlü bir şekilde uzatabileceğini ifade ederek, "Kosova gibi dost ülkelerin hain terör örgütlerinin hain emellerine alet olmalarını veya burada o emeller doğrultusunda faaliyetler içerisinde bulunulmasını ve Türkiye'ye yönelik kötü niyetli birtakım faaliyetlerin buralardan gerçekleştiriliyor olmasını görmek istemiyoruz." diye konuştu.

FETÖ ile mücadelede bir yıl boyunca çok önemli bir yol katedildiğine dikkati çeken Kılıç, "Örgütün Türkiye'deki ana gövdesini, ana omurgasını çökerttiğimizi söyleyebilirim." dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam