SON DAKİKA
reklam
reklam

Masa Tenisi'nde tarihi başarı

Eklenme Tarihi: 19 Ağustos 2017, Cumartesi - 13:00   Okunma Sayısı: 143473

Karadağ'ın ev sahipliği yaptığı ve toplam 9 ülkenin katıldığı 2017 Masa Tenisi U21 Balkan Şampiyonası’nda ferdi maçlarda beş birincilik, dört ikincilik ve beş üçüncülük elde eden Türkiye takım halinde tarihinde ilk kez U21 Balkan Şampiyonu oldu. Takım maçlarında ise 21 yaş altı Milli Takımlarımız, hem erkeklerde, hem de kızlarda Balkan Şampiyonluğunu elde etti. Tek Erkeklerde Talha Yiğenler, Tek Bayanlarda Özge Yılmaz, Çift Erkeklerde İbrahim Gündüz/Talha Yiğenler çifti, Çift Bayanlarda Özge Yılmaz/Ece Haraç ve Karışık çiftlerde ise İbrahim Gündüz /Özge Yılmaz çifti ilk sırayı elde ederek tarihi bir başarıya imza attılar. Bu sonuçlardan sonra Türkiye 15.si yapılan Balkan U21 Şampiyonasında ilk kez 14 madalya birden kazanırken, aynı zamanda takım maçlarında da şampiyonluğa ulaşmış oldu.
Ferdilerde 14 madalya
Tek Erkeklerde Talha Yiğenler birinciliği elde ederken, İbrahim Gündüz ikinci, Tugay Yılmaz üçüncü oldu. Tek Bayanlarda Özge Yılmaz ilk sırayı alırken, Ece Haraç ikinci, Betül Nur Kahraman ve Aybüke Öner ise üçüncülüğü elde etti. Çift Erkeklerde İbrahim Gündüz/Talha Yiğenler çifti birinci, Ziver Gündüz/Tugay Yılmaz ikilisi üçüncü,  Çift Bayanlarda Özge Yılmaz/Ece Haraç çifti birinci, Betül Nur Kahraman/Aybüke Öner ikilisi ikinci sırayı aldı. Karışık çiftlerde ise İbrahim Gündüz /Özge Yılmaz çifti ilk sırayı elde ederken, Talha/Aybüke Öner ikilisi ikinci, Ziver Gündüz/Betül Nur Kahraman ikilisi üçüncü oldu. 
Takım maçlarında da kupa Türkiye'nin
Takım maçlarında 21 yaş altı Milli Takımlarımız, hem erkeklerde, hem de kızlarda tarihinde ilk defa Balkan Şampiyonluğuna uzandı. İbrahim Gündüz, Ziver Gündüz, Talha Yiğenler ve Tugay Şirzat Yılmaz'dan oluşan U21 Erkek Milli takımımız B grubunda ev sahibi Karadağ ve Kosova'yı aynı sonuçla 3-0 yenerek grubunu ilk sırada tamamladı. Çeyrek finali bye geçen U21 Erkek Milli takımımız yarı finalde Romanya'yı, finalde ise Sırbistan'ı aynı sonuçla 3-0 mağlup ederek Balkan Şampiyonu oldu. 
Ece Haraç, Aybüke Öner, Betül Nur Kahraman ve Özge Yılmaz'dan kurulu U21 Kız Milli takımımız ise A grubunda ilk maçında Sırbistan'a 3-2 yenilmesine rağmen, Romanya'yı 3-0 mağlup ederek grubunu ilk sırada bitirdi. Çeyrek finali bye geçen U21 Kız Milli takımımız, yarı finalde Arnavutluk'u 3-0, finalde ise Romanya'yı 3-2 yenerek Balkan Şampiyonluğunu elde etti. 15.si yapılan Masa Tenisi U21 Balkan Şampiyonası tarihinde Türkiye, ilk kez iki takımıyla birlikte Balkan Şampiyonluğuna ulaşma başarısını göstermiş oldu.
Tarih yazdık
Karadağ'da tarihi bir başarıya ulaştıklarını söyleyen Masa Tenisi Milli takım antrenörü Bayram Ali Yıldız ''Sporcularımız son derece planlı bir hazırlık döneminin ardından katıldıkları Balkan Şampiyonasında 14 madalya kazandılar.  15.kez düzenlenen Şampiyonada ilk kez Sırbistan ve Romanya'nın önünde tarihimizde hem takımlarda, hem de ferdilerde Balkan Şampiyonluğuna ulaştık '' dedi. Özellikle takım maçlarında yıllardır yenemediğimiz Sırbistan ve Romanya'yı mağlup ettiklerini söyleyen Yıldız ''Sporcularımız tarihi başarılara imza atıyorlar. Çok yetenekli sporcularımız var. Kendilerine imkan verildiği zaman neler yapabileceklerini Balkan Şampiyonasında kanıtladılar'' dedi.
Artık madalya dönemi
Türk Masa Tenisi'nin büyük ve hızlı bir değişim içinde olduğunu belirten Milli Takımlar Sorumlusu ve Teknik Kurul Başkanı Sunay Atakan ise ''Federasyonumuzun ciddi anlamda Akademik alandaki çalışmaları meyvelerini vermeye başlamıştır. Yoğun bir kamp dönemi geçiren sporcularımız bu kamplarda, Akademisyen, konusunun uzmanı kondisyoner, spor psikologu ve beslenme uzmanlarınca  hazırlandılar. Milli takım kamplarımıza Alman Genç Milli takım antrenörü Tobias Kirch ve ITTF'in uzman antrenörü Belaruslu Aleksey Yefremov destek verdi. Türk Masa Tenisi tarihinde ilk kez Federasyon Başkanımız Kerim Koç ve Yönetim Kurulumuzun verdiği tam destekle Avrupa Şampiyonu Romanya ile ortak kamp yaptı. Tarihimizde ilk kez 14 madalya kazandık. Çalışmalarımızı aynı ciddiyet ve planlama içinde devam ettirerek, 2020 Olimpiyatlarına ilk Türk sporcuyu göndermeyi amaçlıyoruz'' diye konuştu.    
Ferdilerde Türk günü
Karadağ'ın başkenti Podgorica kentinde devam eden 2017 Masa Tenisi U21 Balkan Şampiyonası’nda ferdi maçlarda Milli takım sporcularımız finallere ambargo koydular.
Tek Erkeklerde Tugay Yılmaz, Sırp Marinkoviç'i 4-3, İbrahim Gündüz, Bosnalı Mihailoviç'i 4-1, Talha Yiğenler ise Sırp Kotiç'i 4-0 yenerek yarı finalist oldular. Ziver Gündüz ise Sırp Popoviç'e 4-1 yenildi.
Yarı finalde İbrahim Gündüz, Tugay Yılmaz'ı 4-0, Talha Yiğenler ise yarı finalde Ziver Gündüz'ü eleyen Sırp Popoviç'i 4-0 yenerek finale yükseldiler. İki Türk sporcunun finalinde kazanan 4-2'lik skorla Talha Yiğenler olurken, İbrahim Gündüz ikinci, Tugay Yılmaz üçüncü sırayı aldı.
Kızlarda dörde dört
Tek Bayanlarda dört Milli sporcumuzda yarı finale yükselme başarısı göstererek madalyaların tamamına el koydular. Ece Haraç, Sırp Tominjak'ı 4-2, Betül Nur Kahraman Sırp Vejnoviç'i, Özge Yılmaz, Romen Barzoi'yi, Aybüke Öner ise bir diğer Romen Hudusan'ı 4-3'lük skorlarla yenerek adlarını Yarı Finale yazdırdılar.Yarı finalde Milli sporcularımız bir birleriyle karşılaştılar. Ece Haraç, Betül Nur Kahraman'ı son derece çekişmeli geçen bir maçtan sonra 4-3, Özge Yılmaz ise Aybüke Öner'i 4-1 yenerek finale yükseldiler.  Final maçında Özge Yılmaz, Ece Haraç'ı 4-0 mağlup ederek Balkan Şampiyonu olurken, Ece Haraç ikinci, Aybüke Öner ve Betül Nur Kahraman üçüncü sırayı elde ettiler.

 

Editör: UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam